Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Wasze Imiona

<< < (5/48) > >>

Silent:
Damian Piotr i może Paweł.

Jedziemy:

Damian - pierwsze imię, używane, przynajmniej przez kolegów rzadko. Wszyscy grzeją po nazwisku, co mi się nawet podoba :D. Teraz już mniej, ale jak przeszedłem 3 lata temu do gimnazjum to jak ktoś powiedział do mnie Damian to musiałem chwilę pomyśleć, o co chodzi. Dopiero później się orientowałem, że o mnie chodzi.

Piotr - jak ja nie dzierżę tego imienia. Dlatego, że był w 1-3 taki laluś, kujon i lizus, który tak samo się nazywał. Mam wstręt do tego imienia.

Paweł - w tym roku idę do bierzmowania i jeśli mnie przyjmą, będę Paweł. Podoba mi się to imię. Nie wiem czemu, ale podoba mi się. Może dlatego, że święty Paweł z Tarsu pisał listy (tak, te z Nowego Testamentu), czyli coś w rodzaju relacji z życia Jezusa. Coś a la dziennikarka, a dziennikarzem chciałbym zostać.

Teraz taki njus dla tych, którym imię się nie podoba: od ukończenia 13 roku życia, możecie zmienić sobie imię i nazwisko na jakie chcecie. I nikt nie może Wam przeszkodzić. To jest postanowienie z Konwencji Praw Dziecka podpisanej przez Polskę w 1991 roku.

ReKiN:
Ja mam na imię Robert i nie bardzo jestem z niego zadowolony.    Od wielu lat zastanawiam się czy ono brzmi bardziej jakby się wołało dziecko czy jak dojrzałego człowieka. Mi się kojarzy z latami dzieciństwa. Na drugie imię (z bierzmowania) mam Patryk. Sam nie wiem czemu. Podoba mi się ono pod względem wydźwięku, chyba tylko dlatego.

Casano:
Co do mnie, moje imie nosi nazwe Bartek. Jest pospolite i proste. Niemam żadnych zastrzeżeń, co do niego. Oczywiscie oficjalnie nazywam sie Bartosz, jednakże jest ono zadko używane. Te imie mi pasuje, i szczerze mówiąc, niechciałbym innego.

lukkasszz:
Ja się nazywam ÂŁukasz. w dzieciństwie nie lubiłem tego imienia i teraz też za bardzo nie lubię dlatego koledzy/przyjaciele wołają na mnie hipo. Hipo ja tego nie wymyśliłem tylko mój kolega tak na mnie zawołał i się przyjęło. W szkole mówią na mnie ÂŁukasz lub ÂŁuki.

WaldeK:
Ja zaś mam na imię Wojciech a drugiego imienia nie mam. Jak dla mnie imie Wojciech jest dość mało popularne. Bardziej już się przyzwyczaiłem że wszyscy na mnie wołają Waldek (prócz rodziny oczywiście). Jak bym mógł to wolałbym mieć imię Piotr bo jakoś tak poważniej brzmi.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej