Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Zabijanie na ekranie
Acute Aaron:
Witam.
Gram od niedawna. Gra na początku zrobiła na mnie ogromne wrażenie. Niestety im dalej gram okazuje się, że często jedynym sposobem by coś osiągnąć jest okradanie i zabijanie innych. Uważam, że to duży minus dla gry. Może jestem już stary ale pamiętam inną grę THIEF gdzie na najwyższym poziomie trudności nie wolno było nikomu zrobić krzywdy i trzeba było bardzo główkować i napocić się przy klawiaturze żeby zaliczyć zadanie. Czytając to forum natknąłem się na temat „Wrzód” (wszyscy znają gościa który cały czas plącze się pod nogami). Ktoś zapytał co z tym zrobić. Odpowiedź była: „idź za miasto i go zabij”. To już nie jest fajne.
Mc:
Większość tutaj to małolaty, którzy znają tylko sposób zabicia. Nie trzeba zabijać Wrzoda wystarczy uderzyć lub bobić i w życiu codziennym można spotkać bujki. A jak się przechodzi grę kogo niby trzeba zabić potwory... 1 nowicjusza 1 bala i oczyścić kopalnie zajęto przez SO o i bandytów i to wszystko nie rozumiem w czm masz problem jeżeli jesteż w kolonii karnej to i tak za mało tam agresji. Po patrz na życie codzienne jak ktoś cię zatakuje to się bronisz lub uciekasz albo gdy cię okradają to co byś zrobił stał i się przyglądał czy może pomógł jeszcze rzeczy wynosić, a ja bym bronił domu jak np kopacze.Taki rodzaj gry i tyle pretensji nie możesz mieć do nikogo, a każdy człowiek ma własne zdanie i sposoby na grę tak samo twórcy nie skopijują innej gry, żeby miała podobne rzeczy w sobie wtedy traci gra orginalność. Ja osobiście w Grze zabjiam tylko wtedy gdy wymaga tego fabuł. I takie jest moje zdanie.
Kapii:
Nie zrozumiałem nic, co napisał poprzednik. Ale co macie do zabijania? Lepiej to robić w grze, niż w "realu". Ja osobiście nie przepadam za mózgotrzepami, ale gothic to gra RPG. I nie trzeba zabijać. Nie rozumiem Was...
Eskel:
W tej grze żeby przeżyć musisz zabić. Takie są prawa w kolonii. Inni zabijają np ścierwojady żeby jeść i tak samo potwory. W życiu tez trzeba zabić żeby ci nie dokuczano lub pobić. Co zrobisz gdy mucha ci będzie dokuczać? Zostawisz ją w spokoju? Na pewno nie. Tak samo jest w koloni. Tam zabijanie jest na pierwszym miejscu! Musisz się przyzwyczaić.
Kapii:
Właśnie. Jak Ci to nie pasuje, to pograj w Kubuśa Puchatka. Tam nie ma zabijania.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej