Autor Wątek: Wojna - Zielone Równiny  (Przeczytany 51926 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Reputacja: 8339
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

Odp: Wojna - Zielone Równiny
« Odpowiedź #220 dnia: 14 Październik 2008, 12:43:42 »
- hmm... stworzysz stworki, które w raz z canisowymi, będą ścieśniać orków ku sobie. Potem ja , Sado i Canis rozwalimy je Gradem Burzą i Deszczem Meteortyów. Chyba , że masz jakieś dobre zaklęcie. A tak po za tym Canis możesz odnowić mi i Sadowi energie?

Canis

• Gość
« Odpowiedź #221 dnia: 14 Październik 2008, 12:45:30 »
Spojrzałem na sada i wysunąłem rękę w jego stronę i skumulowałem lekki ładunek energii magicznej do wytworzenia pasożytniczej więzi.
- Iaash Izosh Xuyshqi Arish Ilxuash, Elisheshxu!

między mną a sadem wytworzyła się więź, sado był nieco, zdezorientowany...

odwróciłem się w stronę orków i użyłem zaklecia zniewolenia duszy, by uzupełnić nasze stany energii magicznej. skumulowałem energię w dłoni i wypowiedziałem zaklęcie:
- Xuarishesh Elosh Gresh Arishesh, Ruush Izxuysh! - niebieska mgiełka pomknęła w stronę walczącego orka i została wchłonięta przez orka. ork po chwili zbladł, a z ciała wypłynęła błękitna dusza wraz z energią magiczną. energia została przeze mnie wchłonięta, a dusza pierw rozłożona na energię magiczną, a potem wchłonięta. tak nasze stany energetyczne zostały uzupełnione, a jeden ork padł martwy. zerwałem naszą więź.

w tym samym czasie orkowie i Enty już słabły, niemniej jednak nie dawały za wygraną, nadal atakują swoimi kończynami z całych sił siejąc spustoszenie. tym razem zabiły 40 orków. Nadal oddział próbując jak najbardziej zacieśnić...

- Devristusie, uczniu, były arcymagu, masz jej dość jeszcze, po tej akcji.

Zabici Orkowie 1408/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Jaszczuroczłek ÂŻołnierz 0/22000
Jaszczuroczłek ÂŁucznik 0/8000
Krasnal Elita 0/14000

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #221 dnia: 14 Październik 2008, 12:45:30 »

Offline Chabacik

• Magnat
  • Reputacja: 83
  • Nie wierz w cuda - polegaj na nich!
« Odpowiedź #222 dnia: 14 Październik 2008, 12:47:18 »
-Teraz pobawię się trochę magią - powiedział do siebie Elveon i zdjął z pleców kostur. Wycelował kryształem w orka i wyszeptał słowa zaklęcia.
-Elysh Izysh Izash Arishesh, Xuysh Ilishash
W momencie w którym mag skończył mówić formułę z kryształu wyłoniła się ledwo widoczna wiązka światła, która przyczepiła się do orka. Elveon poczuł jak jego ciało doznaje ulgi. Poczuł że wracają mu siły do dalszej walki. Wykorzystywany ork rozglądał się z uwagą, aby odkryć dlaczego opuszczają go siły. Nagle dostrzegł światło które łączyło go z Elveonem. Natychmiast pobiegł w jego stronę. Mag zerwał więź i skoncentrował się. Zgromadził cześć energii w krysztale i użył kolejnego zaklęcia.
-Xuisush Uparesh, Ush Ruesh Huxuesh Arishesh
Z kryształu wyłoniła się niewielka, zielona kula która uderzyła w orka zadając mu średnie obrażenia. Mag szybko teleportował się do zdezorientowanego orka i zabił go szpikulcem kostura...

(Wyssanie życia, kostur śmierci, zgubne uderzenie, teleportacja, koncentracja)

Zabici Orkowie 1409/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #223 dnia: 14 Październik 2008, 12:48:13 »
Drago w formie nietoperza wylądował na jednym orkiem. Przybrał normalna formę i wbił oba miecze w plecy przeciwnika. Następnie odwrócił się szybko, gdyż wyczuł ruch za sobą. Zauważył biegnącego na niego kolejnego orka. Nim bestia zdążyła zaatakować, wampir stał się niewidzialny. Lekko zdezorientowany ork przystanął i ze zdumioną miną wpatrywał się w niedawne miejsce pobytu wampira. Drago zaś nie chcą zmarnować okazji zaszedł go od tyłu i kopnął mocno i nogę. Zaskoczony ork zachwiał się i upadł na kolana. Wampir pchnął Ostrzem Valfden w jego plecy. Zanim ork zdefiniował źródło bólu, Drago ciął Klingą Valfden w jego kark. Miecz nie obciął łba, ale i tak zabił orka. Wampir wyrwał oba ostrza z truchła wroga i ruszył na dalsze polowanie. Kolejną ofiarę dojrzał niemal od razu. Stał naprzeciw orka, na co ten ruszył do ataku. drago zastosował blok blok prawostronny i zaraz po nim atak lewostronny. Ork nieci wypadł z rytmu uderzeń więc, Drago użył Klingi Valfden do wykonania Potężnego ataku. Ostrze miecza ominęło blok orka i wbiło sie w jego pierś. Ork padł martwy. Drago zmienił się w nietoperza i odleciał.

(Przemiana w nietoperza, chwilowa niewidzialność, specjalizacja w mieczu III, Ostrze i Klinga Valfden)

Zabici Orkowie 1412/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000

Offline Sado

• Weteran
  • Reputacja: 2172
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #224 dnia: 14 Październik 2008, 12:52:35 »
Dracon zaczął się koncentrować i wysunął ręce, by lepiej kontrolować zaklęciem. Jego celem był ściśnięta grupa orków. Czuł powrót energii.
- Dzięki, Canis - powiedział kiwając głową.
Sado oddychał głęboko i pow chwili spokojnie powiedział:
Ruesh Izxuilxu, Anesh Qiesh Osh Huysh Qioshel!
Rozległ się huk. Powietrze przeciął świst, a na niebie pojawiły się płonące głazy. Było ich około 10. Z wielkim impetem uderzyły w ściśnietą watahę orków, gniotąc i spopielając na miejscu. CO niektórzy próbowali uciec, jednak zapalali się od ognia. Mocno  ściśnięcie wśród orków powodowało, że ogień przenosił się na innych, co łącznie spowodowało duże straty. Od zaklęcia zginęło 85 orków

Zabici Orkowie 1497/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #225 dnia: 14 Październik 2008, 12:53:54 »
- Ihare- krzyknął elf. Po chwili przed nim wyrósł Drzewiec. Elf odsapnął, skoncentrował się i powtórzył zaklęcie. - Macie pomóc innym stworom magicznym ścieśniać orków do siebie. - powiedział do Drzewców
Zwrócił się do kamratów.
- Dwoje drzewców. Zasypcie ich magią... Ja mogę w tym czasie wyczarować dwa zabójcze pnącza...

Zabici Orkowie 1497/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #226 dnia: 14 Październik 2008, 12:59:18 »
- W ten czar włoze całą swoją energię magiczną.
Dev skupił energię magiczną w dłoniach. Poczuł jak energia wibruje i się kumuluje. Kumulował ją do czasu , aż poczuł, że za chwilę mu się ręka pęknie.
Ishuash Ru, Iaishosh Huush aroshel! - krzyknął Dev
Znowu niebo pociemniało, a odstępów między ukazywaniem się piorunów nie było. Nawet było ich gęsto. Orkowie smażyli się, umierali poparzeni prądem lub od swoich kolegów.  Czar ten zabił 48 orków.

[Koncentracja, Grad Piorunów]

Zabici Orkowie 1545/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Jaszczuroczłek Żołnierz 0/22000
Jaszczuroczłek Łucznik 0/8000
Krasnal Elita 0/14000
« Ostatnia zmiana: 14 Październik 2008, 13:01:19 wysłana przez Devristus »

Offline Altair

• Magnat
  • Reputacja: 609
  • Bóg ma nas w opiece
« Odpowiedź #227 dnia: 14 Październik 2008, 13:09:17 »
Altair ponownie wybiegł w pole walki i bez zwłoki zdzielił biegnącego przed sobą orka mieczem. Po chwili zdjął kostur z pleców i wykonując obustronne cięcie zgładził dwóch wrogów obok siebie. Widząc biegnący przed siebie oddział orków rzekł:
- Izosh Iagresh, Grosh Ruush!
Setki niewielkich, bardzo ostrych odłamków lodu poszybowało w stronę orków, dziurawiąc ich ciała, zabijając czterech. Nadal część oddziału biegła przeciw niemu, dlatego też ponownie wyciągnął przed siebie oręż i krzyknął:
- Iseshib Xueshhu!
Zaledwie metr przed oddziałem spod ziemi wydostał się potężny wybuch, zabijając pięciu nieprzyjaciół. W tym momencie z chmur wyłonił się kościany smok i krążąc nad wojskami wroga powoli obierał cel. Opadł na ziemię z impetem i potężnym machnięciem skrzydła zrównał z ziemią dwudziestu orków. Po chwili począł "stepować" na polu walki, deptając orków jak karaluchy, gładząc ich czterdziestu, po chwili ponownie wzbił się w powietrze wskutek odniesionych obrażeń.

Wykorzystałem potężny cios, obustronne cięcie, czar sople lodu i gejzer, swojego smoka którego wcześniej przyzwałem i ogromny talent do walki.

Zabici Orkowie 1617/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #228 dnia: 14 Październik 2008, 13:11:46 »
- Xuiii - powiedział elf, a w jego prawej dłoni pojawiła się zielonkawa kulka. -Xuiii - powiedział ponownie i w jego lewej dłoni pojawiła się zielonkawa kulka. Obie kulki wypuścił w kierunku, gdzie działały czary Canisa, Sada i Deva. Z ziemi wyrosły potężne pnącza które dobijały niedobitków i atakowały nowo nagonione orki. Padło 30 orków. Po jakimś czasie pnącza zapadły się z powrotem w ziemię...

Zabici Orkowie 1647/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000

Canis

• Gość
« Odpowiedź #229 dnia: 14 Październik 2008, 13:12:40 »
Smoki i Enty nadal nacierają, z pomocą drzewców Elronda wydaje sie to łatwiejsze. orkowie nadal ściśnięci. skumulowałem energie w dłoniach, same spore ładunki. i wypowiedziałem zaklęcia:'
- Ishuash Ru, Iaishosh Huush Aroshel! (grad Piorunów)
energia wydobyła sie z mojego ciała i wytworzyły dwie strzały, które błyskawicznie pomknęły w niebiosa, od razu z wysiłkiem skumulowałem kolejne potężne łądunki i wypowiedziałem zaklęcia:
- Upush Huxuash! (Burza)
wytworzyły się kolejne strzały które zaraz po tamtych pomknęły w niebiosa. Ja chwyciłem się kostura, który stał wbity w ziemię przede mną.
- Jasna cholera... - Powiedziałem zaciskając zęby z bólu.
niebo błyskawicznie pociemniało, zaczęły wydobywać się straszliwe odgłosy wszem i wobec. zaczął padać gęsty lodowaty deszcz, i wiać porywisty wiatr. z niebios zaczęły spadać gęsto pioruny uderzając w orkowe oddziały. zginęło tak 139 orków.

Smoki z wycieńczenia zaczęły się rozpadać identycznie enty... na koniec zdążyły jeszcze zabić 31 orków, po czym, padły, rozsypały się.

Sam puściłem się kostura i siadłem na ziemię.
- Dev, Isentor miał racje, obumieranie tkanek, do przyjemnych nie należy... za chwilę... zregeneruję...

Zabici Orkowie 1817/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #230 dnia: 14 Październik 2008, 13:14:17 »
- Ekchem - odkasłał Sado. - moja robota wykonana, teraz muszę wrócić do mojego oddziału łuczników. Dracon wzleciał w powietrze i wylądował niedaleko oddziału łuczników. Zbliżali się do nich orkowie. Sado szybko podbiegł, lecz mimo wystrzeliwanych pocisków, przez swoich, orkowie wreszcie ich dopadli, jednak wyszczupleni w ludzi. Dracon ciął z całej siły od tyłu (Potężne uderzenie) rozwalając czaszkę przeciwnika. Drugiego orka potraktował cięciem na poziomie nóg i ostrym pchnięciem w szyję. Paru łuczników wykorzystało to zamieszanie i uciekło na boki. Szybko naciągnęli cięciwy i wystrzelili w orków, ratując swoich przyjaciół. Razem zginęło 25 orków.
- Sir, straciliśmy 7 ludzi - powiedziłał jedne łucznik do Dracona
- Wróć na tylne oddział i sprawdź paru. - powiedział Sado, ustawiając ponownie łuczników w jeden oddział

Zabici Orkowie 1842/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #231 dnia: 14 Październik 2008, 13:24:42 »
- Hmm.. Canisie to cena za potęge. Może teraz wezmę trochę golemów i zniszczę ten oddział, który zmierza w tym kierunku. Zdaje mi czy jest ich 30? Mniejsza z tym - odparł dev i rozejrzał się. Dev skupił resztki mocy i wyrzekł:
Xuash Upushib Ilxuesh, Iaarash Ilxuash
Wyrosło  dość dużo zabójczych pnączy.
 Zaczęła się krwawa jatka. Orkowie nie wiedzieli co się dzieje. Podłoże stało się grząskie, a z niego wyrastały rośliny. Orkowie upadali i zostali zabijani, jeden po drugim. A ja zacząłem słabnąc. Trochę orków padło także przez kolegów, którzy wymachiwali bronią gdzie popadnie.  Jeden z orków zaatakował mnie, a ja zblokowałem i obiłem cios. Pchnąłem, ale przez ciasnotę nie trafiłem w brzuch , ale w w ramię orka. Ten zawył z bólu i zaczął atakować. Ciosów orka i moich blokad nie było końca. W końcu postanowiłem użyć ognia. Otworzyłem ustał zacząłem zionąc ogniem. Ork zdziwił się, ale nie miał najmniejszych szans na ucieczkę. Został spalony. Odwróciłem się i pchnąłem na oślep z całej siły. Nagle usłyszałem chrzęst. Zobaczyłem jak mój korbacz przechodzi przez zebra orkowi. Rozejrzałem się po orkach nie było już śladu. Teleportowałem się do Canisa i upadłem.
[Podmuch Ognia, Potężny Cios, Blok, Blok z Odbiciem, Pchnięcie, Teleportacja, Walka Korbaczem V, Demoniczny Korbacz,]

Zabici Orkowie 1862/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000
« Ostatnia zmiana: 14 Październik 2008, 13:58:23 wysłana przez Devristus »

Canis

• Gość
« Odpowiedź #232 dnia: 14 Październik 2008, 13:28:29 »
Wstałem i Spojrzałem na Devristusa i wysunąłem rękę w jego stronę i skumulowałem lekki ładunek energii magicznej do wytworzenia pasożytniczej więzi.
- Iaash Izosh Xuyshqi Arish Ilxuash, Elisheshxu!

między mną a Devem wytworzyła się więź...

odwróciłem się w stronę orków i użyłem zaklęcia zniewolenia duszy, by uzupełnić nasze stany energii magicznej. skumulowałem energię w dłoni i wypowiedziałem zaklęcie:
- Xuarishesh Elosh Gresh Arishesh, Ruush Izxuysh! - niebieska mgiełka pomknęła w stronę walczącego orka i została wchłonięta przez orka. ork po chwili zbladł, a z ciała wypłynęła błękitna dusza wraz z energią magiczną. energia została przeze mnie wchłonięta, a dusza pierw rozłożona na energię magiczną, a potem wchłonięta. tak nasze stany energetyczne zostały uzupełnione, a jeden ork padł martwy. zerwałem naszą więź.

Zabici Orkowie 1881/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000

Offline Amonef

• Myśliwy
  • Reputacja: -4
« Odpowiedź #233 dnia: 14 Październik 2008, 13:34:24 »
-Będzie się działo.

Obraz:

Noszony ekwipunek:

1.
Amatorski miecz jednoręczny
Ostrość: 6
Wytrzymałość: 5
Typ: jednoręczny
Rodzaj: miecz
Poziom wykonania: I
Opis: Wykuty z 50 sztuk żelaza o zasięgu 0,6 metra, ważący 6kg.
2.
Nazwa broni: Ostrze Valfden 3
Poziom wykonania: III
Opis: Wykuty z 40 sztuk żelaza o zasięgu 0,6 metra, ważący 6kg
3. 

4.

Zbroja:

Nazwa odzienia: Zbroja milicji
Rodzaj: zbroja
Wytrzymałość: 6
Ciężar: 5kg
Opis: Wykuta z 200 sztuk mosiądzu.

Skrzynia:

Amatorski miecz jednoręczny
Opis: Wykuty z 50 sztuk żelaza o zasięgu 0,6 metra, ważący 6kg.

Nazwa broni: Ostrze Valfden 3
Poziom wykonania: III
Opis: Wykuty z 40 sztuk żelaza o zasięgu 0,6 metra, ważący 6kg

Nazwa broni: Krycz 1
Zasięg: 50 metrów
Rodzaj: łuk
Opis: Stworzony z 50 sztuk drewna, ważący 2kg.

Nazwa odzienia: Strój obywatela Valfden
Rodzaj: strój
Wytrzymałość: 1
Ciężar: 1kg
Opis: Uszyty z 200 sztuk bawełny

Nazwa odzienia: Zbroja milicji
Rodzaj: zbroja
Wytrzymałość: 6
Ciężar: 5kg
Opis: Wykuta z 200 sztuk mosiądzu.

Umiejętności:

Broń jednoręczna
Dwie bronie

Specjalizacje:

Miecz I
Miecz II
Miecz III

Ataki:

Ataki do walki dwiema brońmi:

Atak lewostronny – klasyczne cięcie lewą ręką od prawej do lewej(góra/dół) /klasyczne lewostronne pchnięcie.

Atak prawostronny – klasyczne cięcie prawą ręką od lewej do prawej (góra/dół) /klasyczne prawostronne pchnięcie.

Blok lewostronny – blokowanie uderzenia lewą ręką.

Blok prawostronny – blokowanie uderzenia prawą ręką.

Zaklęcia:

Atrybuty wyuczane:

Upuszczanie krwi I do 3l

Atrybuty rasowe:
- śmiertelność
- krótkowieczność

Przedmioty:

Pozostałe:

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #234 dnia: 14 Październik 2008, 13:35:01 »
- Sir! – wrzasnął ktoś. Dracon obrócił się i zobaczył łucznika, którego posłał po nowych wojowników
- i jak? – zapytał kapitan oddziału
- Bardzo dobrze! Udało mi się zebrać 17 łuczników i 10 wojowników.
Sado spojrzała niego. Duża grupa biegła w ich kierunku.
- ÂŚwietnie. Dobra robota, chłopcze. Ustaw się w oddziale. – zwrócił się do niego, po czym powiedziało wszystkich – słuchajcie.  Ustawiacie się w odpowiedniej formacji, złożonej z 4 rzędów, w każdym z nich po 10 łuczników. Pierwszy rząd – jesteście w pozycji klękającej.  Metr odstępu od siebie. Metr za wami stanie drugi rządem, także w tej samej pozycji, jednak ustawiony tuż za metrowymi lukami między pierwszym rządem. Trzeci rząd, metr za drugim, równolegle do pierwszego, jednak w pozycji stojącej. Czwarty tak, tylko równolegle do drugiego. Nie zajmujemy w takiej formacji dużo miejsca i nie ma problemu ze strzelaniem. Wojownicy będą osłaniać nasze boki. Pięciu z lewej i pięciu z prawej.
Wojownicy posłusznie stworzyli formację. Sado stał obok niej.
- 120 metrów przed nami 20 osobowy oddział orków! Zbliża się powoli. Zacznijcie już celować.
Powiedziawszy to, sam napiął cięciwę i nałożył strzałę.
- Mój strzał będzie sygnałem do ataku!
100 metrów… 80… 60.. 50. Teraz! Strzała Dracona przeszyła głowę wrogiego orka. 40 innych strzał zasypało już dziewiętnasto osobowy oddział wroga. ÂŻaden z poborowych nie zdołał przeżyć.

Zabici Orkowie 1901/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000

Offline Baś-ka

• Magnat
  • Reputacja: -2
  • No justice, no peace, fuck the police!
« Odpowiedź #235 dnia: 14 Październik 2008, 13:38:19 »
Rahtar podszedł do oddziału łuczników przy którym zauważył Sado. Załadował kuszę podszedł i rzekł do Sado i łuczników:
- Widzicie tamten oddział (30 orków) ? Napiera silnie na nasze skrzydło, zajmijmy się nimi.
Rahtar wycelował w stronę orków i wystrzelił kładąc trupem jednego z orków. ÂŁucznicy zasypali ich gradem strzał i połowa orków którzy przeżyli ruszyła w kierunku oddziału. Wszyscy prawie zginęli i Rahtar zdążył jeszcze wystrzelić w orka który miał już zamiar zabić łucznika. ÂŁucznicy zasypali ich gradem strzał i tylko 3 orków zdołało przeżyć po czym wrócili do walki na skrzydłach i nie próbowali szarżować więcej w kierunku łuczników.

Kołczan: 26 bełtów

Zabici Orkowie 1928/7000      
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000
« Ostatnia zmiana: 14 Październik 2008, 13:52:01 wysłana przez Rahtar »

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #236 dnia: 14 Październik 2008, 13:42:18 »
- Jeżeli chcesz się przyłączyć Rahtarze, to przykro mi, jednak nie mogę cię przydzielić do formacji. - powiedział Sado, po czym wydał rozkaz do ataku, mniejszego 15 osobowego oddziałku. 40 strzał poszybowało w ich kierunku i odebrało życie wrogom.

Zabici Orkowie 1943/7000     
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000

Offline Baś-ka

• Magnat
  • Reputacja: -2
  • No justice, no peace, fuck the police!
« Odpowiedź #237 dnia: 14 Październik 2008, 13:45:37 »
- Jasne - odparł Rahtar z zażenowaniem - ale nie zaszkodzi wam trochę pomóc, o wszechpotężny draconie - uśmiechając się ironicznie. Dobra, będę się trzymał z boku - rzekł Rahtar po czym załadował kuszę i wystrzelił w orka który wysunął się najbliżej oddziału. Ork dostał w brzuch i padł na ziemię wykrwawiając się.

Kołczan: 25 bełtów

Zabici Orkowie 1944/7000     
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000
« Ostatnia zmiana: 14 Październik 2008, 13:49:12 wysłana przez Rahtar »

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #238 dnia: 14 Październik 2008, 13:51:04 »
- Lekki obrót w prawo, o parę stopni. Oddział orków ku nam zmierza. Dokładnie celujcie! - wrzasnął Sado. Poborowych było 30, jednak znajdowali się dość blisko, około 50 metrów i ciągle się zbliżali. Salwa pocisków przeszyła 27 bestii. 3 z nich docierała do łuczników, jednak drogę im zagrodzili wojownicy, którzy wystąpili z boków. 10 mieczy zaatakowało trójkę rannych poborowych. Orkowie nie mieli szans, zginęli, nei zdążywszy zadać jakiegokolwiek ciosu.
- ÂŚwietnie! Trzymajcie tak dalej!

Zabici Orkowie 1974/7000     
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000

Offline Mantos

• Weteran
  • Reputacja: 294
  • de Freszmejker
    • Karta postaci

« Odpowiedź #239 dnia: 14 Październik 2008, 13:51:27 »
Mantos spojrzał na Sada lekko zdziwiony, że wydaje im rozkazy, ale jego rozmyślania przerwał nadbiegający ork. Elf czybko wyjął łuk i wystrzelił jedną strzałę. Trafiła przeciwnika w ramię, ten jednak tylko ją wyciągnął i szarżował dalej. Zakonnik wyjął miecz, gotowy go obrony. Zielonoskóry zaatakował z taką siłą że Mants z trudem go zablokował (blok z odbiciem). Udało mu się wytrącić przeciwnika z równowagi. Czym prędzej podciął mu nogi, kiedy ork poborowy upadł na ziemię elf przeszył go swym ostrzem. W jego stronę pędziła grupa orków. Zakonnik zaczął biec w kierunku swoich, wiedzą, że gdyby został i walczył, miałby marne szanse. Wrogowie zostali zatrzymani przez grupę zbrojnych. Łucznik wyjął szybko 3 strzały i posłał je w kieruku zielonoskórych. Kilka sekund i dwóch z nich pada martwych.

Zabici Orkowie 1977/7000    
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000
« Ostatnia zmiana: 14 Październik 2008, 13:55:39 wysłana przez Mantos »

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #239 dnia: 14 Październik 2008, 13:51:27 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18