Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Service Pack v1.4 dla Nocy Kruka już jest (nowy patch)!
user no. 11627:
--- Cytuj ---Ewentualne błędy:
1. Podczas rozmowy z Lobartem gdy powiemy mu:
- Jestem za królem!
To będziemy mu muslieli zapłacić o 10 sztuk złota więcej za wdzianko rolnika. Niby nic wielkiego ale jednak jest.
--- Koniec cytatu ---
Ale to chyba nie jest błąd. Logiczne, jest on rolnikiem, więc raczej wolałby gdybyśmy byli za farmerami a nie za królem.
Cookie Monster:
Niby masz racje ^^.
No jak tam chcecie - w każdym razie kolejny błąd:
Jak jesteśmy czeladnkiem Constantina, i mówimy o grzybach "chciałeś grzybów" pojawia sie opcja:
"te nie sa tak dobre jak mułowe grzyby ale i tak je wezme..." a obok są "przyniose ci ich troche" i coś tam jeszcze. To "te nie są..." to powinna być odpowiedź Constantina na zadane przez nas pytanie (i tak jest) ale bezimienny ma właśnie taką opcje do wyboru - powinno być coś innego :P.
Bezimienny nie wypowiada tej kwestii więc trzeba zmienić tylko tekst.
EDIT: literówka ^^
Puotek:
--- Cytat: Cookie Monster w 27 Listopad 2008, 22:32:29 ---1. Podczas rozmowy z Lobartem gdy powiemy mu:
- Jestem za królem!
To będziemy mu muslieli zapłacić o 10 sztuk złota więcej za wdzianko rolnika. Niby nic wielkiego ale jednak jest :P.
2. Jak zostajemy czeladnikiem u Bospera lub Constantina to mówią że będą skupowali skóry/roślinki po normalnej cenie - a to nieprawda! Bo np.: roślina lecznicza ma wartość 20 a Constantino skupuje ją za 3 sztuki złota ^^. Proponuje zmianę wartości roślinki w tym wypadku na np.: dwukrotnie mniejszą. Nie jestem zwolennkiem szybkiego zarobku :P. Ewentualnie można wykasować dialog "dam ci za nie normalną cenę".
--- Koniec cytatu ---
1. To nie błąd, celowe działanie urozmaicające grę ;]
2. Nie pamiętam jak jest z Bosperem, ale Constantino skupuje za pełną ceną grzyby i nic więcej. Rośliny zawsze skupował taniej i według mnie słusznie, i tak na samych grzybach można się nieźle obłowić ;) Zmiana ceny roslin jest bez sensu, bo i tak mało się za nie dostaje.
--- Cytat: Cookie Monster w 28 Listopad 2008, 13:23:09 ---Jak jesteśmy czeladnkiem Constantina, i mówimy o grzybach "chciałeś grzybów" pojawia sie opcja:
"te nie sa tak dobre jak mułowe grzyby ale i tak je wezme..." a obok są "przyniose ci ich troche" i coś tam jeszcze. To "te nie są..." to powinna być odpowiedź Constantina na zadane przez nas pytanie (i tak jest) ale bezimienny ma właśnie taką opcje do wyboru - powinno być coś innego :P.
--- Koniec cytatu ---
No tak, z tymi kwestiami przy sprzedawaniu grzybów jest pomieszanie z poplątaniem, można by to poprawić ;)
Respev:
Naprawiłem błędy z niemieckimi tekstami, które zgłosiliście + podwójnie wypowiadane zdanie przez Halvora. Teraz zajmę się pierścieniem Valentina. Jakieś sugestie co do błędów (niekoniecznie językowych)?
Puotek:
--- Cytat: adana4 w 10 Listopad 2008, 18:53:13 ---ps.jeszcze jeden błąd gdy mamy 30% kuszy to pisze ze jesteśmy wojownikami o powinno być strzelec ;)
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: Puotek w 11 Październik 2008, 14:52:16 ---- U Jacka Aligatora mogę nauczyć się skórowania zwierząt, mimo, że nauczyłem się już tego u Bospera na początku gry
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: Cookie Monster w 28 Listopad 2008, 13:23:09 ---Jak jesteśmy czeladnkiem Constantina, i mówimy o grzybach "chciałeś grzybów" pojawia sie opcja:
--- Koniec cytatu ---
A z tym powyżej będziesz coś robił? Ja niestety straciłem jakiś czas temu sejwy i nie gram dalej, skończyłem mniej więcej w połowie Jarkendaru i więcej błędów nie znalazłem ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej