Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Muzyka Filmowa
xmati06:
Najbardzieij podobała mi się muzyka z:
Matrixa - świetne połączenie dźwięków matalu i techno
Piraci z Karaibów - szczególnie utwory Jack Sparrow i Wheel of fortune wymiatają
Władca pierscieni - bardzo klimatyczna i dobrze wkomponowana w akcję
Wszystkie części Szybkich i wściekłych a najbardziej 2 części - najlepszy jest kawałek na samym początku jak Brian jedzie na ten wyścig swoim Skylinem
W zasadzie to tyle tych najlepszych...
Salvinia Natans:
Moi faworyci:
Stawka większa niż życie - czołówka jest po prostu bezbłędna :D, reszta też niczego sobie
Gladiator -bardzo klimatyczna, kiedy trzeba wzruszająca lub motywująca, sprawia że mam ochotę wyskoczyć z fotela, chwycić za miecz i skopać komuś tyłek
Pulp Fiction - ścieżka dźwiękowa, tak i film, majstersztyk
Kill Bill -kolejne dzieło Tarantino, z którego muzyki po prostu nie da się nie znać
O takich filmach jak Władca Pierścieni,czy Gwiezdne Wojny nie będę wspominać, bo to że ich ścieżki dźwiękowe są elektryzujące i zapadające w pamięć, jest oczywiste.
Elrond Ñoldor:
Więc tak ,mi najbardziej spodobały się ścieżki dźwiękowe z filmów takich jak:
-Władca Pierścieni – po prostu raj dla uszów ;D , świetna orkiestra, ogólnie ork. nie
słucham, ale ta zaparła mi dech w piersiach,
-Szybcy i Wściekli Tokio Dryft - co by tu dużo mówić, muzyka po prostu świetna, a w niektórych momentach przy takich fajnych scenkach ;),
-Piraci z Karaibów - klimat, klimat i jeszcze raz klimat ,
-007 (James Bond) – a ściślej mówiąc ta na początku filmu, wystarczyło usłyszeć tylko początek i już wiedziałem, że leci jedna z moich ulubionych „sag”,
Enzo:
1. Muzyka z Gwiezdnych wojen - Jest w niej dużo róznych instrumentów.
2. Muzyka z Gliniarz z Baeverly Hills - Lubię ten film i muzyka też mi się podoba
3. Muzyka ze Strażnik teksasu - Jak na film sensacyjny bardzo spokojna.
4. Muzyka ze Spider-Mana - Jest SUUUUPPPEEERRR!!
5. Muzyka z Szybcy i wściekli - Tokio Drift - Idealnie dopasowana do fabuły filmu
6. Muzyka z Władca pierścieni - Co tu dużo mówić...
7. Muzyka z Matrixa i Gladiatora.
To tyle....
Bela:
Mnie ze wszystkich filmów urzekła tylko jedna ścieżka dźwiękowa. To znaczy, że były też inne, które mi siż podobały, ale ta jedna jedyna zapadła mi głeboko w pamięci. Jest to ścieżka z filmu The Hooligans. ÂŚcieżka ogólnie jest spoko, fajnie dobrana oddaje klimat filmu, a przypadła mi tak bardzo dogustu dzięki jednej piosence:
Terence Jay - One Blood
Przy tej piosence mało się nie rozkleiłem, tekst idealni pasuje do sytuacji w jakiej jest puszczona (finałowa ustawka między ekipami GSE i Millwall). Spokojna delikatna piosenka poprostu cudo magia i wszystko naraz. Mój faworyt
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej