Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Service Pack v1.4 dla Nocy Kruka już jest (nowy patch)!

<< < (58/70) > >>

Isentor:

--- Cytat: Respev w 11 Marzec 2009, 19:12:17 ---Jeśli wejdzie się na statek w pierwszym rozdziale i dostanie pod drzwi kajuty kapitana, można przecisnąć się przez drzwi i znaleźć się w szóstym rozdziale. Za tymi drzwiami też będzie niewidzialna ściana, a dopiero po skompletowaniu załogi i otrzymaniu klucza od kapitana, ściana zniknie.

--- Koniec cytatu ---
Wiem o tym ale to nie powód, by blokować wejście na statek. Co innego do zamkniętej kajuty.

--- Cytat: Respev w 11 Marzec 2009, 19:12:17 ---Gdyby to było zaplanowane, oteksturowaliby górną warstwę pasma górskiego. Poza tym jest to błąd, bo niewidzialne ściany zostały już tam dodane w 3Ds Max przez Piranhę, jednak nie zrobili tego dokładnie i zostawili jedną otwartą skałę, po której można na te góry wskoczyć. Niewidzialnych ścian w Gothicu jest wiele. Wszystkie zostały nałożone w 3Ds Max, ja nie mam do tego wystarczających kwalifikacji, dlatego zrobię to w Spacerze i w przeciwieństwie do tych wykonanych 3Ds Maksem, będzie można je przesuwać, powielać i tak dalej za pomocą Spacera.

--- Koniec cytatu ---
Tekstury są tam gdzie powinny być i można przejść, wyżej nie da rady bo grafika skacze i zanika. Wiec WTF?

Robben:
Z tymi niewidzialnymi ścianami, to ja bym proponował, żeby je wstawić tam, gdzie tylko przez niedoróbki/błędy można się dostać do danego miejsca (czyli mam na myśli to chodzenie bokiem koło strażników, albo to przejście do kajuty kapitana). Natomiast jeśli chodzi o przejście do Górniczej Doliny, to nie wiem, czy to dobry pomysł, bo skoro ktoś chce się tam dostać w pierwszym rozdziale, to tylko dlatego, że gra dla jaj (no, bo jakim celu w pierwszym rozdziale grając na poważnie, chciałby tam ktoś iść?). Poza tym, przecież tam się wspinamy po prostu, a to nie jest żaden błąd. I to samo dotyczy wejścia do magazynu przez dach domu Mattea. Także się tam zwyczajnie dostajemy, więc również nie widzę sensu, żeby wstawiać tam ścianę.

Szkodnik6:
1.Zadanie z Festerem (z polnymi bestiami) - rozmawiamy z nim o gnieździe polnych bestii, pojawia się wpis w dzienniku, a po wykończeniu bestii i pobiciu Festera, wpis z dziennika znika(nie ma go ani w aktualnych ani w ukończonych zadaniach). Proponuję aby po pokonaniu polnych bestii i pobiciu Festera zadnie wylądowało w  „Zaliczone zadania”.
2.Kiedy zagadamy do Mortisa dialogiem "Chcę być silniejszy" i pojawia się wpis w dzienniku, lecz po ponownym zagadaniu wpis się znów pojawia. Błąd jest podobny do tego z Torbenem.
3.Można by było zrobić aby dialog u Zuriusa dot. rozmowy o Szczawiu królewskim był dostępny dopiero po obejrzeniu listy ziół bo przecież z niej dowiadujemy się, że sporządził ją Zuris.
4.Mógłbyś zrobić zrobić coś z tą Vanją(tą z burdelu, stoi razem z Peckiem w jednym z pokoi). Po wykonaniu zadania dot. zaprowadzenia Pecka do koszar zostaje sama i stoi w wejściu do pokoju. Mógłbyś zrobić np. tak aby po wykonaniu tego zadania poszła tańczyć razem z Nadią. Aha i dobrze by było abyście usunęli jej dialog „Jestem zajęta”.
5. Napis "kocioł" jest źle umiejscowiony.
6. Pamiętam, że szyk wyrazów w nazwie NPC Jacka Aligatora był przestawiony.

Wiem, że na niektóre z tych propozycji już się wypowiadałeś ale chciałbym znać twoją ostateczną decyzję bo widzę, że zacząłeś brać się za błędy, które kiedyś uznawałeś za trudne do naprawienia.

Bruce:

--- Cytat: Szkodnik_66 w 11 Marzec 2009, 21:11:55 ---1.Zadanie z Festerem (z polnymi bestiami) - rozmawiamy z nim o gnieździe polnych bestii, pojawia się wpis w dzienniku, a po wykończeniu bestii i pobiciu Festera, wpis z dziennika znika(nie ma go ani w aktualnych ani w ukończonych zadaniach). Proponuję aby po pokonaniu polnych bestii i pobiciu Festera zadnie wylądowało w  „Zaliczone zadania”.
--- Koniec cytatu ---
To samo jest z zadaniem List Gończy. Po rozmowie z Dexterem to zadanie znika i nigdzie go nie ma.

Respev:

--- Cytuj ---3.Można by było zrobić aby dialog u Zuriusa dot. rozmowy o Szczawiu królewskim był dostępny dopiero po obejrzeniu listy ziół bo przecież z niej dowiadujemy się, że sporządził ją Zuris.
--- Koniec cytatu ---
...co sporządził Zuris? Listę?

--- Cytuj ---5. Napis "kocioł" jest źle umiejscowiony.
--- Koniec cytatu ---
Ile razy mam powiedzieć, że musiałbym od nowa wstawiać każdy kocioł w grze i kompilować go od nowa?

--- Cytuj ---Pamiętam, że szyk wyrazów w nazwie NPC Jacka Aligatora był przestawiony.
--- Koniec cytatu ---
Aha... i co? Ja od dwóch wersji widzę nad jego głową napis "Jack Aligator".

--- Cytuj ---.Mógłbyś zrobić zrobić coś z tą Vanją(tą z burdelu, stoi razem z Peckiem w jednym z pokoi). Po wykonaniu zadania dot. zaprowadzenia Pecka do koszar zostaje sama i stoi w wejściu do pokoju. Mógłbyś zrobić np. tak aby po wykonaniu tego zadania poszła tańczyć razem z Nadią. Aha i dobrze
--- Koniec cytatu ---
Dobrze. A więc drodzy forumowicze... od dzisiaj SP zamiast 3mb, będzie ważyło 90mb, bo:
1) Vanja nie wraca na dolny poziom burdelu.
2) Kotły mają nierówne nazwy.
Dlaczego 90? Ano dlatego, że żeby naprawić te dwa błędy, musiałbym upchnąć do patcha wszystkie światy z Gothica.

--- Cytuj ---Kiedy zagadamy do Mortisa dialogiem "Chcę być silniejszy" i pojawia się wpis w dzienniku, lecz po ponownym zagadaniu wpis się znów pojawia. Błąd jest podobny do tego z Torbenem.
--- Koniec cytatu ---
Nie będę poprawiał tego typu błędów. Do tego trzeba pisać warunki. Zgoda, gdyby to był jedyny przypadek w grze, to minuta roboty i gotowe, ale to nie jest odosobniony przypadek i przez całą grę widziałem już z 40 takich sytuacji.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej