Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Jak myślicie czy są jeszcze dobrzy orkowie w świecie GOTHIC ???

<< < (6/8) > >>

tomek007:
Ja myślę że paru by się znalazło,,ale poco szukać ,,Orkowie zostali stworzeni przez producentów w większości po to aby ich wyeliminować. ;D

Pawlas:

--- Cytat: McSłoniu w 21 Marzec 2009, 11:41:42 ---Ur- Shak na końcu nas zdradza, (w GII) przejmuje władzę po Hosh - Paku. A jego wojowiny chcą nas zabić. Orkowie sa źli ponieważ wyznają boga zła -Beliara.

--- Koniec cytatu ---
Odzyskuje swe miejsce w radzie szamanów, a nie władzę po Hosh-Paku. Zresztą, jakby tobie ktoś zabił kogoś, kogo traktowałeś jak mentora, nauczyciela, to też byś się wkurzył. Gdy Hosh-Pak jest na klifie nie atakuje nas, bo honor mu zabrania. Co oznacza, że są wartości, które cenią ponad wszystko (jak paladyni - honor to ich życie). I oni, będąc tak rozwinięci nie mogliby życ z ludzmi? Wojna ta toczy się bardzo długo, nikt nie pamięta kto ją zaczął, ale każdy walczy, bo tradycja i honor nakazuje,

Oktawian August:
Myślę że są dobrzy Orkowie w świecie Gothic dowiedzieć się możemy grając w następne części.Bo w G1 był tylko jeden dobry ork Tarrok był też Ur-Shak ,ale potem się dowiemy ze nas wykorzysta w G2 do własnych planów i w G2 nie ma żadnego dobrego ,w G3 nie ma żadnego dobrego Orka ,ale bardziej mi się podobają bo mają honor i wyglądają lepiej.

Sirius:
Punkt patrzenia zależy od punktu siedzenia. Dla Orków ludzie są słabymi istotami, które zasiedlają tyle potrzebnych im terenów. W końcu Orkowie ruszają z swoich lodowców na Myrtane. I niby czemu mają być dla nas (ludzi) dobrzy i mili, skoro chcą/chcieli wybić/ podporządkować sobie ludzi ?

Każdy Ork jest dobry, bo ma honor... nie to co niektórzy znani nam z gry ludzie :)

kolek:

--- Cytat: Pawlas w 21 Marzec 2009, 19:13:46 ---Wojna ta toczy się bardzo długo, nikt nie pamięta kto ją zaczął, ale każdy walczy, bo tradycja i honor nakazuje,

--- Koniec cytatu ---

Hmm z tego co pamiętam to w Gothicu 3 ktoś na mówił , że orkowie NAJECHALI na Myrtanę z północy, ponieważ zrobiło się tam dla nich za zimno czy coś w tym stylu.

Co do "dobrych" orków i "złych" orków. Być może kiedyś orkowie nie byli nastawieni wrogo do ludzi tylko do ataku zmusiły ich różne czynniki (np. pogodowe , które zmusiły ich do zejścia z gór)- a skoro wojna toczy się niewiadomo jak długo to samo WYCHOWANIE nowego pokolenia orków (ludzi też, a jakże) natawia ich mocno przeciwko ludziom (a ludzi przeciwko orkom) i przez takie stereotypy, wpajane im od dzieciństwa po prostu nie mogą, albo byłoby im bardzo ciężko zaprzyjaźnić się z rasą, którą gnębili ich ojcowie , hm?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej