Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Muzyka Filmowa
Crisis:
To teraz ja:
- Gwiezdne Wojny - Cóż uwielbiam ją i czasem sobie nawet ją nucę :P Lubię Gwiezdne Wojny, a oprawa muzyczna zawsze była jednym z większych plusów tejże trylogii...
- Władca Pierścieni - Muszę tłumaczyć? ;]
- Król Artur - Klimatyczna bardzo i przedstawiająca męstwo i bohaterstwo rycerzy i Artoriusa :]
- Indiana Jones - lubię przygody Indiany, a muzyka w tym filmie niezwykle pasuje do przygód Indiego
- Matrix - pewnie również nie muszę tłumaczyć
- Ostatni Samuraj - tutaj wielkie zaskoczenie wszystkich pewnie, ale to jest jedyny film, w którym dosłownie pokochałem oprawę muzyczną. Specjalnie ściągnąłem sobie soundtracki z filmu i sobie czasem posłucham :P Bardzo klimatyczna i oddająca klimat Wschodnich wojowników :]
Pozdrawiam
Khaleb:
Więc może teraz ja:
SAW I, II i III- muzyka w tych filmach jest wręcz genialna, w najlepszym momencie każdej części słychać przerażającą melodię. III część jak dla mnie była przesadzona i niczym mnie nie zaskoczyła, ale na muzyce się nie zawiodłem...
Requiem for dreams- jak dla mnie ścieżka dzwiękowa z tego filmu to szok! Dosłownie cudo! Można wyczytać z niej przerażające przesłanie jakie niesie sam film, który opowiada o narkomanach.
Blade- świetny film, a muzyka w nim nie odstępuje jego poziomowi na krok. :)
Legolas:
Uwielbia muzykę z filmu Matrix czasami techno czasami nie czasami jakby jakaś orkiestra grała ale tylko czasami. Blade też muzyka fajna szybka i rytmiczna i bardzo fajna. Szybcy i Wściekli jeszcze chodzi mi tu o 3 część Tokyo Drift sporo techno ale też normalnej muzyki troche metalu ale spox.
Sir_William:
Faworytami w tej dziedzinie są:
Władca Pierścieni: Na prawdę bardzo piękna muzyka. Przejmująca i nadająca klimat całej sytuacji.
Piraci z Karaibów: Kiedy słyszę muzykę, która bardzo mi się podoba przechodzą po mnie dreszcze. Podczas tego filmu owa gęsia skórka nie odpuściła mi na moment.
Gladiator: Po prostu siedziałem na projekcji filmu z otwartą szczęką, kiedy usłyszałem te boskie dźwięki.
Quo Vadis: "ÂŻałuję, że nie są gorsze, bo wówczas wtedy znalazłbym na ich pochwałę odpowiednie słowa" Cytat mówi sam za siebie!
James Bond: Całe 22 filmów z przygodami "Agenta 007" są opatrzone w świetną muzykę. Kiedy jestem sam, bądź pod prysznicem lubię sobie podśpiewywać motywy przewodnie tych filmów.
Wrath:
A więc teraz ja:
Piraci z Karaibów : Film jest świetny a muzyka do niego też najbardziej podobał mi sie He's a Pirate czyli muzyka tytułowa mam ją nawet na dysku.
Killer : Normalnie klasyk.
Szybcy i Wściekli Tokio Drift : Trochę techna trochę metalu i troszkę Hip-hopu generalnie jest spoko, no i warto zauważyć że muzyka końcowa została zabrana z NFS:Most Wanted.
Spider-Man-no supio.
W stronę słońca-film jest bardzo kiepski ale muzyka(dokładnie jeden kawałek który był w zwiastunie) jest spox.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej