Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie
AMD vs Intel
Los_Emilos:
Jeśli chodzi o technologie jedno rdzeniową to AMD bije o głowę Intela a te 6 lat temu to Pentium mógł się schować. Co do dwurdzeniowych to Pentium to pomyłka ale C2D- klasa sama w sobie ale problemem może być to że ta architektura pozwala na zbudowanie max 6 albo 8 rdzeniowego procesora natomiast Pheon ma umożliwić znacznie więcej. Czyli tak:
Jednio rdzeniowe do AMD z Athlon
Wielordzeniowe to Intel z C2D
Respev:
--- Cytuj ---z tego co wiem to 2 rdzeniówki są wydajniejsze od 4 a co do pyt. to wole intele.
--- Koniec cytatu ---
Lol, niby czemu?
Gordian Morii:
Po prostu jeszcze nie ma za dużo gier którym potrzebna by była taka wielka moc obliczeniowa dlatego za bardzo się NIE OPÂŁACA kupować takiego procesora. A co do wydajności nie masz racji 4 rdzeniówki są o dużo bardziej wydajniejsze od 2 rdzeniówek. Jeżeli chodzi o wybór to wybiorę AMD ponieważ nie wiele gorzej wypadają od procesorów Intela ale za to są o wiele tańsze
-setny post hehe ;D
Pawel Najemnik z Farmy:
Ja i tak kupie sobie tego Phenoma z Szanghaju bo nie chce za kilka lat zmieniać płyty głównej żeby pociągną 4-rdzeniowiec. A i jeszcze jedno Intel wprowadza procki 6-rdzeniowe. Ale nie liczcie że są tanie. Jeden taki procek koszuje od 2300$ do nawet ok 3000$
user no. 11627:
--- Cytuj ---A i jeszcze jedno Intel wprowadza procki 6-rdzeniowe.
--- Koniec cytatu ---
I do tego jeszcze 8 a za jakiś czas 12-rdzeniowe. Mnie ciekawi inna rzecz, podobno w przyszłości GPU ma zastąpić CPU, który będzie tylko pomagał, a głównymi procesami obliczeniowymi zajmie się GPU...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej