Tereny Valfden > Dział Wypraw
Problemy w Elanoi
Lucas Paladin:
Morean postanowił nie kusić losu i usunął się na bok, szukając jakieś rozsądnej kryjówki. Postanowił schować się gdzieś za straganem, aby móc obserwować elfów, gdyż mogła to być ta grupka. Prawdopodobnie doprowadziliby Moreana do ich kryjówki. Ten uznał, że stragan jest zbyt niebezpieczny i oddalił się tylko za najbliższy sklep cały czas obserwując elfów...
Mantos:
Obcy najwyraźniej nie przejmowali się tym że ktoś może ich usłyszy gdyż nie mówili szeptem, tak że zakonnik mógł ich usłyszeć. Kupiec pocił się ze strachu. Widocznie z powodu jego klientów.
- Masz towar? - zaczął jeden z elfów
- J..ja robię c..co mo..mo..mogę - wykrztusił sprzedawca
- Dość tego, masz towar czy nie?!
- N..nie
- Chyba wiesz że Pewar nie lubi, gdy każe się mu czekać - całą tą sytuacją zainteresowali się obywatele, którzy zgromadzi się wokół stoiska
- J..ja będę m..miał broń pojutrze.
- Ma być jutro! Jeśli jej nie dostaniemy, odwiedzimy ciebie i twoją rodzinę.
Drugi z nich wywrócił stół stragan na pożegnanie, bandyci rozgonili gapiów i ruszyli w stronę lasu.
Lucas Paladin:
Morean nie czekał. Natychmiast udał się w "pogoń" za banitami. Starał się nie zgubić ich z oczu, a jednocześnie nie zwrócić ich uwagi. Chyba mu się do udawało. Skradając się wszedł za elfami do lasu...
Mantos:
W środku lasu między dwoma wzniesieniami była palisada, po bokach strażnice, a na nich łucznicy wypatrujący intruzów, całość mieściła się na polanie. Przed obozowiskiem znajdował się dół, leżało w nim kilka trupów. Elfy zostały zatrzymane przez dwójkę strażników, pokazali znaki na ramieniu, i przeszli przez bramę
Lucas Paladin:
Morean stał przed wyjątkowo trudnym zadaniem, no ale przecież nie mógł tak siedzieć bez końca. Postanowił mocno zaryzykować i próbować pertraktacji ze strażnikami bramy. Pewien był, że to samobójstwo, ale jednak. Wziął głęboki oddech i wyłonił się zza drzew podchodząc powoli do bram obozu strzeżonego przez oddział elfickich buntowników...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej