Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Zwierzęta Domowe
Arthas:
Jeśli chodzi o zwierzęta domowe, obecnie posiadam jedną papużkę falistą, która tak naprawdę nie należy do mnie, ale znajduje się w moim domu. Nie sprawia ona kłopotów, a zajmuje się nią głównie moja rodzina. Niegdyś mieliśmy jeszcze jedną papużkę, jednak, niestety nie dożyła tej chwili. Kiedyś posiadałem również psa i kota, jednak pech chciał, że straciłem te zwierzęta.
Aurora:
Ja mam psa Bułę straszny z niego przytulas. Jest owczarkiem niemieckim. Kiedyś miałam innego psa Dianę. Miałam jeszcze rybki ,ale to już dawno temu. Aha i jeszcze chomika Tadzika.
Boba Fett:
W całym swoim żywocie posiadałem tylko jedno zwierzę - chomika, którego nazwałem Kubuś. =P Cóż, ciężkie było jego życie. Zawsze musiał z nami wszędzie jeździć (najczęściej do mojej babci, do której mam 400 km). Choć bardzo dawno temu umarł, ciągle mu wspułczuję.
Od tego czasu nie mam żadnego zwierzęcia w domu (mieszkam w bloku). Za to na działkę przychodzą koty (w których lubuje się moja mama oraz ja sam), które są u nas mile widziane. Często (jeśli nie zawsze) je karmimy i zawsze zwęszą, kiedy robimy sobie grilla.
Dodam jeszcze, że zawsze wolałem koty od psów, dlatego, jeśli miałbym mieć jeszcze jakieś zwierzę w domu, to tylko kot (choć było by trochę problemów z nim w bloku ).
Seth:
Ja posiadam aktualnie
Koszatke -> Dizla
Psa -> Urgo (śmieszne imie ale tak jakoś fajnie brzmiało i pasowało do niego)
Rybki -> Niewiem po co mi to ale stoią i się kiszo
Posiadałem
-> z 3 chomiki
->szczura
Trivet:
Aktualnie posiadam mojego pupila - kundelka Kajtka, kota Cecyla i dwie myszki - brązowo-białego Maćka(pomysł siostry...) i białą Stefanie(również wyobraźnia siostry zadziałała).
Kajtek jak już mówiłem jest moim pupilem. To moją intencją było sprowadzenie go do domu od samego szczenięcego życia. Jest moim nierozłącznym kompanem. to wręcz nieprawdopodobne jaka więź potrafi nawiązać się pomiędzy zwierzęciem, a człowiekiem. Ostatnio skończył już 5 lat, więc powoli sie starzeje, ale wciąż jest skoczny i bardzo żywotny. Jest bardzo zazdrosny o Cecyla.
Cecyl został sprowadzony do domu z pomysłu siostry. Szkopuł w tym, że zajmowała się ona nim póki był jeszcze małym puchatym kotkiem, natomiast jak wyrusł na kocura, to obowiązek karmienia itp. spadł na matke. Cecyl jest dość potulnym kotem. Czasem zachowuje się dziwnie(np. zagapiony uderza głową w ściane). Lubi wskakiwać na kolana i wtulać się co doprowadza do szału Kajetana. Skończył 3 lata.
Maciek i Stefania są aktualnymi zwierzątkami siostry. Są u niej jakieś 2 miesiące. Wydalają ekskrementy o dość intensywnym zapachu i gryzą wszystko co popadnie(włącznie z moimi palcami). Maciej jest typem sportsmena i jest uzaleźniony od kółka na którym potrafi śmigać przez kilka godzin. Stefania natomiast jest dość leniwą domowniczką i jej ulubionym zajęciem jest wicie gniazda z wszystkiego co popadnie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej