Strefa pomocy > Gothic II oraz Noc Kruka
U którego mistrza
Cheatos01:
Nie ma sensu zostawać czeladnikiem Constantina bo oddajemy szczaw królewski, alchemii można się u niego uczyć jeśli poznamy choć jeden przepis choćby od Ignaza . Najlepiej pracować dla Harada bo można mieć tyle kasy ile się zechce jeśli będziemy kupować rozgrzane pręty od Benneta, jeśli już raz wykupimy od niego pręty to wystarczy poczekać aż walnie młotem w kowadło i znowu kupić dwa pręty. Sztuczka działa również z alchemikami dzięki czemu można kupić menzurki(ale potrzeba jeszcze rdestu polnego aby zrobić zwykłą miksturę ).
EDIT przepraszam z tymi prętami to Ameryki chyba nie odkryłem
xardi:
Ja jestem zdecydowany na Bospera,dlatego,że płaci on za skóry,wystarczy poświęcić te 5PN,a praca łatwa i kasa leci ,a bestie i tak zabijemy(parę wilków,bo są na drogach,sporo wargów w GD i trolle niedaleko farm).U Constantina nie pracuję,bo chociaż dużo płaci,to żąda grzybków,a one dają manę(zawsze się przyda trochę więcej many),a u Harada nie pracuję,bo wykuwanie mieczy jest czasochłonne i nudzi,a zysk z tego niewielki.
kolek:
Jeśli ktoś woli mieć więcej kasy i stracić nieco więcej czasu polecam Harada. Jeśli komuś bardziej zależy na przygodach i nie chce tracić czasu , niech idzie do Bospera. Bosper oferuje łatwy fach , chodzisz po wyspie i zabijasz stworki, które prędzej czy później i tak by zostały wybite ;]
Syriusz Black:
Najłatwiej racuje się u bospera, bez kosztów jedynie dostarcyć skóry. a itak zabijamy pełno różnego plugastwa na ziemiach.Ale ja terminuję u Harada ponieważ lubię wykuwanie mieczy, uczymy się ciekawych umiejętności koowalskich które mozna poznać albo tu albo na farmie onara a zeby uczyć sie powaznie kowalstwa to trzeba byc najemnikiem, więc ja dołanczam do czeladni harada. tylko kupić prenty stalowe i ku7ż, a kasy duże ilosci wpadają do keiszeni, czysta i łatwa praca, krótka.
super ziomal:
ja wole pracować u harada ponieważ:za każdy miecz dostaje sie 100 sztuk złota,na początku niezły mieczyk do walki ;] ale potem jest taki już średni więc wole dlatego być czeladnikiem u harada
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej