Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Koniec świata

<< < (2/20) > >>

Hagen1995:
A może majowie sie mylą tak samo w gazetach piszą że spadnie na cały kraj ogromna kometa w 2010r. Wszyscy sie mylą nikt nawet nie będzie wiedział kiedy nastąpi koniec świata.

Rysownik:
Koniec świata będzie za 5 mld lat. Wtedy pływy zahamują wirowanie ziemi i jedna strona stanie się pustynią, a druga zostanie skuta lodem. W tym samym czasie Słońce stanie czerwonym olbrzymem i pochłonie Ziemię. A ta pzrepowiednia może się chować. Została oparta na wierzeniach zabitej przez Hiszpanów cywilizacji.
P.S. Walentin, co jest z twoim "er zetem"? A może "zet erem"?

Patty:
Hej, panowie i panie. Zagłada naszej wszech-rzeczy miała nastąpić dużo wcześniej niż w 2000 r. Wymienię 2 z kilkunastu. 1900 i 1996. Wtedy też miał być koniec świata. I co? Siedzę przed komputerem i piszę tego posta.
Koniec świata to bzdura. Wielkie komety i inne badziewia. Bez sensu. Dlaczego ma on nastąpić akurat w 2012? Aha, przed czy po Euro? Co? Ktoś siedzi i wymyśla bajki, a ludzie w to potem wierzą.

Kapii:
Ja tam nie myślę o końcu świata, ale o końcu szkoły na zawszę-tak...

Isentor:

--- Cytat: Walentin w 01 Lipiec 2008, 16:55:53 ---co sądzi o końcu świata, jak go sobie wyobraża, czy wierzy  w koniec świata, czy wierzy w przepowiednie... .

--- Koniec cytatu ---
Koniec świata masz oczywiście na myśli ziemię. Więc mamy prawdopodobieństwo 1 do 10mln, że asteroida zdolna wywołać globalny kataklizm może uderzyć w naszą planetę. Kochane słoneczko wiecznie żyć nie będzie i kiedyś wyczerpać się musi. Oczywiście to długotrwały proces, w którym najpierw słońce przybiera na rozmiarze pochłaniając wszystko na swojej drodze. Więc za w czasu jeśli na ziemi stanie się za gorąco możemy wyemigrować na marsa, gdzie temperatura powinna być już odpowiednia. Ale to tylko kilkaset latek zwłoki więc technika musi iść do przodu, aby uratować nasz gatunek. Bo wiadome jest, że im więcej nas na innych planetach tym mniejsza prawdopodobieństwo zniszczenia homo-sapiens przez przyrodę.

A teraz rozważmy twe zdanie:

--- Cytat: Walentin w 01 Lipiec 2008, 16:55:53 ---Moje zdanie: ja sama nie wiem co mysleć o ońcu świata. Z jednej strony najbardziej prawdopodobne stają się pzrepowiednie, ze koniec świata nastapi w 2012 roku, że Benedykt XVI umzre i że na papieża zostanie wybrany murzyn, który w krótkim czasie bedzie mósiał uciekać gdzieś daleko, ale i tak go ktoś złapie i zamorduje(najprawdopodobniej arabowie, tak brzmi pzrepowiednia).

--- Koniec cytatu ---
Taa ukochany przez fanatyków rok 2012. Niestety rozczaruje was euro i tak się odbędzie bo kalendarz majów kończy się jakoś w grudniu bodajże 21. Oł noł nie będzie prezentów na gwiazdkę.

--- Cytat: Walentin w 01 Lipiec 2008, 16:55:53 ---ÂŻe większość świata znajdzie sie pod wodami oceanów i mórz (spowodowane to będzie wybuchami bomb atomowych), ze ameryka zatonie, większość europy ,a zostanie mały ląd i w tym ma  zostać Polska. Jednak pzred tym czarnym scenariuszem ma być ostzreżenie: w 2012 roku pzred cała wojną na atomówki ma być pzrez dwa dni ciemno(i w dzień i w nocy). No i wtedy gdy juz zostanie ten mały lądzik i polska ma być 1000 lat pokoju. (Jednak ja to bym nie chciała zyć w tych latach pokoju no bo będa panować choroby po dawnych wybuchach bomb). A po 1000 latach pokoju ma być koniec świata, ziemia ma isę spalić (wg astronomów ma się coś zderzyć i to bedzie powodem zniszczenia ziemi). No ale z drugiej strony wydaje sie ze ta niby pzrepowiednia jest do kitu i wymyślina.

--- Koniec cytatu ---
Dziewczyno odstaw apap.

--- Cytat: Walentin w 01 Lipiec 2008, 16:55:53 ---Więc z drugiej strony myslę ze nie będzie końca swiata. Sama nie wiem co mam o tym myśleć. Bo niby pzrepowiednia wydaje sie bajką, ale przecież słychać w wiadomościach, ze kolejne kraje sie zbroja w bomby atomowe no nie? Sama nie wiem troszeczkę wiezrę w pzrepowiednię, ale troszkę też yślę ze nie bedzie końca. Takze mam trochę zagmatwane zdanie. Teraz czekam na wasze opinie na temat końca świata.

--- Koniec cytatu ---
Ludzie mordują się od 15 tysięcy lat i niby teraz przesadzą? ÂŻadne państwo nie posiada takiego asortymentu by wybić wszystkie pozostałe. A na zmasowany atak się nie zanosi. Baj baj przepowiednie, a palec w oko koreańskim dyktatorom.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej