Strefa pomocy > Gothic II oraz Noc Kruka
U którego mistrza
bartek:
Zawsze pracowalem dla kowala Harada za kazdy wykuty moimi rekami miecz placil niezla sumke. drugim czeladnikiem jakiego bym polecil byl Bosper rowniez duzo placil i wlasciwie robilo sie u niego to co pewnie i tak wszyscy robili dla doswiadczenia czyli zabijanie zwierzyny. Wystarczy tylko potem przyniesc mu skory i po sprawie.
MeGorT:
Byłem czeladnikiem u każdego mistrza.Według mnie najlepiej zostać czeladnikiem u Bospera.Bosper chętnie skupuje skóry po dobrej cenie,bycie czeladnikiem u Constantinio tez nie jest złe.Skupuje on ciemne grzyby których można spotkać bardzo dużo kiedy się podróżuje po Khorimis.Oczywiście zjedzenie pewnej ilości grzybów zaowocuje twoja manę.Jednak zasób many najbardziej przydaje się Magom.Dlatego jak ktoś wybiera drogę magi to polecam Bospera jako swojego mistrza. W każdym bądź razie nigdy nie wybierajcie Harada.Według mnie być jego uczniem jest nieopłacalne
1--Bosper
2--Constanthinio
3--Harad
_Snopek_:
Ja także byłem czeladnikiem u każdego mistrza i od siebie napisze tyle :
Constantino - totalny bezsens, grzybki zawsze zjadam by zyskać mane, a po nauczeniu się choćny jednej mikstury u innego alchemika i tak postanawia nas uczyć.
Harad - ponoć można nabijać w ten sposób mnóstwo złota ale jeśli ktoś umie dobrze grać to złota nigdy mu nie brakuje, możemy znależć lepszą broń niż on nas nauczy kuć a poza tym nie może on nas nauczyć kucia mieczy z rudy. ( Benet Rulezzzz )
Bosper - u niego warto popracować z tej pracy jest dużo złota a skór jest niemało, wystarczy poszukać np. w 5 rozdziale w nowym świecie NK aż roi się od Troli. Moim zdaniem jest to najbardziej opłacalne zajęcie i napewno polowanie jest ciekawsze od zbierania roślinek czy kucia dziesiąty raz tego samego miecza. Zmusza nas ono do poznawania świata, wchodzenia w każdy zaułek przez co odkrywamy nowe miejsca i nowe tajemnice .
Gonzo:
Ja wybieram Harada, poniewarz mam slabosc do zawodu kowala, uwielbiam dzwiek kutego zelaza i ostrzenie go potem na pilce >nawet, jesli to niepotrzebne :P. A i wcale tak malo kasy sie niezarabia :P.
nwpjarek:
Wymienie wszystkich mistrzów oto oni:
Harad-za jeden bardzo słaby miecz dostajemy 100 sztuk złota zrobimy takich z 20 to mamy 2000 sztuk złota, według mnie najbardziej opłaca się być u niego grając najemnikiem/łowcą smoków ale nie tylko.
Constantino-nauczy nas alchemii, która jest nie zbędna dla każdej postaci i nawet nieźle płaci jak damy mu kilka grzybków .
Bosper-u niego też warto zostać czeladnikiem jak przyniesiemy mu skóry cieniostwora albo trolla to kasy trochę będziemy mieli .
Najlepsza praca według mnie jest u Harada dostajemy dużo kasy i lubię kuć mieczyki.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej