Autor Wątek: Opinie o dodatku  (Przeczytany 194075 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sajan

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: 21
Odp: Opinie o dodatku
« Odpowiedź #280 dnia: 14 Grudzień 2008, 11:48:28 »
Ja się uśmiałem przy sytuacji jak Oris nauczył mnie "Zabójca Orków", a on przecież był orkiem :D Trochę dziwne.

Offline Ci@cho

• Myśliwy
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #281 dnia: 14 Grudzień 2008, 15:58:24 »
Najlepsze jest ze wszystkie najlepsze itemy sa w przypadkowych skrzyniach na odludziach  :lol:

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #281 dnia: 14 Grudzień 2008, 15:58:24 »

Gyngysz

• Gość
« Odpowiedź #282 dnia: 15 Grudzień 2008, 21:10:54 »
Nie zrobię chyba źle, jeśli zapytam tu o pewną sprawę. Jeśli tak, proszę o poinformowanie mnie na PW przez wyższe władze i usunięcie tego postu.

Otóż w Cape Dun w latarni więzionych jest 3 paladynów. Gdy chcę ich uwolnić, ork strażnik atakuje bezimiennego. Gdy go pokonam i tak nie chce mnie wpuścić, a pozostali strażnicy są tego samego zdania. Oczywiście gdy spuszczę im łomot, reszta orków spieszy im na pomoc. Kończy się na tym, że tereny obok latarni są wyścielane trupami orków. :P I tu pojawia się moje pytanie: czy postacie z tej skromnej nadmorskiej mieściny będą przydatne w dalszej fabule? Bo nie widzę innego sposobu odbicia paladynów.

Offline Sajan

• Kopacz
  • **
« Odpowiedź #283 dnia: 15 Grudzień 2008, 21:59:38 »
Tak, gdyż oni przybędą jako posiłki wraz z Lee do Gothy.

Offline pawelek110

• Kret
  • *
« Odpowiedź #284 dnia: 16 Grudzień 2008, 10:04:03 »
Poziom trudności na hard niski, ale i tak jest trudniej od podstawki . NIjak sie ma poziom trudnosci  G3 i dodatku do G1 i G2+NK bo uprościli walkę
(zniszczyli takie cudo, mam na mysli genilany system walki z 1 i 2 częsci)  i orki sa znacznei słabsze niz w poprzednich częsciach.

Offline pawelek110

• Kret
  • *
« Odpowiedź #285 dnia: 16 Grudzień 2008, 10:11:59 »
Ogólnie fabuła głowna dodatku jest lepsza od postawki 3 częsci, ale chyba przez to że było jej więcej, a nie że jest taka dobra. Bo w porównaniu do G1 i G2 i tak cieniutko.
Szkoda że gra nie jest dluższa, że zrezygnowali
z Nordmaru i Varantu, nie wprowadzili nowej krainy,
nie jest trudniejsza.
Ja przeszedłem grę ściezką Gorna.
Nie wiedziałem że sa dwie drogi wyboru.
Bo bym zostawił sobie sava, w momencie gdy Inog z Anogiem karza nam iść do Gorna/Thorusa  i bym za 2 razem poszedł do Thorusa.
Bo wiem ze gdybym wtedy nie poszedł do Gorna i nie zagadał nie byłoby zadania z ratowaniem maga i zabicie Kana. Wtedy by Gorn kazał iść do Osha i on by nam zlecał zadania dla orków w Trelis/Monterze/Cape Dun rózne.
Potem Osh pisze jakis list do Gorna.
Ale wtedy sie chyba nie robi zadan do Theodora, Hanza.
Ale nie wiem.
Nie chce sie mi teraz 2 raz przechodzic gry, moze za kilka miesiecy sie skusze scieżką Thorusa grać jak bedzie lepiej spatchowana gra.
Mam dlatego pytania :
Mam pytanie czy jak sie gre przechodzi scieżka Thorusa co sie robi czego nie robiło sie scieżka Gorna ?
Czy inaczej toczy sie troszkę fabuła główna, mam na mysli
Osha, Miltena, Lee, Gorna ,Thorusa ?
Bo wtedy Thorus chyba nie odkryje ze osh jest szpiegiem, ale miltena chyba tez trzeba uwolnić ?

O jednym nie pomyslałem przy przechodzeniu G3 zmierzcg bogow:
Ja powiedziałem straznikowi Gorna ,że mu zapłacę 50tys i potem jak dla Gorna zrobiłem zadanie zabicia kana , juz Thorus i Osh nie chieli gadać i nie miałem zadan które zleca osh.
Ale słyszałem że jeżeli nie zapłaciłbym straznikowi Gorna idzie się robić misje dla Thorusa i Hector Osh ,po wypełnieniu paru misji daje list do Gorna... potem robi się dla straznika w bramie Gothy parę misji i cie wpuszcza tak myslę ze chyba jest.
To mam pytania czy potem Gorn  i tak kaze chronic maga wody u zabijamy Kana i potem wysyła do Lee i dlaej jest to samo co miałem
czy jednak jest troche inaczej i wybierajac sie do Thrusa co nas ominie z questów które dawał mi Gorn/Theodor?
Ja od razu sie pchalem do Gorna zamist w pierwszej kolejnosci do Thorusa.
dajcie odp jak wy mieliście jak przechodziliście ?
« Ostatnia zmiana: 16 Grudzień 2008, 14:54:44 wysłana przez pawelek110 »

Offline Amix

• Kret
  • *
« Odpowiedź #286 dnia: 16 Grudzień 2008, 17:44:30 »
Nie ma sensu dodawać Varantu i Nordmaru.
Varant - Zuben nie żyje, "rządy Asasynów się skończyły", czyli nic tam nie znajdziemy
Nordmar - Nordmarczycy sobie po prostu żyją, nie ma tam nic ciekawego

Offline Valdar

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: -125
  • Syn Marnotrawny
« Odpowiedź #287 dnia: 16 Grudzień 2008, 18:20:20 »
Nie ma sensu dodawać Varantu i Nordmaru.
Varant - Zuben nie żyje, "rządy Asasynów się skończyły", czyli nic tam nie znajdziemy
Nordmar - Nordmarczycy sobie po prostu żyją, nie ma tam nic ciekawego

Varant - A koczownicy uschli z pragnienia i nic już na pustyni nie zostało ;) Jaaaasne Rządy orków też się skończyły, a mimo to walki nadal są, czemu z assasynami miało być inaczej ?

Nordmar - No to już inna sprawa, ale można było zesłać na nich jakieś nowe ciekawe zagrożenie.

Szkoda że nie wykorzystali tych ziem. Praktycznie w G3 lubiłem się wybierać do Nordmaru i Varantu. Jakaś odmiana od zielonej Myrthany :P

Offline pawelek110

• Kret
  • *
« Odpowiedź #288 dnia: 16 Grudzień 2008, 18:41:37 »
Lepsza grafika w G3 sprawiła ze Myrthanie terenie podobnym ogólnie do terenów G1/G2 takze głównie zalesionych/górzystych jest trudniej wszystko znaleźć
przez te drzewa, krzaki gęste .
Im grafika bedzie bardziej realistyczna tym trudniej odnaleźc wszystkei miejsca, w G1 i G2 było trochę puściej, ale bardziej klimatyczno.
Myrthana była w dodatku bo nasz cel-zjedoczyc Myrthane.
Wycieli reszte terenu tylko z jednego powodu, Jowood naciskał by wydali przed swietami, wszystko było robione w pospiechu, nie było czasu nawet zajac sie dobrze Myrthaną.
Przecież varant i Nordmar mógł zostać.
To była jakaś odmiana, zwłaszcza lubiłem Nordmar.
Ale w Varancie też był klimat zwłaszcza w 3 światyniach gdzie szukało sie artefaktów i ruinach gdzie byli magowie wody i szukał sie kluczy.
W ogóle dodatek mógł byc zrobiony tak jak NK
, tak planowała zrobic jeszcze Piranha byters dajac 4 kraine wyspy południowe i w 3 obecnych krainach
pododawc questy/postacie jak w NK.
Czy ktos mi odpowie na wczesniejsze pytania kto szedł najpierw do Thorusa?

Offline Sajan

• Kopacz
  • **
« Odpowiedź #289 dnia: 16 Grudzień 2008, 18:48:01 »
Tak sobie skończyłem grę drogą Gorna i zacząłem bawić się kodami: zabiłem thorusa, który  uciekł :P i sprowadziłem kodem "goto" Diega,Lestera,Laresa.Z Laresem i Lesterem nie da się gadać.Z Diegem jest inaczej bo Bezi zaczyna rozmowę i Diego mówi bla bla bla i nawija o tym, żeby znaleźć Miltena w Gothcie.I dostajemy od niego takie zadanie :P trochę dziwne...Oto screen Diega: trochę dziwnie wygląda ^^ http://www.iv.pl/images/u8s1t6dp8bqsih8ga7.png .Ogólnie ten Szef mógłby być trochę mocniejszy,3 kule ogniste i go nie ma.Dla mnie Zmierzch Bogów nie jest taki najgorszy.

McSloniu

• Gość
« Odpowiedź #290 dnia: 16 Grudzień 2008, 19:46:22 »
No faktycznie dość dziwnie. A co do ZB to mi się podoba.  Komu G 3 nie przypadł do gustu to ZB też nie przypadnie. Dla mnie Gothic 3 był najlepszy ale ZB jest najgroszy z Gothiców.

Offline pawelek110

• Kret
  • *
« Odpowiedź #291 dnia: 16 Grudzień 2008, 19:59:23 »
G1  10/10
G2  9/10   
G2+NK  9,5/10
G3  8/10  z patchem 1.6 ale duzo traci do poprzednich czesci i chyba tylko z sentymentu tyle dalem,
bo 1 i 2 przechodziłem mnóstwo razy, a G3 tylko raz i starczy mi na zawsze.
G3 dodatek  7/10  główna fabułe ma lepsza od podstawki ale to nie było trudne i tylko za to dostała 7 a nie 6.

Offline Amix

• Kret
  • *
« Odpowiedź #292 dnia: 16 Grudzień 2008, 21:29:31 »
@Up
Dodatek ma słabą fabułę. Jak to możliwe, że bezimienny bohater sprzeciwił się Xardasowi? Według mnie to nie ma sensu. Kolejne niesamowite osłabienie bohatera to już zdecydowanie przesada, rozumiem, że to na potrzeby gry, ale wydaje się to trochę absurdalne.

Nie wiem jak wy, ale ja w trójce Thorusa zabiłem, pewnie nie wiele z was chciało płacić 50 tysięcy za artefakt.

Offline Ci@cho

• Myśliwy
« Odpowiedź #293 dnia: 16 Grudzień 2008, 21:43:53 »
Dzisiaj jak sobie zwiedzalem swiat znalazlem kolejny dowod na to ze tworcy gry nigdy nie grali w gothic. A mianowicie niedaleko Vengardu w kamiennym kregu spotkalem dwa lodowe golemy. To juz zostawie bez komentarza.

Offline pawelek110

• Kret
  • *
« Odpowiedź #294 dnia: 16 Grudzień 2008, 21:57:02 »
Tam sa 2 lodowe i 3 ogniste golemy.
Lodowe zarówno w G2 i G3 wystepowały tylko w zimowej krainie, wyjatek stanowił lodowy golem z G1 na strazy Xardas.

Offline Ci@cho

• Myśliwy
« Odpowiedź #295 dnia: 16 Grudzień 2008, 22:01:56 »
Mozliwe bo jak mi sie wytrzymalosc skonczyla (a skonczyla sie szybko) to spiepszalem jak najdalej od nich. Istny cyrk z tym "ulepszonym" systemem walki.

Respev

• Gość
« Odpowiedź #296 dnia: 16 Grudzień 2008, 22:18:09 »
lol:

Offline Boba Fett

• Magnat
  • Reputacja: 13
  • Wolność jest nieśmiertelna
« Odpowiedź #297 dnia: 16 Grudzień 2008, 22:21:54 »
Dzisiaj jak sobie zwiedzalem swiat znalazlem kolejny dowod na to ze tworcy gry nigdy nie grali w gothic. A mianowicie niedaleko Vengardu w kamiennym kregu spotkalem dwa lodowe golemy. To juz zostawie bez komentarza.
Pragnę zacytować Respeva: ,,Lol".
Ta, pewnie to nastoletnie dzieci twórców Gothic'a (?) stworzyli Gothic'a... Albo PB wynajęło inną grupę, a potem wszędzie wyskakiwali z info, że to ich produkcja...
Co z tego, że są tam dwa lodowe golemy? Słyszałeś o czymś takim jak przyzwanie?

Respev

• Gość
« Odpowiedź #298 dnia: 16 Grudzień 2008, 22:27:59 »
Albo PB wynajęło inną grupę, a potem wszędzie wyskakiwali z info, że to ich produkcja...
Co ma wspólnego Piranha Bytes ze Zmierzchem Bogów, bo nie rozumiem?

Trine Games nie usunęło nawet żadnych postaci z Gothic 3. Zapodam screena:

Offline Nekromanta Xardas

• Kret
  • *
« Odpowiedź #299 dnia: 16 Grudzień 2008, 22:44:44 »
Ktoś tam pisał że Nordmar i Varant są nie potrzebne bo Zuben nie żyje i bla bla bla...
No ale zaraz. Rhobar II też nie żyje. więc idąc tokiem twojego rozumowania, Myrtana jako tako też nie jest sensownym rozwiązaniem ;]

po za tym sprzeciwienie się Xardasowi? Naszemu mentorowi? Troszke śmieszne.

Osobiście dodatku nie chyce nawet jeżeli będą go rozdawać za darmo. Dla mnie seria Gothic = Piranie. Bez nich to już nie jest Gothic. Jestem fanem tej serii ale dla mnie ona się skończyła wraz z częścią 3.

Czekam na Risen ;)

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #299 dnia: 16 Grudzień 2008, 22:44:44 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18