Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Zabijanie na ekranie

<< < (2/3) > >>

Acute Aaron:
Myślę, że oryginalność zbudowana na zabijaniu nie jest „oryginalna”. W grze jeszcze nie musiałem się bronić przed intruzami. Zauważyłem natomiast, że inni mają fajniejsze bronie i fajniejszą zawartość „plecaka”. Nie ma innego sposobu na zdobycie tego jak przez morderstwo. I nie widzę analogii do „ulicy” w naszym realnym życiu bo jeszcze nikogo nie napadłem i nic nikomu nie zabrałem. Twórcy gry mogą sobie robić co chcą. Ja porównują Gothica do innych gier tego typu i  stwierdzam, że pewne kwestie można było rozwiązać inaczej.

Mc:
słuchaj zawartość plecaka w grze się zmienia jak se zarobisz i kupisz a jak nie umniesz zarabiać to ci się zdaje że musisz zabić wystarczy pobić i w grze lepszy ekwipunek można zdobyć też kodami nawet magicznym 1 klawiszem i se wyżucić rzeczy rywala a ja nie mówie że orginalnością w gothicu jest zabijanie ja grałem w nie jedną grę w której się zabija w gothicu orginalnością jest fabuła i cel nazwa bohatera i wogle a nie zabijanie
a idz sobie gdzieś na slamsy w NY i co tu spotkasz mogą cię przechwycić na kilka set różnych sposobów i co z tego

Gordian Morii:
A poza tym jeżeli nie chcesz zabijać to łaź po lasach zbieraj roślinki, zabijaj stwory(ściągaj z nich skóry, futra, usuwaj kły pazury)- zainwestuj w oprawianie zwierzyny, sprzedawaj to co znajdziesz, zdobędziesz a będziesz miał kasę na lepszy ekwipunek

Azariel:
człowieku nie trzeba zabijać ale to kolonia karna.jaknie chcesz zabijać to mozez urzyc kradzierzy kieszonkowej.Kapii ma racje jak nie chcesz grac w takie gry to kup kubusia puchatka

Mistrz Yamana:

--- Cytat: Eskel w 23 Lipiec 2008, 16:35:17 ---W tej grze żeby przeżyć musisz zabić. Takie są prawa w kolonii. Inni zabijają np ścierwojady żeby jeść i tak samo potwory. W życiu tez trzeba zabić żeby ci nie dokuczano lub pobić. Co zrobisz gdy mucha ci będzie dokuczać? Zostawisz ją w spokoju? Na pewno nie. Tak samo jest w koloni. Tam zabijanie jest na pierwszym miejscu! Musisz się przyzwyczaić.

--- Koniec cytatu ---
No też się z tym zgadzam. Dajmy na to przykład: albo zabijasz Wrzoda, albo dostajesz depresji, albo czy jak biegnie na ciebie brzytwa to ją zostawisz, pogłaszczesz i sobie odejdziesz? To chyba jasne że w koloni i w całym Gothicu trzeba walczyć o przetrfanie! Nikt by nic nie osiągnoł w Gothicu jakby nikogo nie zabił.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej