Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Pięć stylów walki Kung Fu
Getar:
Słyszałem o tym stylu,ale na czym on polega?
Czaroxxx:
Ogólnie na imitacji ruchów człowieka pijanego jednak z zastosowaniem tych ruchów w walce. Proponuje obejrzeć film z Jackie'em Chanem "Pijany Mistrz".
Getar:
--- Cytuj --- Dante pięknie się wyraził.
--- Koniec cytatu ---
Jak on się pięknie wyraził to masz nietentegest z dyńką.I proponuje żebyśmy zakończyli tą kłótnię,bo nie od tego jest ten temat.
Odpowie mi ktoś w końcu na to pytanie?:
Czym się charakteryzuje styl leoparda(lub inaczej lamparta)i styl żmii?
Szarleǰ:
Przecież nikt tu się nie kłóci, tylko dyskutujecie.
--- Cytuj ---wasze pojęcie o tym ogranicza się jedynie do hmm filmów i może książek bądź innego tekstu...
--- Koniec cytatu ---
Prędzej twoje, bo każdy film lub książka mówi, że kung-fu to myślenie itp. A gówno prawda. Może i na kung-fu po pół roku ćwiczeń będziesz znał kilka ciosów i na turniejach będziesz rozpierdalał, tylko że osoba która pół roku pakowała na siłowni i boks trenowała podejdzie, raz ci przypieprzy i cie zabije. Taka jest prawda. Kung-fu na prawdę przynosi oczekiwane efekty po kilku latach ćwiczeń, przynajmniej takie o jakich ty mówisz i to na prawdę trzeba się poświęcić etc. A takie podstawowe kursy niczego cie nie nauczą oprócz podstawowych ciosów, rozciąganiu ciała itp. Gówno ci z tego, bo żeby złożyć się do tego ciosu potrzebujesz odpowiedniej sytuacji, na turniejach są zasady itp. Na ulicy podejdzie byle kto, kopnie cie w jajca i po walce. Taka prawda. Zanim zaczniecie pisać pierdoły to je przemyślcie. A najbardziej śmieszy mnie Getar który tak broni tego, że kung-fu to myślenie, ciężka praca itp, a chciał kurs tegoż stylu walki na DVD. Śmiech na sali.
Rychu, mag Beliara:
Ja wole karate co wiencej uczyłem sie tego z filuw z Van Damem (mój idol) i już durzo umiem. Mogę was nauczyć conieco. A kung-fu też esjt dobre,ale jest mniej filmuw o nim i trudniej sie nauczyć.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej