Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Service Pack v1.4 dla Nocy Kruka już jest (nowy patch)!

<< < (42/70) > >>

Respev:
"Jack Aligator" zamiast "Alligator Jack" był już w patchu 1.3, tylko nie wiem dlaczego zostało to skompilowane bez tej poprawki.

--- Cytuj ---- U Jacka Aligatora mogę nauczyć się skórowania zwierząt, mimo, że nauczyłem się już tego u Bospera na początku gry
--- Koniec cytatu ---
To też było w patchu 1.3, tylko trzeba było zagrać od początku, żeby zmiana była widoczna.

Co do grzybów u Constantina - nie wiem o co chodzi, zbyt chaotycznie napisany post.

--- Cytuj ---ps.jeszcze jeden błąd gdy mamy 30% kuszy to pisze ze jesteśmy wojownikami o powinno być strzelec
--- Koniec cytatu ---
Poprawiłem.

Puotek:

--- Cytat: Respev w 15 Grudzień 2008, 19:46:02 ---
--- Cytuj ---- U Jacka Aligatora mogę nauczyć się skórowania zwierząt, mimo, że nauczyłem się już tego u Bospera na początku gry
--- Koniec cytatu ---
To też było w patchu 1.3, tylko trzeba było zagrać od początku, żeby zmiana była widoczna.
--- Koniec cytatu ---
Heh, właśnie problem w tym, że ja grałem od początku na tym patchu, nawet wcześniej gry nie uruchamiałem bez niego, a mimo to nadal miałem ten problem...

Z tymi grzybami chodzi o to, że mamy do wyboru w rozmowie z nim tekst: "te nie są tak dobre jak mułowe grzyby ale i tak je wezmę..." - a takie słowa wypowiada Constantino po wybraniu tej opcji (to wszystko pod warunkiem, że jest się czeladnikiem u alchemika i chce mu się oddać grzyby). Według mnie powinno być tam coś w stylu:
- sprzedaj wszystkie Ciemne Grzyby
- sprzedaj wszystkie Mułowe Grzyby (Mięso Kopacza)
- nic nie rób

Respev:
Dobrze, jutro jeszcze zobaczę na tego Constantina i Jacka Aligatora. Być może Piranha Bytes coś schrzaniła w jego skrypcie i nawet moje poprawki nie pomagają. Pewnie będę go musiał przepisać od początku.

Szkodnik6:
Błędy z mojej listy, które jeszcze nie naprawiłeś:

1. Edgor może cię nauczyć wszystkiego o krwiopijcach, a więc jak uczy cię pozyskiwać wydzielinę z żądła to nie ma w dzienniku, że tę umiejętność posiadamy. Tę umiejętność możemy się także nauczyć z księgi, która jest na zamku w GD. Powinno być tak:
Teraz mogę:
---- pozyskiwać wydzielinę z żądła krwiopijcy. Aha i jeszcze jak nauczę się wszystkich umiejętności o krwiopijcach to nadal widnieje dialog dot. nauki, a powinno go już nie być.
2.Zadanie z Festerem (z polnymi bestiami): rozmawiamy z nim o gnieździe polnych bestii, pojawia się wpis w dzienniku, a po wykończeniu bestii i pobiciu Festera, wpis z dziennika znika(nie ma go ani w aktualnych ani w ukończonych zadaniach). Proponuję aby po pokonaniu polnych bestii i pobiciu Festera zadnie wylądowało w  „Zaliczone zadania”.
3. Muszę dać Pardosowi miksturę leczniczą, mam do wyboru esencję, ekstrat i eliksir, kiedy mu daję eliksir nie widać żadnego efektu(nie zwiększa mu się życie), a dając mu ekstrat lub estencję jest jak powinno.
4.Po wykonaniu misji z polowaniem na brzytwiaki(chyba po tej misji) nie mogę rozmawiać z Henrym, mówi żebym go zostawił w spokoju.
5. Kiedy zapytamy Meldora "Czy są tu jakieś interesujące rzeczy", mówi on nam, że Kardif sprzedaje informacje i pojawia się wpis w dzienniku, potem kiedy zagadamy pierwszy raz do Kardifa, pojawia się wpis, że on sam może nam sprzedać informacje. Czyli jeden wpis jest niepotrzebny. Proponuję aby zrobić tak: jak zapytamy Meldora "Czy są tu jakieś interesujące rzeczy" to żeby nie pojawiał się wpis w dzienniku, albo żeby w ogóle tego dialogu nie było.
6. Mógłbyś zrobić zrobić coś z tą Vanją(tą z burdelu, stoi razem z Peckiem w jednym z pokoi). Po wykonaniu zadania dot. zaprowadzenia Pecka do koszar zostaje sama i stoi w wejściu do pokoju. Mógłbyś zrobić np. tak aby po wykonaniu tego zadania poszła tańczyć razem z Nadią. Aha i dobrze by było abyście usunęli jej dialog „Jestem zajęta”.
7. Mógłbyś dodać jakieś wpisy w dzienniku w misji „Paczka ziela”; pytamy Boda czy ma tę paczkę i dawałby wpis np. „Ja nic nie wiem o żadnym zielu”, potem coś z Darem i np. to że sprzedał paczkę w porcie.
8. To już rozważałeś ale nie wiem czy naprawiłeś - w misjach w Jarkendarze możemy zdobyć paczkę stali i paczkę wytrychów, którą można otworzyć. Proponuję aby paczkę stali można było także otworzyć(bo w ogóle się nie da) lub po wykonaniu zadaniu dot. jej oddania nie można było jej w ogóle kupić
9. "więcej opcji", w zdaniu w tym przypadku powinno być chyba bez kropki - http://ifotos.pl/uploaded/19504.JPG
10. Napis kocioł nad tym przedmiotem jest źle umiejscowiony, ty mi odpisałeś, że każdy trzeba poprawiać osobno. Tu masz listę - http://www.sendspace.pl/file/2Yqm4wVH/

Respev:

--- Cytuj ---4.Po wykonaniu misji z polowaniem na brzytwiaki(chyba po tej misji) nie mogę rozmawiać z Henrym, mówi żebym go zostawił w spokoju.
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem jak to naprawić.

--- Cytuj ---3. Muszę dać Pardosowi miksturę leczniczą, mam do wyboru esencję, ekstrat i eliksir, kiedy mu daję eliksir nie widać żadnego efektu(nie zwiększa mu się życie), a dając mu ekstrat lub estencję jest jak powinno.
--- Koniec cytatu ---
To też...

--- Cytuj ---5. Kiedy zapytamy Meldora "Czy są tu jakieś interesujące rzeczy", mówi on nam, że Kardif sprzedaje informacje i pojawia się wpis w dzienniku, potem kiedy zagadamy pierwszy raz do Kardifa, pojawia się wpis, że on sam może nam sprzedać informacje. Czyli jeden wpis jest niepotrzebny. Proponuję aby zrobić tak: jak zapytamy Meldora "Czy są tu jakieś interesujące rzeczy" to żeby nie pojawiał się wpis w dzienniku, albo żeby w ogóle tego dialogu nie było.
--- Koniec cytatu ---
Efekt kosmetyczny i niepotrzebny. Wiele NPC tak ma.

--- Cytuj ---7. Mógłbyś dodać jakieś wpisy w dzienniku w misji „Paczka ziela”; pytamy Boda czy ma tę paczkę i dawałby wpis np. „Ja nic nie wiem o żadnym zielu”, potem coś z Darem i np. to że sprzedał paczkę w porcie.
--- Koniec cytatu ---
Po co?

--- Cytuj ---8. To już rozważałeś ale nie wiem czy naprawiłeś - w misjach w Jarkendarze możemy zdobyć paczkę stali i paczkę wytrychów, którą można otworzyć. Proponuję aby paczkę stali można było także otworzyć(bo w ogóle się nie da) lub po wykonaniu zadaniu dot. jej oddania nie można było jej w ogóle kupić
--- Koniec cytatu ---
Za dużo roboty.

--- Cytuj ---10. Napis kocioł nad tym przedmiotem jest źle umiejscowiony, ty mi odpisałeś, że każdy trzeba poprawiać osobno. Tu masz listę - http://www.sendspace.pl/file/2Yqm4wVH/
--- Koniec cytatu ---
Przecież wspomniałem, że kotły będą wraz z poprawionym światem, a to, że TG Mod Studios upadło i nie mam nikogo od Spacera, to to pomijam. Przecież nie będę specjalnie dla poprawionych kotłów kompilował od nowa cały świat. SP ważyłby wtedy nie kilka MB, a 100MB.

--- Cytuj ---6. Mógłbyś zrobić zrobić coś z tą Vanją(tą z burdelu, stoi razem z Peckiem w jednym z pokoi). Po wykonaniu zadania dot. zaprowadzenia Pecka do koszar zostaje sama i stoi w wejściu do pokoju. Mógłbyś zrobić np. tak aby po wykonaniu tego zadania poszła tańczyć razem z Nadią. Aha i dobrze by było abyście usunęli jej dialog „Jestem zajęta”.
--- Koniec cytatu ---
Musiałbym specjalnie dla niej przekompilować całe Khorinis, żeby utworzyć dla niej, jakby to powiedzieć na chłopskim rozum... nowy punkt zaczepiania na parterze burdelu. Po prostu nie ma tam wolnego żadnego punktu, gdzie mogła by się przemieścić.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej