Strefa pomocy > Gothic II oraz Noc Kruka

Komnaty Adanosa

<< < (2/3) > >>

Gordian Morii:
Jakie szczęście? Przecie to wszystko proste...
Pierwsza pułapka: wcisnąć środkowy, ten na lewo i na końcu prawy

Ale dlaczego tak? Gdzie jest jakoś podpowiedź żeby wcisnąć je w tej kolejności, co? No właśnie nie ma nigdzie każdy mądry bo sobie przeczyta solucję i wie to samo z korytarzami gdzie jest podpowiedź żeby iść właśnie tym a nie innym? Też nie ma! Jedynie druga komnata. Musisz iść drogą światła i rzeczywiście jak zapalisz pochodnię przejdziesz jak nie spadasz. I to się rozchodzi.

Freek:
A tu Cię zaskocze Gordian, do każdej pułapki w Komnatach Adanosa są wskazówki. Np.

Pułapka I - W tej pułapce chodziło o naciśnięcie trzech przycisków w odpowiedniej kolejności, na przyciskach były rysunki. Na kamiennej tablicy pisze -  " Ja, który sprzeciwiłem się rozkazom trójki, zbudowałem pierwszą pułapkę, i tylko ja znam właściwe wrota. " Gdy się przyjrzycie zobaczycie że w tekście jest zaszyfrowane które przyciski należy wcisnąć w odpowiedniej kolejności. " Ja, który sprzeciwiłem się rozkazom trójki " Tu wskazówka, że pierwszym przyciskiem który należy wcisnąć jest przycisk z namalowanymi trzema postaciami. " zbudowałem pierwszą pułapkę " Wskazówka co do przycisku drugiego w kolejności, ma nim być przycisk z namalowaną pułapką, widać to wyraźnie w tekście. " i tylko ja znam właściwe wrota " Tu bardzo zawiła wskazówka co do przycisku trzeciego. Chodzi o słońce, przyjrzyjcie się.

Osobiście rozszyfrowałem już dwie pułapki, zostały mi jeszcze dwie.

Gordian Morii:
A widzisz. Nie grałem dawno w NK więc nie nie przywiązywałem wagi do tego tematu. Teraz mam prośbę. Wklej tutaj w tym temacie wszystkie teksty tabliczek. Może razem wymyślimy resztę rozwiązań;]

Freek:
W porządku, oto teksty:

ÂŻółta tablica -
" Ja, który sprzeciwiłem się rozkazom trójki, zbudowałem pierwszą pułapkę, i tylko ja znam właściwe wrota. "

Niebieska tablica -
" KHARDIMON przygotował drugą pułapkę. Tylko ten, kto nie zejdzie ze ścieżki światła, dojdzie do trzeciej komnaty. "

Zielona tablica -
" Trzecia pułapka została zbudowana przez QUARHODRONA, i jedynie on wie, jak otworzyć bramę. "

Fioletowa tablica -
" QUARHODRON był też tym, który z pomocą KHARDIMONA zapieczętował zewnętrzną bramę świątyni. ÂŻaden z nich nie przeżył tego rytuału. Jedynie ja pozostałem, aby być świadkiem tych wydarzeń. Oby RADEMES przez całą wieczność gnił wewnątrz świątyni! "

Czerwona tablica -
" My, trzej pozostali przywódcy Rady Pięciu, założyliśmy pułapki w świątyni i zapieczętowaliśmy jej wejście. Oby miecz na zawsze już pozostał w mroku.

To wszystkie. W razie gdy na coś wpadne zeedytuje posta.

MuadDib:
Witam wszystkich!

Przywitam się słynnym cytatem ;)

"Cześć, jestem tu nowy" - Bezimienny

oto odp. do których doszedłem:

Wejście do świątyni:

Czerwona tablica -
" My, trzej pozostali przywódcy Rady Pięciu, założyliśmy pułapki w świątyni i zapieczętowaliśmy jej wejście. Oby miecz na zawsze już pozostał w mroku.

przyciski - trzy ludziki, pułapka, symbol przypominający słońce (wg mnie to znak określający zamknięcie czegoś, bez wyjścia - czyli symbol "zapieczętowania)

1 pułapka
Żółta tablica -
"Ja, który sprzeciwiłem się rozkazom trójki, zbudowałem pierwszą pułapkę, i tylko ja znam właściwe wrota. "

W bibliotece dowiadujemy się, że autor tabliczek i tekstów na pulpitach to ta sama osoba. Na pulpicie opisującym po kolei wszystkie kasty jego kasta została wymieniona na końcu - ostatnie wejście liczone od lewej. (a od lewej bo tak się liczy w Niemczech ;p)

2 pułapka
Niebieska tablica -
" KHARDIMON przygotował drugą pułapkę. Tylko ten, kto nie zejdzie ze ścieżki światła, dojdzie do trzeciej komnaty. "

Czyli trzeba sobie oświecić drogę i iść po jasnych kafelkach.

3 pułapka
Zielona tablica -
" Trzecia pułapka została zbudowana przez QUARHODRONA, i jedynie on wie, jak otworzyć bramę. "

Tutaj odp nikt nie zna więc trzeba podpuścić pewnego ducha aby spróbował ;)

Mam nadzieję, że to są dobre odp. na te pytania. Jak ktoś chce to niech sprawdzi ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej