Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Wiersze Rycha
Rychu, mag Beliara:
Witam, jak juz pisalem kiedys na forum pisze wiersze. Postanowilem je tutaj teraz kilka zamiescic miłego oceniania. Pokazalem je Dragosaniemu i on bardzo pochwalil je i powiedzial ze bardzo mu sie podobaja.
Kosciol:
Wczoraj bylem w kosciele
Ile tam ludu
O ja pierdziele
Ludu było tak w mongoluch i jeszcze troche
I wiencej bym zarobil handlujonc grochem
Juz nie pujde do kosciowala
bo tam diabel o pomoc wola
Demony krzycza i stenkaja
a stare babki na harfie graja
Mialem wiencej ale mi sie pendrive zepsul i musze poprosic Dragosaniego o to aby je tu zamiescil.
Kiedy dalem do poczytania mojej nauczycielce to ona az sie ze wzruszenia poplakala! I dala mi 6.
Za całokształt pracy na forum
Eregrin:
Nie no, ortografia wymiata. To obniża ocenę, ale dobra, reszta niżej.
Dobra, zaczynajmy: Króciutki wiersz, składający się z jednej strofy, o zawartości 9 króciutkich wersów. Ogólnie beznadziejny wiersz, zwłaszcza niektóre rymy, jak np. ten:
--- Cytat: Rychu, mag Beliara w 13 Wrzesień 2008, 17:51:20 ---Wczoraj bylem w kosciele
Ile tam ludu
O ja pierdziele
--- Koniec cytatu ---
Po co to "pierdziele"? Trzeba było użyc innego rymu...
--- Cytat: Rychu, mag Beliara w 13 Wrzesień 2008, 17:51:20 ---Ludu było tak w mongoluch i jeszcze troche
I wiencej bym zarobil handlujonc grochem
--- Koniec cytatu ---
Nie rozumiem. Ludu jest powtórzeniem, które po prostu nie pasuje. Czemu "wiencej" byś zarobił, "handlujonc" gruchem? Po prostu nie wiem, co masz na myśli.
--- Cytat: Rychu, mag Beliara w 13 Wrzesień 2008, 17:51:20 ---bo tam diabel o pomoc wola
Demony krzycza i stenkaja
a stare babki na harfie graja
--- Koniec cytatu ---
Boże, jakie demony i diabły? Litości...
Ogólnie, to wiersz jest beznadziejny... Nie wiem, czy chciałeś sobie pokpic z Kościoła, czy tylko z kościoła - wszystko jedno, to było żałosne. Aczkolwiek, po prostu nie pisz wierszy, ponieważ to Ci nie wychodzi... Ogólnie ocenię ten wiersz na 1/10 z powodu, by Cię niezniechęcac do pisania...
___
--- Cytat: Rychu, mag Beliara w 13 Wrzesień 2008, 17:51:20 ---Pokazalem je Dragosaniemu i on bardzo pochwalil je i powiedzial ze bardzo mu sie podobaja.
--- Koniec cytatu ---
Nie wierzę, żeby mistrz wierszy się tego dopuścił... ^^
--- Cytat: Rychu, mag Beliara w 13 Wrzesień 2008, 17:51:20 ---Kiedy dalem do poczytania mojej nauczycielce to ona az sie ze wzruszenia poplakala! I dala mi 6.
--- Koniec cytatu ---
Za ten wiersz? W Niemczech chyba...
Gordian Morii:
Jeden błędy! Jeden na drugim w tak krótkim tekście. Dwa forma. Ja nie mam pojęcia co to za wiersz bo w jednym miejscu są rymy a w drugim znowu nie wiadomo co, Raz zaczynasz wers dużą a raz małą literą. Ocena to 2/10 (jestem zbyt pobłażliwy ale niech stracę).
PS. Ta nauczycielka tą szóstkę to chyba ci ze współczucia dała bo za ten "wiersz" to ja bym ci nie dał nawet pały.
PS2. Zanim wkleisz tutaj następne wiersze to weź się walnij ale tak porządnie tym całym pendrivem w głowę i jak się opamiętasz to dopiero coś tutaj wklejaj.
Obraza użytkownika.
Doman:
Eregrin wymienił chyba wszystkie błędy, aczkolwiek nie zgadzam się z oceną. Wg. mnie, treść jest ciekawa, kilka rymów, chodź wyszukanych na siłę, a co najważniejsze, można się przy nim uśmiechnąć, tak więc jest to wiersz humorystyczny. Ryszard nie nabija się z kościoła, tylko piszę, co go spotkało. Wiersz najlepszy nie jest, ale najgorszy też nie. Na drugi raz, użyj polskich liter ;) W tej chwili, dam Ci ocenę 6/10, a gdyby było bez błędów, to byłoby jakieś 7,5/10 tak więc radzę pobrać mozille, która poprawia błędy. Chętnie przeczytam twe kolejne dzieła ;)
Bela:
chodzisz do szkoły dla ułomnych i niepełnosprytnych tak? bo może w takiej szkole pani by się popłakała z wzruszenia, że dziecko żyjące jak jarzyna potrafi takie liryki składać.. żenua
Niezbyt rozbudowana ocena (lub jej brak) danej pracy. Poza tym publiczna obraza użytkownika.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej