Strefa pomocy > Gothic II oraz Noc Kruka
Sposoby na smoki
Basir:
Ja akurat dzisiaj zabiłem wszystkie smoki(W Kolonii Karnej), po rozmowie ze Smokiem zabijałem go po prostu Szponem Beliara, leczyłem się klawiszem H(Opcja Usepotionkeys)
Tensho:
Jest kilka opcji dla każdej z gildii inna:
Mag - Deszcz, przyzwanie demona, armia ciemności podstawowe zaopatrzenie w walce ze smokiem.
ÂŁowca Smoków - Kusza lub łuk i bijemy z daleka kiedy smok ma mało HP wyciągamy miecz i dobijamy gada
Paladyn - I tu nie wiem co poradzić. Można zastosować kombinacje magicznych zwojów kuszy i miecza. Przy paladynie zawsze miałem problemy ze smokiem.
Ainur:
Moim sposobem jest kupienie czaru zmniejszenia i wtedy smok jest taki malutki i wtedy jednym ciosem go zabijamy.
Moim drugim sposobem jest kupienie czaru przyzwania na przykład armii ciemności, demona itd. No i wtedy kompan odwala za nas całą robotę lub razem z nim pokonujemy smoka.
Chusteczka:
Ja mam na nie taki sposób idę pokupuje zwoje między innymi Przywołanie Szkieleta,Deszcz Ognia,itp
Kaazmir1:
Ja sobie sam poradziłem : na wszystkie Smoki , w momencie ich ataku czyli fali ognia naciskałem strzałkę w dół . Postać robiła krok w tył i dzięki temu nie "latałem" przez ten smoczy atak . Potem szybko podchodziłem do gada ciach-ciach i tak po kilka razy . Na ognistego to już na luzie bo tam teren jest kamienisty i pełno tam kolumn za którymi można się skryć : chowałem się za nią wyjmowałem kuszę / łuk , bestia nie mogła nas atakować , bo to bug chyba jakiś a Bezio mogł spokojnie ostrzeliwać smoka.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej