Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Service Pack v1.4 dla Nocy Kruka już jest (nowy patch)!

<< < (43/70) > >>

Szkodnik6:

--- Cytuj ---Po co?
--- Koniec cytatu ---
Niby nie ma sensu, taka tylko propozycja by urozmaicić wpisy w dzienniku.

--- Cytuj ---Efekt kosmetyczny i niepotrzebny. Wiele NPC tak ma.
--- Koniec cytatu ---
Wielu? Może i wielu ale te osoby w takich przypadkach nie dają wpisu do dziennika a Meldor tak.

Respev:

--- Cytuj ---5. Kiedy zapytamy Meldora "Czy są tu jakieś interesujące rzeczy", mówi on nam, że Kardif sprzedaje informacje i pojawia się wpis w dzienniku, potem kiedy zagadamy pierwszy raz do Kardifa, pojawia się wpis, że on sam może nam sprzedać informacje. Czyli jeden wpis jest niepotrzebny. Proponuję aby zrobić tak: jak zapytamy Meldora "Czy są tu jakieś interesujące rzeczy" to żeby nie pojawiał się wpis w dzienniku, albo żeby w ogóle tego dialogu nie było.
--- Koniec cytatu ---
Dobra, naprawiłem to w trochę inny sposób.

Meldor:

--- Cytuj ---func void DIA_Meldor_Interessantes_Info ()
{
   AI_Output (other, self, "DIA_Meldor_Interessantes_15_00"); //Czy są tutaj jakieś interesujące rzeczy?
   AI_Output (self, other, "DIA_Meldor_Interessantes_07_01"); //Jest burdel i knajpa. Właściciel nazywa się Kardif. Jeśli potrzebne ci są jakieś informacje, powinieneś udać się do niego.
   AI_Output (self, other, "DIA_Meldor_Interessantes_07_02"); //Tak przy okazji, potrzebujesz gotówki?

if(!Npc_KnowsInfo (other,DIA_Kardif_Hallo)) //Jeśli Bezimienny nie rozmawiał z Kardifem i nie utworzył się wpis w dzienniku...
   {
      Log_CreateTopic (Topic_CityTrader,LOG_NOTE);
       B_LogEntry (Topic_CityTrader,"Kardif, właściciel knajpy, sprzedaje informacje.");//Tworzy się wpis w dzienniku.
   };
};
--- Koniec cytatu ---

Kardif:

--- Cytuj ---if(!Npc_KnowsInfo (other,DIA_Meldor_Interessantes)) //Jeśli Bezimienny nie rozmawiał z Meldorem...
   {
      Log_CreateTopic (Topic_CityTrader,LOG_NOTE);
       B_LogEntry (Topic_CityTrader,"Kardif, właściciel portowej knajpy, sprzedaje informacje."); //Tworzy się wpis w dzienniku.
   };
--- Koniec cytatu ---

Szkodnik6:
Ok.
Mam kolejną propozycję dot. dialogów z Lobartem w trakcie wykonywania misji na jego farmie.
1.Kiedy wybierzemy obojętnie który z dialogów:
-Jestem za królem
-Jestem za farmerami
-Nie rozumiem
następnie "Potrzebne mi jakieś ubranie" a potem "Szukam pracy" to wpisy w dzienniku wyglądają następująco - http://ifotos.pl/uploaded/20307.JPG [screen1]
2.Kiedy wybierzemy obojętnie który z dialogów:
-Jestem za królem
-Jestem za farmerami
-Nie rozumiem
następnie "Co tu się dzieje", "Szukam pracy" i "Potrzebne mi jakieś ubranie" to wpisy w dzienniku wyglądają następująco - http://ifotos.pl/uploaded/20310.JPG [screen2] lu gdy po dialogu"Co tu się dzieje" wybierzemy "Potrzebne mi jakieś ubranie" i "Szukam pracy" to wpisy w dzienniku wyglądają następująco - tak jak na [screen1]

Wyjaśnienie: wpisy podkreślone na czerwono tak jakby się powtarzają jak przeanalizujesz to zrozumiesz, trzeba by je jakoś inaczej napisać poprzestawiać lub coś w tym stylu, a te na żółto powinno być w l.poj. czyli "ubrania".

Edit: W zadaniu "Zebrać rzepę z pola" końcówka wpisu powinna wyglądać następująco "....obniży cenę ubrania" - http://ifotos.pl/uploaded/20320.JPG

Respev:
Jutro się tym zajmę.

Szkodnik6:
Znalazłem to na gothic.org.pl, zdaje mi się, że kiedyś była o tym mowa ale nie pamiętam co z tego wyszło:
"W drugim rozdziale w Kolonii Górniczej najbardziej opłaca się sprzedać najbardziej wartościowe (lecz nie potrzebne) przedmioty Sengrathowi (to jeden z rycerzy w zamku). Będzie można to wszystko odzyskać w czwartym rozdziale, gdyż znajdzie się te przedmioty przy ciele Sengratha leżącym koło orkowej palisady."

Edit: Omijając Cavalorna na początku gry dochodzimy do schodków przy których stoi bandyta i jeśli nie zabiliśmy go wcześniej(jak i jego kumpli)wraz Cavalornem zleca on nam zadania "Listy gończe", które mając Noc Kruka nie da się przejść(wiem bo sam się na tym złapałem). Proponuję aby usunąć jego dialogi albo zrobić tak aby nie dawał nam zadania a tym samym wpisu do dziennika.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej