Pociski zdawały się nie zadawać Meanebowi żądnych obrażeń. Podszedł na tyle blisko mnie by zadać cios kosturem, wykonałem blok. Nasze bronie skrzyżowały się. Każdy z nas wolną ręką wywołał zaklęcie bojowe, dwie wyzwolone energie ścierały się przy naszych twarzach. Siła energii była tak duża, że wytworzyła krater wokół nas. Wtem tuż obok uderzył pocisk z katapulty, którego podmuch odrzucił nas. Szybko wstałem wykrzykując,
- Osh Ipash Gresh Ilxuesh Arishesh!
Meaneb, który wstał tuż po mnie zacisnął zęby. Jego ciało zaczęło pękać, skóra odpadać, krwawił ze wszystkich otworów. "Myślisz, że takie błahostki mogą mnie zranić" rzekł do mnie. Po czym podszedł dwa kroki w moją stronę. Jego ciało w natychmiastowym tempie uleczyło się. Uniosłem prawą rękę chcąc uaktywnić kolejny czar. Nim jednak uniosłem dość wysoko mą dłoń Meaneb w szyderczy sposób wykrzyczał "XUURHAIA!". Wiązka czarnej energii wystrzeliła z kryształu jego kostura spalając doszczętnie moją prawą rękę. Został jedynie sam kościec. Kończyna bezwładnie opadła zatrzymując się na mym pasie. Bólu jaki poczułem nie sposób wyrazić słowami. Szybko jednak wróciłem myślami do walki, nie mogłem okazać słabości przed tak potężnym przeciwnikiem. Przybrałem postawę bojową poruszając się o krok bliżej do Meaneba.
- Myślisz, że tylko ty masz podobne sztuczki w zanadrzu.
Na mojej prawej ręce powoli odtwarzały się mięśnie, ścięgna, żyły i skóra. Meaneb z podziwem odrzekł "Nie spodziewałem się tego po tobie". Wykorzystałem chwilę, gdy przeciwnik zajęty był rozmową, szybkim ruchem wbiłem kostur w ziemię. Zdezorientowany lisz wystrzelił w moją stronę pocisk zła, uniknąłem go odskakując w bok. Prawą, już w pełni zregenerowaną rękę skierowałem w stronę wbitego w ziemie kostura wykrzykując inkantacje spalenia,
- Iziaash Gresh Arishesh
Lewą dłoń kierowałem bezpośrednio na Meaneba wykrzykując,
- Ishuash Ru, Iaishosh Huush
Pierwsze zaklęcie wystrzelone i wzmocnione poprzez kostur dosięgło przeciwnika paląc go, drugie wywołało grad piorunów wyłaniających się zza chmur, które również dosięgły lisza. Meaneb po chwili przyblokował zaklęcia...ściera się z nimi...
Ork Poborowy 2407/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Jaszczuroczłek ÂŻołnierz 0/22000
Jaszczuroczłek ÂŁucznik 0/8000
Krasnal Elita 0/14000