Tereny Valfden > Dział Wypraw
Opętani wieśniacy
Isentor:
Mężczyzna dziwnie przypatrywał się przywiązanej do mojego pasa kostce dusz. Sięgnąłem więc po nią...
- Ha! Masz to, masz to. Ale nie dasz rady, oj nie dasz. Jesteś za słaby. To nadchodzi, nikt tego nie zatrzyma. Nawet kostka, nawet ty.
- Co nadchodzi?
- To! Widziałem to! Przemówiło do mnie, dało mi moc.
- Odejdź od stołu, poddaj się.
- Nie, nie rozumiesz tego. Jesteś głupcem. Dziewczyna weź ją nie jest mi potrzebna. Mam to czego chciałem.
Mężczyzna sięgnął po wywar leżący na stole tuż obok dziewczyny, szybkim haustem połknął śluzowatą ciecz. ÂŻyły mu napęczniały, zrobił się czerwony, krew napłynęła do oczu spływając niczym łzy. Chrząknął i padł na ziemię martwy.
- Sprawdźcie co z dziewczyną!
Podszedłem do stołu, gdzie stały pozostałości po przyrządzonym wywarze.
Devristus Morii:
Dev teleportował się dziewczyny. Podniósł ją i sprawdził czy oddycha. Na szczęście oddychała.
- Żyje, ale oddech ma płytki a puls ledwo wyczuwalny....
Isentor:
- Pewnie porządnie zmarzła. Koniec końców zimno tu, a ubrania to ona nie ma. Hmm widzę też ranę. Straciła trochę krwi. Canis ty tak lubisz leczyć zajmij się tym. ÂŚmiem wątpić, że potrzebna mu była krew dziewicy. A tamte 7 wcześniejszych kobitek chyba nie spełniało kryteriów.
Devristus Morii:
Dev podszedł do IsentoRa i rzekł:
- Ciekawe co to za mikstura. Mogę wziąć te pozostałości aby przeanalizować ja w Pakcie? A ja śmiem twierdzić, że ma to także związek z lejem energii w Ignis Terra.
Canis:
- Ah leczenie jest bardzo fajne, znaczy, łatwe. - podszedłem do kobiety i przyłożyłem ręce do jej rany i wypowiedziałem zaklęcie - Izhuesh Ruarishesh, Gresh Ilxuesh Arishesh! - energia skumulowana w dłoniach, zaczęła emanować z dłoni i ogrzewać, leczyć ciało dziewicy. rana została zasklepiona pozostawiając niewielką bliznę, po czym energia zaczęła ogrzewać ciało i uzupełniać stan krwi w jej ciele. Ciao powróciło do ludzkiej, brzoskwiniowej więc barwy... - Ah... muszę zamieszkać na wsi... - powiedziałem gdy zaklęcie przestało działać i dziewczyna została wyleczona i ogrzana...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej