Tereny Valfden > Dział Wypraw

Wojna z Meanebem - posterunek Atusel

<< < (11/84) > >>

Melitele:
'W końcu są' - pomyślała wampirzyca, a na jej twarzy pojawił się szyderczy uśmieszek. Po chwilii jednak było widać na jej twarzy lekkie przerażenie. Szybko zebrała się jednak w sobie wzięła swój miecz do ręki i obserwując dokładnie każdy ruch przeciwnika czekała na odpowiedni moment by móc zaatakować...

Baś-ka:
Wziąłem naciągnęłem kuszę (Valfdeńska kusza 3, Walka kuszą IV), wkładając dwa bełty w łoże kuszy po czym wymierzyłem w centrum orkowskiej armii tak aby bełty musiały kogoś trafić (Strzał 2 pociskami). Wystrzeliłem i jeden bełt wbił się w nogę orka który upadł na ziemię a drugi trafił orka w szyję i ork padł na ziemię i zaczął się wykrwawiać. Szybko chwyciłem kolejny bełt.

Anv:
Do punktu zbioru podbiegł Anvarunis
-Nareszcie - wyszeptał
Wampir widząc nadchodzące oddziały wroga, stanął na jednym z dachów, wyjął swój łuk (Krycz 3), naciągnął strzałę, napiął cięciwę i wypuścił (Walka Łukiem V) w kierunku, w którym prawdopodobnie biegł jeden z orków w pierwszym szeregu. Łuk ma zasięg 150 m, więc strzała na pewno doleciała, strzała poleciała w kierunku klatki piersiowej orka.

------------------------------------

Noszony ekwipunek:

1. Nazwa broni: Ostrze Valfden 3
Ostrość: 6
Wytrzymałość: 5
Typ: jednoręczny
Rodzaj: miecz
Poziom wykonania: III
Opis: Wykuty z 40 sztuk żelaza o zasięgu 0,6 metra, ważący 6kg.

2. Nazwa broni: Krycz 3
Zasięg: 150 metrów
Rodzaj: łuk
Poziom wykonania: III
Opis: Stworzony z 50 sztuk drewna, ważący 2kg.

3. dowolna broń z wyjątkiem kusz, łuków, kosturów, kijów, włóczni, wardyn, tarcz
4. miejsce na bronie małe jak np. sztylety czy szpony

Nazwa odzienia: Zbroja milicji
Rodzaj: zbroja
Wytrzymałość: 6
Ciężar: 5kg
Opis: Wykuta z 200 sztuk mosiądzu.

Umiejętności:
- Walka bronią jednoręczną
- Walka bronią dwuręczną
- Walka dwiema broniami
- Walka broniami miotanymi

Specjalizacje:
- Walka mieczem V
- Walka szponem V
- Walka łukiem V
- Walka sztyletem V
- Walka włócznią III

Ataki:
Broniami jednoręcznymi:
-Klasyczne pchnięcie
-Blok górny
-Blok z odbiciem
-Pchnięcie
-Pchnięcie w tył
-Potężny cios

Atrybuty wyuczane:
-Pozyskiwanie:
Skór
Kłów
Pazurów
-Upuszczanie krwi - 6l
-Wysoka charyzma
-Wytrzymałość na ból
-Kondycja
-Hart ciała
-Chodzenie po trudnej nawierzchni
-Kamuflaż

Atrybuty rasowe:
+ wyostrzenie zmysłów
+ chwilowa niewidzialność
+ długowieczność
+ przemiana w nietoperza
- śmiertelność
- głód krwi
- wrażliwość na promienie słoneczne

Pas
-3l krwi
-Runa Ognia - Heshar

Dragosani:
Drago cierpliwie czekał, aż jakiś nierozsądny ork podbiegnie na bliższą odległość. Gwałtownym ruchem wyrwał miecz z pochwy i z rosnąca żądzą mordu obserwował zbliżającą się armię. Jeszcze trochę, jeszcze kilkadziesiąt metrów i rozpocznie się rzeź. Na tą myśl twarz wampira przybrała minę szalonego sadysty. 

Anv:
Anv nie czekając długo na skutki swoich strzałów schował łuk i wyjął swój miecz "Ostrze Valfden 3", gdyż Orkowie za chwilę mogli być bardzo blisko. Widząc biegnącego Dragosaniego, przyłączył się i stanął u jego boku. Klinga miecz już skierowana był ku górze oznaczając gotowość do walki. Spojrzał na pradawnego wampira i rzekł
- Może wreszcie skosztuję tej orkowej krwi - zaśmiał się. A w jego oczach, było widać chęć mordu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej