Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Uzależnienie od Kompa
Cesc:
Czy jesteście uzalżenieni od kompa? Ile czasu przed nim spędzacie, może za długo?
Czy jestem uzależniony? Chyba raczej nie, a od tego ile siedzę przed komputerem zależy wiele rzecz np Jak jest szkoła to długo nie siedzę, albo jak jest ciepło na dworze, to wtedy przed monitorem siedzę średnio około 4 godzin, a w inne dni potrafię nawet cały dzień, gdy jest on pochmurny, zimny, gdy nie mam nic do nauki, ale jak jest Gothic to przecież można trochę więcej niż 14 godzin
Arkhan:
Gdzieś czytałem że normą jest kiedy młodzież siedzi dziennie przed komputerem 1-góra max 2 godziny...
O sobie mogę powiedzieć że jestem uzależniony. Kiedy w wakacje nic niema do roboty, a jest ich koniec, średnia liczba godzin przy PC to 17 godzin. Od 8.00 do 2.00 w nocy bez przerwy, czy to net, czy gra, wszak później oczy tak napierdzielają i się na prawde chce spać :P. W rok szkolny to siedzę codziennie z 5,6 godzin. W weekend 10 godzin. Gdybym niemiał neta, moje wyniki wahałyby się od 2-4 godzin. Wnioski wyciągnijcie sami :P
Z wyrazami szacunku...
Metztli:
Jak byłam młodsza to potrafiłam przed kompem siedzieć ok 6 godz. dziennie, a wakacje, weekendy nawet 12. Teraz w dni powszednie siedze max 2 godz, w weekendy max 4. Nie uważam żebym była uzależniona, (może kiedyś byłam)ale teraz, no cóż, człowiek się starzeje i ma inne zainteresowania...
Trivet:
Różnie to bywa aczkolwiek wybijam się chyba ponad norme "1-2h". W tygodniu jest to ok. 3h dziennie. Zwykle troche czasu poświęcam na pomoce w nauce, troche na Tawerne i jakieś 1,5h wieczornego relaksu przy dobrej grze. W weekendy zależy od tego, czy mam jakieś plany na wieczór. Jeśli tak to przy komputerze przesiaduje jakieś 1,5h z samego rana. Natomiast jeśli nie to...dość powiedzieć, że lubie pogrzebać w tym moim centrum rozeywki do późna. Czasem wyjdą z tego 4 godziny, a czasem 7(przeraża mnie to troche...ile to czasu umyka). Nie sądze, żebym był uzależniony bowiem nie czuje żadnej pustki bez komputera. Moim zdaniem jest to twórcze wypełnianie sobie wolnego czasu czymś pprzyjemnym.
DODO:
Cóż człowiek uzależniony nigdy się nie przyzna, że jest uzależniony, prawda.
Ja przy komputerze przesiaduję dość długo ze względu na liczne obowiązki w internecie oraz gry Przy kąpie siedzę zazwyczaj około 5h - 6h dziennie. Gdybym nie miał neta to by mi się w ogóle nie opłacało włączać blaszaka. Aktualnie gram bardzo mało, gdyż mam za słaby sprzęt na nowości. Czekam na mocniejszego by sobie pograć choćby w Gothic'a 3, NWN2 oraz Dark Messiash of Might and Magic.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej