Autor Wątek: Wojna - Zielone Równiny  (Przeczytany 51977 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Canis

• Gość
Odp: Wojna - Zielone Równiny
« Odpowiedź #400 dnia: 17 Październik 2008, 23:49:15 »
Wszedłem do namiotu i rozejrzałem się po znajomych i mniej znanych twarzach. Po czym zwróciłem się do króla.
- Zapewne nie masz nic szczególnego dla nas królu, poza dalszą walką z wrogimi bestiami do dodania? żadnych specjalnych rozkazów czy obowiązków? - zapytałem z lekką nutką nadziei w głosie.

Offline Altair

• Magnat
  • Reputacja: 609
  • Bóg ma nas w opiece
« Odpowiedź #401 dnia: 18 Październik 2008, 00:37:29 »
Altair wciąż siedział zamyślony, palcami ściskając jamę nosową. Był wyczerpany. Podszedł po paru chwilach do Grisona.
- Jestem stary, Grisonie, dawniej po takiej walce byłem co najwyżej zdyszany, teraz ledwo chodzę, w dodatku jeszcze musiałem czarować... ech, jak tak patrzę na was, młodych to aż mnie korci, żeby użyć czaru wysysanie życia... - rzekł z wymuszonym uśmiechem.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #401 dnia: 18 Październik 2008, 00:37:29 »

Offline Chabacik

• Magnat
  • Reputacja: 83
  • Nie wierz w cuda - polegaj na nich!
« Odpowiedź #402 dnia: 18 Październik 2008, 00:58:17 »
Elveon wszedł do namiotu. Był bardzo zmęczony. Nie dosyć że używał magii to jeszcze był zmuszony walczyć mieczem z którego jeszcze kapała krew orków. Mag rozejrzał się po obszernym namiocie. Wszędzie było pełno rannych i odpoczywających żołnierzy. Adept nekromancji szybko ogarnął wszystkich wzrokiem aby dostrzec jakąś znajomą twarz. W oddali spostrzegł Grisona i Altaira. Dawno ich nie widział, nie mówiąc już o rozmowie z nimi. Podszedł do starych znajomych i uprzejmie się z nimi przywitał symbolicznym uściśnięciem dłoni. Po chwili mag zwrócił się do Altaira.
-Słyszałem co mówiłeś, wcale nie jesteś taki stary, po twoim wyglądzie można odnieść wrażenie że masz jakieś 30 lat - po czym zaśmiał się...

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #403 dnia: 18 Październik 2008, 08:49:10 »
- Canisie ależ mam dla was coś szczególnego. Wróg jest na naszych ziemiach. Znamy ten teren. Podczas następnej potyczki wyślemy kilka osób za linię wroga. Ludzie ci będą mieli za zadanie sabotować magazyny z amunicją i bronią.

Offline Crisis.

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: 0
  • mUa
« Odpowiedź #404 dnia: 18 Październik 2008, 09:23:43 »
Geboren chodził sobie po polu bitwy. Widział wiele ciał, Orków, Krasnoludów oraz Valfdeńskich żołnierzy. ÂŚmierć, tyle śmierci młody chłopak nie spodziewał się zobaczyć. W pewnym momencie żołnierz zauważył Boba Fetta oraz usłyszał, że parę osób rozmawia o Crisisie, łowcy nagród, który został wygnany. Geboren podszedł do Fetta i powiedział.
- Witam Panie Fett, jak pewnie się spodziewasz, ja spotkałem Crisisa jakiś czas temu, jeszcze przed moim przybyciem tutaj. Jednak czy to ważne jest? 

Offline Grison

• Weteran
  • Reputacja: 2319
  • Grisq. :*
    • Karta postaci

« Odpowiedź #405 dnia: 18 Październik 2008, 09:28:14 »
- Nie użalaj się nad sobą Altairze. Stary wyga z ciebie, a takiego ledwo nie wezmą. Co do zadyszki... to założyłbym się, że dałbyś jeszcze radę poskromić nie jedną służkę- powiedział z uśmiechem Grison.
A ty Elveon'ie... jak ci się powodzi? Dawnośmy się nie widzieli. Słyszałem, że poczynasz sobie w Pakcie i informacje okazały się prawdziwe.   

Offline momo

• Magnat
  • Reputacja: 87
  • gothiczeQ
« Odpowiedź #406 dnia: 18 Październik 2008, 09:36:04 »
Momo, mocno już zmęczony przywlekł się do namiotu. Na wstępie usłyszał, jak król w rozmowie z Canisem wspomniał coś o sabotażu magazynu z bronią. "W końcu jakaś odmiana" - pomyślał elf, po czym przysiadł na pierwszej lepszej skrzynce, by odsapnąć i czekał, aż król oficjalnie rzuci propozycję sabotażu, żeby zgłosić się do akcji.

Offline Boba Fett

• Magnat
  • Reputacja: 13
  • Wolność jest nieśmiertelna
« Odpowiedź #407 dnia: 18 Październik 2008, 09:44:10 »
- Jak na wampira z Twoim stażem i Twoją wiedzą, Dragosani - odparł Fett - powinieneś być bardzo dobrze rozeznany w moich poglądach na temat istot nieumarłych, w jakiejkolwiek by postaci nie występowały. Zastanawiałeś się choć jeden, jedyny raz kiedykolwiek, czemu ja się nie skusiłem na wieczne życie i wolałem pozostać człowiekiem jakich wielu, choć miałem ku temu wiele okazji i sposobności przez te dwa lata? - ÂŁowca nagród poruszył się niespokojnie na krześle i  zwrócił się do Lorda Sado.
- Pierwsza bitwa o Ombros. Nie powiesz mi chyba, Draconie, że nie pamiętasz tego wydarzenia? Jakby nie patrzeć, było to dosyć niedawno...
Nagle Samotny ÂŁowca usłyszał znajomy mu głos Geborena, który odwiedził go tuż przed wyruszeniem na wojnę.
- Los Crisisa bardziej powinien obchodzić jego brata. Crisis, jak dobrze wiesz, był moim zastępcą oraz członkiem wyprawy przeciw Bladsternowi. Mam większe cele co do jego osoby, nawet jeśli już nie żyje.

Offline Crisis.

• Kopacz
  • **
  • mUa
« Odpowiedź #408 dnia: 18 Październik 2008, 10:10:58 »
- On żyje i ma się dobrze. Powiedział mi, że będzie tam gdzie zawsze można coś zarobić. Nie wiem dokładnie gdzie teraz jest, ale spotkałem go na terenie południowych moczar. Może to coś panu pomoże.  - powiedział Geboren. - A można wiedzieć co to za cele? - zapytał się Geboren Boby Fetta.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #409 dnia: 18 Październik 2008, 10:23:43 »
Gunses zwrócił się do Boby Fetta, lekko skinąwszy głową rzekł:
- Jestem Gunses Cadacus, Wampir, Władca Wampirów na Valfden. Miło mi Pana poznać, panie Fett.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #410 dnia: 18 Październik 2008, 10:31:49 »
Wtrąciłem się do rozmowy Fetta i Geborena.
- Geborenie nie wiem czym uraczyli cię znani z palenia różnego syfu mieszkańcy moczar, ale nieźle ci to zamieszało we łbie. Crisis nie żyje widzieliśmy jego śmierć na własne oczy.

- Momo w patrolu widziałbym ludzi znających się na teleportacji oraz mających skrzydła.

Offline Altair

• Magnat
  • Bóg ma nas w opiece
« Odpowiedź #411 dnia: 18 Październik 2008, 10:39:56 »
Altair spojrzał na Isentora i rzekł:
- Isentorze, możesz wysłać mnie z Canisem, jako nekromanci znamy sztukę teleportacji, on posiada bodajże atrybut lewitacji, mi zostaje jeszcze czar z Lindangolu, wprawdzie skrzydeł nie mam, ale wiesz, że nigdy cię nie zawiodłem i tym razem również nie zawiodę.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #412 dnia: 18 Październik 2008, 10:42:43 »
- Dobrze Altairze ale potrzebuję jeszcze kogoś ze skrzydłami.

Offline Altevan'ix

• Myśliwy
  • Bez adminów, bez modów, tylko używkownik...
« Odpowiedź #413 dnia: 18 Październik 2008, 10:43:00 »
Alt przysłuchiwał się rozmowom.
-Czyli żołnierzy nie bierzecie do patrolu?- spytał cicho Elf
- W sumie, to chyba tylko kilkoro z nas umie się skradać... A w porównaniu z latającymi i magami. Jesteśmy rzeczywiście jedynie pyłkiem. Gdy zaatakują pełnymi siłami a patrol, czyli ci najlepsi będą dalej w ich obozie? Co wtedy?

Offline Smok Finkregh

• Kopacz
  • **
  • Yzush Ek Aulash Detr Shiqua!
« Odpowiedź #414 dnia: 18 Październik 2008, 10:44:56 »
Fafnir odszedł do obozu po tym, jak opadł kurz wojenny. Elf wiedział, że wróg niedługo powróci. Pomyślał sobie:
-"Kurczę, mam nadzieję, że nie wrócą z dwukrotnie większymi oddziałami. Ledwo z tej części bitwy wyszedłem cało."

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #415 dnia: 18 Październik 2008, 10:46:11 »
- Królu, a czy Wampiry mogą udać się z oddziałem zwiadowczym? Jako Wampir mogę znikać oraz przemieniać się w nietoperza. Sądzę, że to by wystarczyło z zupełność. Co o tym myślisz?

Offline Altair

• Magnat
  • Bóg ma nas w opiece
« Odpowiedź #416 dnia: 18 Październik 2008, 10:47:15 »
- Geborenie, musisz mi powiedzieć skąd bierzesz towar, bo takiego odpływu to jeszcze nie miałem. A jeśli chodzi o skrzydła to chyba Bela ma skrzydła, no i Grison chyba też?

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #417 dnia: 18 Październik 2008, 10:48:16 »
- Altevan'ix ależ ja też mogę cię posłać ale nie mając skrzydeł lub nie znając teleportacji nie wycofasz się w porę. Skoro jednak misje samobójcze są twoim konikiem czemu nie.

- Gunses będziesz tylko zawadzał.

Offline Altevan'ix

• Myśliwy
  • Bez adminów, bez modów, tylko używkownik...
« Odpowiedź #418 dnia: 18 Październik 2008, 10:51:30 »
- Och. Rozumiem aluzję.- Alt uśmiechnął się lekko i poszedł blisko wyjścia, by pooddychać świeższym powietrzem...

Offline Sado

• Weteran
  • Reputacja: 2172
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #419 dnia: 18 Październik 2008, 10:53:18 »
- Kogoś ze skrzydłami? - uśmiechnął się Sado - Powininem dobrze się czuć wśród Altaira i Canisa, więc także się zgłaszam.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #419 dnia: 18 Październik 2008, 10:53:18 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything