Strefa pomocy > Gothic II oraz Noc Kruka
Komnaty Adanosa
Merdarion:
Jak można bez kodów przejść Komnaty Adanosa? Saturas wspominał, że w kolorowych reliktach budowniczych zawarte będą wskazówki, ale tak naprawdę chyba nic pożytecznego nie można z nich wyczytać. Pierwsza pułapka polegała na wciśnięciu odpowiednich przycisków. W kamiennej tabliczce pisze tylko, że Uczony wie, które wejście jest właściwe. Druga pułapka polega na wybraniu odpowiedniej ścieżki. Na tabliczce jest napisane, że ten kto nie zejdzie z drogi światła odnajdzie drogę, czy coś takiego. Jak dal mnie te ścieżki niczym się nie różnią.
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć, skąd można się dowiedzieć jak przejść Komnaty Adanosa, nie używając kodów i nie stosując metody zapisz/ładuj.
Kaspar:
Quachodron chyba mówi ci jak je przejść, ale nie pamiętam, spróbuj w Bibliotece Uczonych, może tam będzie napisane, ale do końca nie wiem, ja tam przeszedłem bez kodów i za trzecim razem przyciski, za pierwszym tam gdzie się zawala podłoga, skoczyłem bo miałem akrobatykę.
Gordian Morii:
Co do komnaty II. Jeżeli idziesz drogą światła zapal pochodnię. I oświetlaj sobie drogę. Wtedy dokładnie widać ciemno zielone płytki na których stanięcie grozi upadkiem na kolce co równa się z końcem gry. A pierwsza komnata jeżeli pamiętam trzeba wcisnąć najpierw ludziki, potem te takie kolce a na końcu słońce. - na to jednak trafiłem stosując metodę prób i błędów, ale może jest coś zapisane w bibliotece, nie wiem ale sprawdzę dokładnei bo właśnie jestem na etapie Jarkendaru w NK.
McSloniu:
Chyba bez zapisz/wczytaj + szczęście tego nie przejdziesz. Co do komnaty z przyciskami (chyba 1) to kombinacja przycisków jest Pierwsze od lewej, ostatni od lewej, środkowy, albo w innej kolejności ale na pewno tylko te 3.
Co do komnaty z zapadniami - prosty sposób. Mianowicie eliksir szybkości (ewentualnie Szybki ÂŚledź) i po sprawie tylko trzeba biegąć z lewj strony!
Pilaf:
Jakie szczęście? Przecie to wszystko proste...
Pierwsza pułapka: wcisnąć środkowy, ten na lewo i na końcu prawy
Druga pułapka: idziemy pierwszym korytarzem od prawej strony.
Trzecia pułapka: przy zapadniach potrzeba nam pochodni... Patrzymy na pojedyncze, wyróżniające się kolorem pola (zaczynają się od prawej strony...) idziemy po nich i bez problemu, i bez kolców jesteśmy po drugiej stronie
Czwarta pułapka: Rozmawiamy z duchem, próbujemy go przekonać by nam pomógł... WAÂŻNE!!!!!! Potrzeba nam wszystkich tablic z domów pradawnych!!!(tych kolorowych, jakby ktoś nie rozumiał...)I MUSIMY PRZECZYTAĂ JE WSZYSTKIE i dać je Saturasowi... (przed wyprawą do świątyni, gdyż Saturas będzie miałcoś nam do powiedzenia jeszcze...) Pomoc ducha będzię polegać na pociągnięciu dźwigni: On pociągnie my po zniknięciu kolców idziemy...
To wszystko... jeśli pomogłem to miło mi.
POZDRO!
EDIT:
Wiesz, patrząc na reliefy na przyciskach, jakoś mi się to tak kojarzyło z treścią tabliczki...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej