Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Wasze Imiona
Visor:
Moje pierwsze imię to Mariusz. Imię jak dla mnie znośne w końcu mogło być gorzej. Nie sprawdzałem jego znaczenia czy cech mu przypisanych bo w to nie wierzę. Na drugie mam Konrad to imię mi się podoba bardziej od pierwszego . Trzeciego nie mam bo nie dożyłem bierzmowania.
A tak ogólnie to z moich imion jestem zadowolony. Lepsze to niż inne zestawy które czasami się spotyka.
Robin_666:
Oooo... ja tak jak Arthas Kubuś ^^ A tu coś od cioci:
Jakub - imię męskie pochodzenia biblijnego. Wywodzi się od hebrajskiego rdzenia יכב oznaczającego piętę (według tradycji patriarcha Jakub urodził się trzymając za piętę swojego brata Ezawa). Istnieją również teorie, że imię to pochodzi od hebrajskiego Jaaqob - "niech Bóg strzeże" (inne tłumaczenie: "ten, którego Bóg ochrania"). Imię to było znane w Mezopotamii w brzmieniu Ja-ah-qu-ub-el i w Egipcie Ja'qob-hr. ÂŁączy się też to imię z arabskim słowem "jakub" - drozd skalny.
I na dobicie leżącego:
W Polsce imię Jakub znane jest od XIII wieku w formach: Jakub, Jakób, Jakob, Jakow, Jekub, Jokob, Jokub, Jakusz, Jaksza, Jakuszek, Jakubek, Jakubko, Kusz, Kuszęt, Kuba, Kubuś.
Bardzo proszę o nie kopiowanie informacji z innych stron tylko o pisanie własnymi słowami - DODO
Wrath:
Moje imię to Rafał i jestem z niego zadowolony i nigdy bym go nie zmienił. I to z kilku powodów no po pierwsze nikt z mojej klasy ani z rodziny (tej bliższej)ani z mojej szkoły niema tak na imię po drugie jeszcze nikt nie wymyślił mi przezwiska związanego z imieniem (ani związanego z nim jestem tylko Rafał) no i jeszcze nikt kto pisał w tym temacie niema tak na imię i fajnie.
Darkon:
Moje pierwsze imię to ÂŁukasz. Imię mi odpowiada, przynajmniej lepiej niz jakis Stanisław;P Wołają na mnie ÂŁukasz/ÂŁuki ;]
Drugie - Grzegorz
Trzecie - Piotr
Znacie ÂŁukasza? Każdy go zna, on zawsze głupiutkie pomysły ma (żeby nie powiedziec jak na prawde wołają na głupiutkie xD coś na j. potem jest e...) - a ta rymowanka przesladuje mnie od roku - dziekujemy ci Leonie.... :P
Markus:
Mam na imię Rafał, na drugie mam Władek XD a na trzecie Piotr. Imienia bym sobie nie zmienił, bo mi się poba ten tzw. Zestaw imion bez urazy. PoZdRo
ps.sorka za krótki post nie mam czasu aby siąść na neta.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej