Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Uzależnienie od Kompa

<< < (7/7)

Lees:
W wakacje przed kompem spędziłem dużo czasu, tydzień nie wychodziłem z domu(Od rana do wieczora "Bleach"). Przed kompem siedzę przeważnie większość dnia, chyba że zagram w piłkę godzinkę czy dwie. Dla tych co chcą skończyć z nałogiem polecam nie oglądać anime bo mogą wciągnąć.

viko77:
 Jak widzę posty niektórych to aż się dziwie, skąd biorą się tacy ludzie.
 Komputer został stworzony przez ludzi dla ludzi, to że 25% korzystających z komputera nie potrafi ogarnąć sprawy prawidłowo, to już nie wina "stwórców" komputera, tylko ludzi.
 Powiedzcie, jak bardzo trzeba być zdesperowanym żeby siedzieć cały dzień i nie spotkać się ze znajomymi ?
8-10 h przy komputerze, gdzie tu sens? Nie potraficie się oderwać od głupich gier? Zróbcie coś pożytecznego, rozwijajcie talent jakiś w sobie a nie 3/4 dnia przed PC.
 Osobiście korzystam kiedy potrzebuję, czyli muzyka, filmy i internet, dawniej gry ale obecnie staram się grać na PC w tylko jeden niezwykły tytuł ;)
 Myślę że dziennie w normalnie dni siedzę przy PeCecie z góra 2h, jednak praktycznie przez cały dzień piec mój chodzi, bo zawsze albo coś sciągam albo ktoś inny chcę skorzystać.

Beregond:
Na chwilę obecną mogę z całą pewnością (i satysfakcją) stwierdzić, że już nie jestem uzależniony od komputera (w przeciwieństwie do tego, co było 3 lata temu).
Aktualnie komputer służy mi do pozyskiwania informacji z internetu na interesujące mnie tematy, komunikacji z ludźmi poprzez GG, słuchania muzyki. Granie zajmuje mi może niewiele ponad 2 godziny... na miesiąc. Uprzednio będąc w nałogu potrafiłem spędzić przy tym po 8 godzin dziennie. Jestem zadowolony, że udało mi się odstawić ten nałóg. Bez niego jest o wiele lepiej w życiu.

Akijl:
ja gram 7 h tygodniowo.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej