Strefa pomocy > Gothic II oraz Noc Kruka
U którego mistrza
Reynevan:
Harad - Moim zdaniem nie opłaca się u niego pracować. Na początku zarobek może nie jest aż taki zły, jednak później stal się kończy i nie mamy z czego kuć. Dużo lepiej lepiej pracować u Bospera. Nie polecam.
Bosper - Moim zdaniem najlepszy z możliwych mistrzów. Ze skórami nigdy nie ma problemy, czasem wystarczy dobrze poszukać. Pracując dla niego pieczemy dwie pieczenie na jednym ogniu , ponieważ zarabiamy i przyokazji zdobywamy doświadczenie. Polecam.
Constantino - Nie wiem, nigdy nie pracowałem u niego. Jednak sądząc po wypowiedziach poprzedników nie warto.
Tristram:
Ja z reguły wybieram Harada. Można u niego dobrze zarobić gdyż sórową/surową stal kupujemy chyba za 10 sztuk złota a po wykonaniu z niej własnoręcznie wykonanego miecza dostajemy za niego 100 sztuk złota!! Tak więc 90 sztuk złota na plusie!!. Niestety faktem jest że w Khorinis jest mało sórowej/surowej stali .
Zielony_Diego:
Mój typ-Bosper.ÂŻadnych stałych zobowiązań,dobre ceny za skóry,a pozatym jestem pasjonatem broni ''strzelanych''
PS.Zauważyłem,że często modzi udzielają słownych ostrzeżeń,jeśli post jest zbyt krótki.A jeśli nie mam nic więcej do dodania w temacie?Niekiedy lepiej już odpowiedzieć konkretnie niż na siłe coś pisać,żeby post sprawiał wrażenie długiego i przemyślanego.Pare razy widziałem dopiski w stylu ''pisz bardziej rozbudowane posty''.Taki dopisek mógłby się pojawić i w tym poście,bo udzieliłem krótkiej odpowiedzi.Ale to dlatego,bo tylko tyle chciałem przekazać.Sorry za offtopic.
Ziemuś:
Ja zdecydowanie zawsze wybieralem Constantina,bo : po pierwsze- latwo bylo znalezc rosliny, po drugie mozna bylo sie nauczyc robic mikstury lecznicze ktorych czasem u kupcow brakuje , a po trzecie mozna bylo sie nauczyc robic mikstury ktore zwiekszaja na stale np. sile,zrecznosc,mane itd. Zdecydowanie wole Constantina i polecam go wszystkim pozdro all
Anmarius:
Najbardziej opłacalna praca jest u Constantina. Można się u niego nauczyć alchemii, a ona pózniej jest nam bardzo potrzebna do robienia różnych mikstur, które są bardzo użyteczne. No wiem, że praca u Bospera jest bardziej opłacalna, ale Constantino też nam coś daje. Mój głos pada zdecydowanie na Cosntantina. Pozdrawiam...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej