Tereny Valfden > Dział Wypraw
Zwierzyna - III Poziom
Canis:
- Pieszo... sami przez las... pełno krzaków i zarośli... sama przyjemność o tej porze roku, gdzie ciemność panuje. no to na pierwszą grupkę wilków...
Zaczęliśmy iść przez las... i idziemy sobie.
Gunses:
No i tak szli, szli, szli i szli, aż w końcu, dla odmiany zaczęli iść. Wampir wyostrzył zmysły [Wyostrzenie zmysłów]. Gunses usłyszał szelest liści. Delikatny, acz konkretny zapach wilczej watahy.
- Tam! - Wskazał Canisowi miejsce. Udali się tam, a szli jeszcze dobry kawałek. Wampir uprzedził Canisa, odpowiadając
- To za tymi krzakami. Jeśli dobrze mi sie wydaję, będzie tam polana. Czuję krew i zapach ścierwa. Nie zdziwił bym się, gdyby wilki ucztowały. Ale pewności nie ma... - Pewności nie było, to prawda, ale Wampir instynktownie skrócił pasek kołczana. Lotki strzał dumnie wychyliły się zza pleców Wampira. Cadacus błyskawicznie zdjął łuk, ÂŚwit Zmierzchu i mocno ścisną go w dłoni...
Canis:
tk szliśmy i szliśmy a z oddali słyszeliśmy już wycie wilków... przed nami było jeszcze kilkanaście metrów do tej polany, podeszliśmy do krzaków i wychyliliśmy głowy i zaczęliśmy wypatrywać wilków, i rzeczywiście były tam wilki, są oddalone (te wilki) od nas o 15 metrów, zobaczyliśmy, ze bawią się królikami, znęcają nad nimi. są 4 wilki i 3 króliki. zacząłem mówić szeptem do Gunsesa.
- Króliki też weźmiemy, lecz nie będziemy ich ranić... postaram się je magią uwięzić, a ty zajmij się od razu wilkami... tylko nie zabij żadnego...
Nazwa: Wilk
Opis: ÂŻyjące w watahach drapieżniki, okryte złą sławą z racji zażartości i sprytu. Występują pojedynczo w parach lub sforze od 7 do 16 osobników. W dowolnych lasach, górach, równinach i wzgórzach.
Walka: ugryzienie, przewrócenie, wręcz (zasięg 1.5m)
Technika: Wilki zwykle stosują taktykę odwracania uwagi wroga - część sfory to właśnie czyni, podczas gdy reszta otacza ofiary i atakuje ją z flanki.
Przewracanie - Wilk, któremu uda się ugryźć przeciwnika (udane trafienie), może próbować go przewrócić, nie wykonując ataku dotykowego ani nie prowokując okazyjnego ataku. Jest to akcja darmowa. Jeśli próba się nie powiedzie, przeciwnik nie może próbować przewrócić wilka.
Atrybuty: ciche poruszanie, nasłuchiwanie, tajniki dziczy, ukrywanie, zauważanie, finezja w broni (ugryzienie)
Trofea: skóra wilka, 4x wilcze pazury, 2x wilcze kły, 5l wilczej krwi
// Przy jako takiej walce apeluję o wpisywanie ekwipunku i strzał oczywiście które macie... oczywiście co używacie i jak przy tej walce również musicie uwzględnić...
Noszony Ekwipunek:
1.
Nazwa broni: Kostur ÂŚmierci
Ostrość: 14
Wytrzymałość: 12
Typ: Oburęczny
Rodzaj: Kostur
Poziom wykonania: V
Opis: Wykuty ze 110 sztuk srebra zakończony zielonym kryształem z innego wymiaru (magia śmierci), o zasięgu 2 metrów, ważący 5kg, błogosławiony oręż (Rasher), mistrzowski oręż. Dzięki kryształowi wystrzeliwane przez kostur zaklęcia z magii śmierci są dwa razy potężniejsze. Zwieńczony na dole ostrym szpikulcem.
2.
Nazwa broni: Mistrzowski ÂŁuk
Zasięg: 200 metrów
Rodzaj: łuk
Poziom wykonania: IV
Opis: Stworzony z 50 sztuk drewna, ważący 2kg.
200x usypiająca strzała z żelaza
wytrzymałość: 5
ostrość: 6
ciężar: 6
3.
4.
Nazwa odzienia: Elitarna zbroja cienia
Rodzaj: zbroja
Wytrzymałość: 8
Ciężar: 5
Opis: Wykuta z 250 sztuk szkła, błogosławione odzienie (Rasher), mistrzowskie odzienie, chroni maga przed odpryskami jego własnych zaklęć.
Gromak:
Amen widząc przyjaciół w oddali zaczął ich doganiać.
Gdy już ich dogonił rzekł
- Przepraszam za spóźnienie, mam nadzieję że jeszcze nic mnie nie ominęło?
Noszony ekwipunek:
Broń 1:
Nazwa broni: Claymore Valfden 3
Ostrość: 6
Wytrzymałość: 5
Typ: oburęczny
Rodzaj: miecz
Poziom wykonania: III
Opis: Wykuty z 45 sztuk żelaza o zasięgu 1,2 metra, ważący 6kg.
2. -
3. -
4. -
Zbroja:
Nazwa odzienia: Zbroja milicji
Rodzaj: zbroja
Wytrzymałość: 6
Ciężar: 5kg
Opis: Wykuta z 200 sztuk mosiądzu.
Umiejętności:
Umiejętności bojowe:
* walka bronią oburęczną
* walka broniami miotanymi
Specjalizacje:
Walka mieczem - III
Walka łukiem poziom - IV
Ataki:
Uderzenie klasyczne
Pchnięcie
Parowanie
Zaklęcia:
brak
Atrybuty wyuczane:
Kondycja
Szczęście
Hart ciała
Wysoka charyzma
Wytrzymałość na ból
Atrybuty rasowe:
Wampir:
+ wyostrzenie zmysłów
+ chwilowa niewidzialność
+ długowieczność
+ przemiana w nietoperza
- śmiertelność
- głód krwi
- wrażliwość na promienie słoneczne
Canis:
// Gó*no dogoniłeś, no i sterczy Vesmir tylko, przeczytaj wszystkie posty i napisz co się dotąd stało, napisz coś na wzór streszczenia, relacji z tego co się dotąd stało, albo od razu robisz baj baj, a na przyszłość, jeżeli nie masz zamiaru czytać co było już pisane na zadaniu podczas twojej nieobecności to już kiepskie podejście do sprawy...
Ale napisze ci co mnie martwi i czemu uważam, że nie czytałeś tego co napisałem, i chętnie ciebie i innych w tym uświadomię.
--- Cytuj ---Amen widząc przyjaciół
--- Koniec cytatu ---
Przyjmijmy nawet przyjaciół, że są to dla ciebie Vesmir i Gunses, niestety jest zonk, bo są w dwóch różnych miejscach, jeden: Vesmir sterczy we wiosce czeka na ciebie, żebyś wziął kołczan z usypiającymi strzałami i ruszyli na topielce (2 grupy) i 3 groty cieniostworów, no ale tego nie wiesz bo nie czytałeś naszych postów.
--- Cytuj ---w oddali zaczął ich doganiać.
--- Koniec cytatu ---
Widzę, że jesteś jak Perwoll: Black Magic. Potrafiłeś się w międzyczasie sklonować, bo wypowiadasz się w liczbie mnogiej a więc dałeś radę być w Atusel i mówić do Vesmira a na dodatek jednocześnie w lesie, w miejscu do którego jak dotąd nie znasz drogi, no bo nikt nie pokazał ci mapy, a poza tym, nie wiesz gdzie przy jakim krzaczku stoimy (ja z Gunsesem). No to jest coś, oklaski dla ciebie i wyrazy uznania za genialne posunięcie, no ale wynik tego, ze nie przeczytałeś...
--- Cytuj ---Gdy już ich dogonił rzekł
--- Koniec cytatu ---
Mieliśmy się spotkać we wiosce, więc zapewne spieszyłeś do wioski, więc niestety mnie i Gunsesa tam dawno nie ma więc dogoniłeś tylko i wyłącznie Vesmira... efekt tego, że nie przeczytałeś poprzednich postów...
--- Cytuj ---- Przepraszam za spóźnienie, mam nadzieję że jeszcze nic mnie nie ominęło?
--- Koniec cytatu ---
No zdążyło cię nieco ominąć, ale gdy już przeczytasz posty, to będziesz wiedział co musisz zabrać i gdzie iść z Vesmirem...
Także, chętnie poczekam na to streszczenie wydarzeń, które musisz zrobić.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej