Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Elektrownia jądrowa

<< < (8/10) > >>

Galeria_Ciastek:
Witam wszystkich "nowych Polskich Czarnobylów". Nie wiem czy ktoś oglądał wiadomości, albo mają u nas pobudować elektrownie atomowe :). Mają to być chyba 3 i chyba jedna stanie na ruinach tej niedokończonej w ÂŻarnowcu. Będą 3 Polskie Czarnobyle. Teraz z innej beczki a konkretnie z UE. Dziwne, że nikt o tym nie wspomniał. UE każe wszystkich swoim państwom ograniczyć emisje CO2 o chyba 20%. I taka Francja która ma 70% elektrowni atomowych na tym nie straci. Większość naszych elektrowni stanowią węglowe więc i prąd podrożeje. Niech budują te elektrownie atomowe, bo będzie trzeba ograniczyć siedzenie na necie -,-.

Serail:
Ech Wafel. To przecież nasz najlepszy negocjator, Lech K. podczas jednej z tych "nie wiążących kolacji" obiecał, że zgodzi się na naniesienie w polsce limitu CO2 niższego o kilkanaście procent niż dotychczas. Wtem miłosierny Donek wkracza do akcji i stara się naprawić to co el presidento zepsuł. Jak się dalej potoczyły losy limitu CO2? Muszę powiedzieć, że nie mam pojęcią, bo się tym nie interesowałem.

shin:
Jeśli chodzi o potęgę "wybuchu jądrowego"
macie tutaj krótki "sample" jak to wyglada z bliska
Powiem jednym slowem masakra
http://www.youtube.com/watch?v=0VEhW1pBPus

Gordian Morii:
Człowieku powiedz mi ile było tych wybuchów jądrowych na świecie? Takie większe to trzy dwie bomby (Hiroszima i Nagasaki) i jedna AWARIA reaktora w Czarnobylu. Gościu jeżeli by ktoś chciał (chodzi mi o wielkie mocarstwa) zmiótł by ziemię za pomocą swojego arsenału jądrowego i żadna elektrownia by im do tego potrzebna nie była. Poza tym powiedzcie mi jak zapewnimy sobie energię gdy braknie węgla i ropy? Woda, wiatr, słońce? Może i tak ale jaką to ma wydajność? Niezbyt dużą. Więc skąd weźmiemy prąd? Nie ma wyjścia trzeba budować elektrownie jądrowe i na nic się zdadzą protesty ekologów i innych przeciwników tego rodzaju energii.

A film na prawdę przerażający  ;D

Paweł I:
Zgadzam się na elektrownie jądrową w Polsce.Bo ta elektrownia wiele przyniesie korzyści dla Polski.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej