Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Czy boisz się śmierci??
Freek:
Ja się nie boje , iż jestem prawie pewien że życie po śmierci istnieje , wiem że może wam to się wydać "Zmyślone i beznadziejne" Jednak widziałem program , w którym pewna kobieta była ślepa od urodzenia , pewnego dnia miała zawał , w szpitalu powiedzieli że nie żyje , Okazało się że jednak żyję , po 2 dniach się obudziła , Po tym jak sie obudziła , mówiła wszystkim że widzi siebie leżącą w szpitalnym łóżku , że wszystko było dla niej obce , I tu pojawia się pytanie , skąd wiedziała że to była akurat ona ? Kobieta mówi że rozpoznała siebię po włosach , i po jej obrączce , Tak więc ja w to częściowo wieże , i jestem ciekaw czy rzeczywiście istnieje życie po śmierci ...
Przepraszam za offtop.
Dragosani:
Nie obawiam się śmierci. Nie żebym był specjalnie religijny i czekał na zbawienie. Jednak wierzę w życie po śmierci. Może nie "pójście duszy do Nieba", lecz pewien ślad po człowieku na ziemi w postaci jego świadomości/duszy... Może się wam wydawać to dziwne, ale trudno :P W takim przypadku śmierć będzie jakże cudownym uwolnieniem się z marnej skorupy zwanej ciałem. Jednak jeśli sie mylę i nic potem nie ma... cóż przynajmniej nie będe musiał patrzeć na cały ten paskudny świat.
Pawel Najemnik z Farmy:
Czy boje się śmierci? Mhny.. trudne pytanie, ale zawsze zależy ot tego czy świat mnie zapamięta czy nie. Jeśli będę w historii to nie będę się jej bać. Bo po co jak i tak ktoś będzie mnie pamiętał (nawet gdyby mnie zapamiętali i porównywali do samego Hitlera, Stalina i Mussoliniego) Jak nikt mnie nie zapamiętał nikt to znaczy że nie wykorzystałem w pełni swego życia.
Freek:
Dlaczego paskudny ? ? Mniejsza z tym , Są również ludzie , którzy wieżą w życie po życiu , niepamiętam czy to jakaś religia , ale więżą że gdy KAŻDA istota zginie , otrzymuje nowe życie , również mnie to ciekawi , i również częściowo w to wierze.Jednak to by oznaczało że tracimy całą pamięć...
Pawel Najemnik z Farmy:
Freek to chyba hinduizm. Oni wierzą że każde zwierze na ziemi to ich przodek. Ale chyba nie tracą pamięci. Mają ich chronić przed złymi ludźmi i wyborami.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej