Autor Wątek: Wojna - Zielone Równiny  (Przeczytany 52064 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Patty

• Moderator
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

Odp: Wojna - Zielone Równiny
« Odpowiedź #280 dnia: 14 Październik 2008, 18:56:51 »
Wampir podbiegł do walczącego orka. Uderzył go pięścią w krocze, poprawił nogą i przebił wątrobę. Uderzył go dla pewności rękojeścią w potylicę, miażdżąc czaszkę. Odwrócił się i pochylił, unikając toporu nastepnego orka. Z półprzysiadu ciął go na odlew. Ork, padając, nadział się na klingę Nifa. Ten wywiął się spod ciała orka, wyjął miecz i ruszył dalej.

Ork Poborowy  2274/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Jaszczuroczłek ÂŻołnierz 0/22000
Jaszczuroczłek ÂŁucznik 0/8000
Krasnal Elita 0/14000

Offline Sado

• Weteran
  • Reputacja: 2172
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #281 dnia: 14 Październik 2008, 18:58:14 »
- Kyaaa - wyciągnął się Sado. Energia magiczna w miarę się już zregenerowała, ból minął, a mięśnie trochę odpoczęły. Dracon chwycił swoją klingę Valfden i ruszył do boju. Rozwinął skrzydła, dołączając do oddziału. Na rozpoczęcie, zaatakował orka szybkim cięciem od prawej, które zostało sparowane. Sado jednak nie dął za wygraną i użył potężnego pchnięcie, atakując z ukosa. Orkowy blok został rozbity, a bestia padła na ziemię. Dracon dokończył dzielo, przebijając szyję przeciwnika.

Ork Poborowy  2275/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #281 dnia: 14 Październik 2008, 18:58:14 »

Offline Eregrin

• Magnat
  • Reputacja: -2
  • ÂŻycie jest jak komputer - do zabawy i do konkretów
« Odpowiedź #282 dnia: 14 Październik 2008, 19:02:27 »
Eregrin wyjął miecz z ciała swojego przeciwnika i rzucił się na kolejnych. Biegł w kierunku Orka. Bestia go nie zauważyła. Dopiero gdy dzieliło ich piętnaście metrów, potwór spostrzegł, że biegnie na niego milicjant, z chęcią zabicia go. Człowiek wiedział, że ork sparuje jego cios swoim dużym toporem. Nie wykonał ciosu, tylko sprawiał wrażenie, że chce go wykonać. Ork odruchowo chwycił topór dwiema łapami, by sparować. Eregrin pobiegł za plecy potwora i wykonał pchnięcie mieczem. Ork doznał średnich obrażeń. Natychmiast się odwrócił i wydał dwa ciosy w kierunku milicjanta. Biegł prosto na niego, cały czas wyprowadzając najróżniejsze uderzenia w jego kierunku. Człowiek unikał ciosów, a te słabsze parował. Ork nie przestawał. Eregrin odbiegł do tyłu. W bezpiecznej odległości od orka pobiegł za jego plecy. Zadał jeszcze jedno pchnięcie mieczem. Ork padł na ziemię z bólu. Wojownik przebił brzuch potwora. Wyjął miecz z jego ciała i zaczął upatrywać sobie kolejnego przeciwnika.

[Ostrze Valfden 3, Walka mieczem V, pchnięcie, szczęście, kondycja]

Ork Poborowy  2276/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000
« Ostatnia zmiana: 14 Październik 2008, 19:05:55 wysłana przez Eregrin »

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #283 dnia: 14 Październik 2008, 19:18:19 »
Dracon zaczał się powoli wycofywać. Schował miecz i zdjął łuk z ramienia. Dopatrzywszy orka walczącego z człowiekiem, napiął cięciwę i wycelował w głowę. Pocisk poszybował, wbijając się w czaszkę.
- Cholera. Strzały się kończą - rzekł sam do siebie Dracon, szukając kolejnego celu.

Ork Poborowy  2277/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000

Offline user no. 11627

• Magnat
  • Reputacja: 0
  • Formula one fan
« Odpowiedź #284 dnia: 14 Październik 2008, 19:53:18 »
Nilstem obrał sobie za cel walczącego orka. Zdjął z pleców łuk (Krycz 3) i naciągnął strzałę. Przez chwilę stał w bezruchu próbując wycelować prosto w głowę. Wypuścił strzałę, ale niestety trafił bestię w plecy. Ork był tak zajęty walką z jakimś żołnierzem, że nawet nie zwrócił uwagi na wojownika. Nilstem ponownie naciągnął strzałę na łuk. Po chwili celowania wypuścił strzałę trafiając orka w nogę. Bestia tym razem nie pozostała obojętna. Właśnie pokonała żołnierz z którym walczyła i ruszyła w kierunku Nilstema. Wojownik szybko założył łuk z powrotem na plecy i chwycił za swój miecz (Claymore Valfden 3). Gdy ork był odpowiednio blisko, Nilstem z całej siły uderzył go mieczem (Uderzenie klasyczne) w korpus. Bestia aż cofnęła się do tyłu. Wojownik nie tracąc czasu szybko ponowił atak wpychając bestii miecz prosto w brzuch (Pchnięcie). Ork się przewrócił. Nilstem szybko do niego podbiegł aby upewnić się, że jest martwy. Dla pewności wepchnął miecz bestii prosto w serce.
- No! Teraz na pewno nie żyje!
Po czym oczyścił swój zakrwawiony miecz o łachy orka i ruszył dalej.

(Pozostało mi 86 strzał)

Ork Poborowy  2278/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000

Offline Czaroxxx

• Magnat
  • Reputacja: -4
  • Wóda, dziwki i lasery
« Odpowiedź #285 dnia: 14 Październik 2008, 19:54:45 »
Na Kyrasa rzuciło się dwóch orków, jeden z przodu drugi z prawej strony, jeszcze innych kilku przebiegło obok wojownika ale ich uwagę ściągnęli na siebie rycerze. Kyras nie czekając na to aż wróg zaatakuje pierwszy wyprowadził górne cięcie mieczem w orka który atakował z naprzeciwka, niestety atak został zblokowany długą rękojeścią oburęcznego topora. Wtedy drugi przeciwnik wykorzystał sytuacje i zaatakował Kyrasa, i już był bliski trafienia go jednak ten szybko odskoczył przez co topór świsnął jedynie w powietrzu. Znowu obaj orkowie zaczęli iść na wojownika jednak tym razem nie zareagował, przygotował się do obrony. Znowu zaatakował ork z lewej strony jednak tym razem Kyras nie uniknął ataku a po przez szybką szarżę trafił bestie mocnym pchnięciem w pierś zanim topór zdążył do niego dojść. Ciało bezwładnie osunęło się na ziemię. Pozostały ork w szale zaczął na oślep walić swym toporem w Kyrasa który ledwo blokował ciosy przeciwnika. Jeden z ciosów był na tyle celny iż zranił wojownika na szczęście powierzchownie w lewą rękę. W pewnym momencie wyczuł, że uderzenia topora staja się wolniejsze i słabsze, Kyras wykorzystał tą sytuacje a uderzył orka mieczem cięciem z boku wbijając się się mu głęboko w prawe ramię ork zawył i puścił swoją broń. Miecz wydostał się z pomiędzy rozerwanych mięśni i tym razem wylądował na głowie przeciwnika wbijając się w czaszkę uśmiercając przeciwnika na miejscu.

(Claymore Valfden 3, Walka Mieczem III, Pchnięcie, Atak z bloku, Uderzenie klasyczne, Wytrzymałość na ból, Kondycja)

Ork Poborowy  2280/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #286 dnia: 14 Październik 2008, 19:58:57 »
- Kyaa – uśmiechnął się Sado, chowając łuk na plecach i wyjmując miecz z pochwy.  – zabawmy się, orkowie.
Dracon chwycił mocno oręż i wybił się spośród Valfdeńskich zbrojnych.  Wielki orkowy topór śmignął mu tuż przed oczyma. Sado gwizdnął i wykonał cięcie w nogi. Ork zablokował. „Heh, a co powiesz na to” – pomyślał Dracon wykonując Potężne Uderzenie, atakując z ukosa. Blok wroga został z łatwością złamany, a miecz przejechał po ramieniu. Ork szybko odskoczył i przeszedł do kontrataku. Sado jednak zablokował jego cios i odbił topór. Korzystając z wyprowadzanie z równowagi przeciwnika, pchnął mocno w brzuch. Ork ryknął i zerzygał się krwi na swego zabójcę. Dracon p oraz kolejny się uśmiechnął, wyjmując z wroga swój zakrwawiony oręż.

Ork Poborowy  2281/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000

Offline Gromak

• Magnat
  • Reputacja: 480
  • Bielą ciepłą wybrała życie w jednym i śmierć...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #287 dnia: 14 Październik 2008, 20:02:02 »
Amen stał na poboczu trenując niewidzialność. W pewnym momencie zauważył do jeden z  orków i zaczął gwałtownie szarżować na Wampira, który wyciągnął miecz(Claymore Valfden 3) i po prostu stał się niewidzialny(chwilowa niewidzialność), zdenerwowany ork zaczął się rozglądać, gdy Amen szybko zaszedł go od tyłu i wbił miecz w plecy(pchnięcie; walka mieczem III) ork padł martwy, a Amen schował miecz i dalej trenował.

Ork Poborowy  2282/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #288 dnia: 14 Październik 2008, 20:11:34 »
Kolejny ork rzucił się na Dracona z jednoręcznym toporem. Sado sparował cios i kopnął orka, odpychając go od siebie. Od razu wyszedł z kontrą, stosując Pchnięcie. Poborowy próbował odbić ostrze, jednak jedynie zepchnął je na dół, przez co kapitan trafił w nogę. Bestia jęknął z bólu i wyprowadziła cios toporem. Sado schylił się jeszcze bardziej, by uniknąć uderzenia i wyszarpnął miecz z nogi wroga. Ork skulił się i zaraz oberwał cięciem w okolicę żeber. Kolejnym atakiem było pchnięciem, prosto w w brzuch. Tym razem poborowemu nie udało się sparować ataku. Padł martwy na ziemię.

Ork Poborowy  2283/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #289 dnia: 14 Październik 2008, 20:19:25 »
Meaneb wystrzelił w stronę Isentora zaklęciem zewu beliara. Król zablokował atak tworząc aurę lisza. Pocisk wyrzucił go w powietrze. Meaneb teleportował się do niego, uderzył kosturem w brzuch.

Upadłem w tłum behemotów. Bestie rozeszły się tworząc krąg. Meaneb wylądował nieopodal, zaczął powoli zbliżać się do mnie. Wstałem, otrzepałem szatę z ziemi.
- A wiec tak pogrywasz.
- IXEAXI!
Wystrzeliłem z kostura zaklęcie pozbawienia życia. Smuga fioletowego dymu pomknęła szybko w stronę Meaneba. Ten wykonując unik obracając się o 360 stopni zatrzymał dym w dłoni. Drugą dłonią zaczął nim kotłować, zwiększając jego objętość. Wiedziałem, że uderzy użyłem więc zaklęcia aury lisza.
- AHGI!
Meaneb wystrzelił wzmocniony i zdeformowany przez swoją moc pocisk zaklęcia pozbawienia życia. Zaparłem się butami w ziemi wyciągnąłem kostur przed siebie w celu odbicia czaru. Uderzyło, wybuchło, odparłem atak. Błysk na chwile oszołomił mnie. Gdy myślałem już jasno zauważyłem, że moje rękawice zostały przepalone. Teraz moja kolej pomyślałem wystrzeliwując serię po serii pocisków zła.
- IIX!
Meaneb zbliżał się do mnie odbijając lub przyjmując na siebie pociski.

Ork Poborowy  2283/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000
« Ostatnia zmiana: 14 Październik 2008, 20:22:46 wysłana przez Isentor »

Offline Pawel Najemnik z Farmy

• Magnat
  • Reputacja: -6
« Odpowiedź #290 dnia: 14 Październik 2008, 20:20:20 »
Pavulon patrzył jak żołnierze walczą z orkami. Zauważył że jeden ork powala na ziemie 2 żołnierzy. Pavulon zareagował i strzelił potężnym strzałem w topór. Ork się wściekł. Podniósł żołnierza i chciał go rzucić na tył. Drugi z nich wziął miecz i celował w orka. Nieskutecznie, ork cały był zasłonięty rycerzem. Wtedy Pavulon celnym strzałem trafił w rękę orka który puścił biedaka. W tym momencie 2 żołnierz zabija orka

Ork Poborowy  2284/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #291 dnia: 14 Październik 2008, 20:27:30 »
"Kiedy ta wojna się skończy, usiądę na fotelu i zapalę fajkę. Lub zapalę ją tuż przed śmiercią!" - uśmiechnął się Sado w myślach zadając potężny cios odsłoniętemu orkowi. Poborowy ryknął. Klinga Valfden przecięła mu cały tors na ukos. Dracon wyszczerzył zęby i zabił wojownika mocnym pchnięciem w gardło. Nagle usłyszal za sobą ryk i tupot nóg (wyostrzone Zmysły). Zastosował Pchnięcie w tych i wbił biegnącemu poborowemu miecz w klatkę piersiową. Ork ryknął, a Sado okręcił się o 180 stopni, wyjmując przy okazji miecz. Ryk był jeszcze przeraźliwszy. Dracon chwycił mocniej swój oręż i mocno ciął w szyję, zakańczając żywot wroga.

Ork Poborowy  2286/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Reputacja: 8339
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #292 dnia: 14 Październik 2008, 20:50:19 »
Dev unisół się w powietrze i rozejrzał się. Zobaczył pagórek, na którymś ktoś walczył, a kawałek za nim kolejny wolny. Dev postanowił tam się zagnieździć. Poleciał, gdy przelatywał na pojedynkiem spojrzał w dół. Zobaczył IsentoRa i Meaneb.
- Meaneb- szepnał Dev i przyśpieszył. W końcu wylądował. Rozłożył ręce i rzekł:
- Ishuash Ru, Iaishosh Huush aroshel!
W ręku pojawiłą się kula energii, która natychmiast wystrzeliła do nieba. Niebo nad orkami pociemniało ,a z niego zaczęły padać pioruny. Czar zabił 38 orków.

[lot, Koncentracja, Grad Piorunów]

Ork Poborowy  2314/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Jaszczuroczłek Żołnierz 0/22000
Jaszczuroczłek Łucznik 0/8000
Krasnal Elita 0/14000

Offline Anv

• Weteran
  • Reputacja: 4143
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #293 dnia: 14 Październik 2008, 20:56:15 »
Anvarunis zauwazył jendego z orków - Ty bedziesz moim celem - pomyślał. Wampir wcyiągnął swoje dwa miecze (Amatorski miecz i Ostrze Valfden 3), po czym standardowo rzucił mieczem w roka (walka mieczem V). Miecz trafił w noge potwora co sprawiło ze jego ruchy były ograniczone. Avarunis szybko zniknął (chwilowa niewidzialność) i podszedł do niego, wykonał ciecie (pchniecie) odcinając orkowi ręke w której dzierżył broń. Potwór był bezbronny, więce Anv go dobił jednym ciosem (potężny cios)

Ork Poborowy  2315/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #294 dnia: 14 Październik 2008, 21:02:40 »
Sado ponownie wycofał się w tyły. Chowając miecz, zdjął łuk z pleców i zaczął naciągać cięciwę. Z nałożoną strzałą, szukał celu, w który chciał oddać swój pocisk. Wreszcie dostrzegł. Wielki ork, walczący z rannym żołnierzem. Dracon przymierzył się bardziej. Minęło 10 sekund, a potężnie wystrzelona strzałą przeszyła powietrze i wbiła się w gardło orka. Bestia padła na ziemię, dławiąc się własną krwią.

Ork Poborowy  2316/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000

Offline Altair

• Magnat
  • Reputacja: 609
  • Bóg ma nas w opiece
« Odpowiedź #295 dnia: 14 Październik 2008, 21:25:54 »
Altair ponownie wybiegł w pole walki i bez zwłoki zdzielił biegnącego przed sobą orka mieczem. Po chwili zdjął kostur z pleców i wykonując obustronne cięcie zgładził dwóch wrogów obok siebie. Widząc biegnący przed siebie oddział orków rzekł:
- Izosh Iagresh, Grosh Ruush!
Setki niewielkich, bardzo ostrych odłamków lodu poszybowało w stronę orków, dziurawiąc ich ciała, zabijając czterech. Nadal część oddziału biegła przeciw niemu, dlatego też ponownie wyciągnął przed siebie oręż i krzyknął:
- Iseshib Xueshhu!
Zaledwie metr przed oddziałem spod ziemi wydostał się potężny wybuch, zabijając pięciu nieprzyjaciół. W tym momencie z chmur wyłonił się kościany smok i krążąc nad wojskami wroga powoli obierał cel. Opadł na ziemię z impetem i potężnym machnięciem skrzydła zrównał z ziemią dwudziestu orków. Po chwili począł "stepować" na polu walki, deptając orków jak karaluchy, gładząc ich czterdziestu, po chwili ponownie wzbił się w powietrze wskutek odniesionych obrażeń.

Wykorzystałem potężny cios, obustronne cięcie, czar sople lodu i gejzer, swojego smoka którego wcześniej przyzwałem i ogromny talent do walki.

Ork Poborowy  2388/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #296 dnia: 14 Październik 2008, 21:27:05 »
Kolejnym celem Dracon byli dwaj orkowie, biegnący w jego stronę. Sado naciągnął dwie strzały i dokładnie wycelował. Dzięki doskonałej specjalizacji w łuku, wystrzelił dwie strzały, które trafiły obu poborowych w klatkę piersiową i przebiły im płuco. Dracon znów nałożył dwie strzały i ponownie strzelił w osłabionych i krztuszących się wrogów, tym razem trafiając w ich głowy i skracając ich cierpienia.

Ork Poborowy  2390/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000

Offline Patty

• Moderator
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #297 dnia: 14 Październik 2008, 22:00:58 »
Wampir spokojnie podbiegł do orka i starannie wycelował w oko przeciwnika. Zamachnął się i rozciął mu pół twarzy. Wróg wrzasnął, trzymając się za twarz. Nif uderzył go rękojeścią w pachwinę, wkładając w ten cios wyjątkowo dużo siły. Zielonoskóry nawet nei jęknął, tylko zwalił się na ziemię. Wampir kopnął go jeszcze kilka razy w twarz, pozbawiając go przy tym kolejnego oka. Westchnął i wyjął miecz. Obejrzał się i zobaczył wściekle ryczącego orka. Rzucił mieczem, który trafił prosto w mostek. Podbiegł, wyrwał z trudem miecz, wpadając w irracjonalną furię. Złapał ostrze oburącz, rzucając się na wielkiego, zwalistego orka. Wbił mu klingę w obojczyk, która z obrzydliwym chrupnięciem opadła aż do biodra. Spojrzał na niego wściekle, i rzucił się w wir walki.

Ork Poborowy  2393/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Jaszczuroczłek Żołnierz 0/22000
Jaszczuroczłek Łucznik 0/8000
Krasnal Elita 0/14000
« Ostatnia zmiana: 14 Październik 2008, 22:17:55 wysłana przez Nifrenithil »

Offline Altair

• Magnat
  • Reputacja: 609
  • Bóg ma nas w opiece
« Odpowiedź #298 dnia: 14 Październik 2008, 22:13:34 »
Altair naładował trzema bełtami swoją Valfdeńską kuszę i skierował ją w kierunku maszerujących orków. Będąc dosyć zaawansowanym w obsługiwaniu się takim orężem trafił wszystkich trzech, prosto w klatkę piersiową. Nastepnie przeteleportował się zaraz obok nich i dokończył swe dzieło Valfdeńskim ostrzem.

Wykorzystałem strzał trzema pociskami i to że jestem przechujem

Ork Poborowy  2396/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000

Offline Chabacik

• Magnat
  • Reputacja: 83
  • Nie wierz w cuda - polegaj na nich!
« Odpowiedź #299 dnia: 14 Październik 2008, 22:49:30 »
Elveon wzniósł się w powietrze i wziął do ręki swój kostur. Szybko skumulował energię i wystrzelił.
-Qiiltuarishesh Arishesh, Izanisheshhu Ilish
Smuga czarnego dymu poleciała w kierunku orka. Dzięki temu że czar został skumulowany w krysztale kostura, jego moc wzrosła dwukrotnie i z łatwością zabiła orka. Następnie mag założył kostur na plecy i zdjął kuszę. Szybko naładował broń i wystrzelił w kierunku jednego z wielu orków. Bełt ugodził ramie orka. Nie zwlekając Elveon przeładował broń, wycelował i strzelił ponownie. Tym razem strzała ugodziła w głowę przeciwnika, który padł martwy na ziemie. Adept nekromancji wylądował bezpiecznie na ziemi i wyciągną miecz. Teleportował się za plecy kolejnego żołnierza orków i zaatakował go. Ostrze przebiło żebro orka, lecz go nie zabiło. Mag wyciągnął swoja klingę z ciała przeciwnika i uderzył ponownie, tym razem z śmiertelnym skutkiem dla orka...

(Lewitacja, Teleportacja, Tchnienie śmierci, Valfdeńska kusza 3, Kostur śmierci, Ostrze Valfden 3, Koncentracja, 2 bełty - zostało mi 89 bełtów)

Ork Poborowy  2399/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000
« Ostatnia zmiana: 14 Październik 2008, 22:52:02 wysłana przez Elveon »

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #299 dnia: 14 Październik 2008, 22:49:30 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18