Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Jak myślicie czy są jeszcze dobrzy orkowie w świecie GOTHIC ???

<< < (5/8) > >>

Azariel:
Dla mnie Orkowie to bardzo rozwinięta i mająca honor rasa.Gdyby orki istniały w realu to jak sądze większość z was byłaby rasistami.Sory ale teka jest prawda.Jestem takiego samego zdania ja Doman.Jest niewielu dobych orkównp.Tarrok ale to ludzie zniewalają współplemieńców.Orkowie tego nie robią.Są rasą potężniejszą od ludzi,bo podbili Myrtanę.Ork nie zabija ludzi tylko ich zniewala.Każdy raczej ma szansę wybierać:śmierć-niewolnictwo.Ludzie pewnie wyrżneliby wszystkich orków.

stefan666:
Ja myślę że som i to całe mnóstwo mówie serio każdy napotakny przeze mnie ork jest pokojowo nastawiony paaa trzymajcie się!

Pawlas:
Dla mnie wszyscy orkowie są dobrzy, tylko wychowują się na stereotypach np. mora zły, mora trza zabić!

Przypomnijcie sobie Ur-Shaka, jak mówił, że ludzie nie są zli, tam też są przyjaciele, ale oni go nie słuchali. Ludzie "nie lubią orki, bo wiadomo, że orki nie lubią ludziów", w dodatku zabijają. Jeśli byśmy pomogli jakiemuś orkowi lub nauczyli się mówić w ich języku, to na pewno odebrali by to za oznakę przyjazni i patrzyliby na nas inaczej.

Orkowie potrafią być wdzięczni (Tarrok był bardzo zaskoczony pomocą z naszej strony), więc jest szansa, ze mogliby połączyć siły z ludzmi, gdyby sobie wzajemnie pomagali.

Orkowie cenią także silnych wojowników, wierzą w bogów (Krushak lub Beliar),co potwierdza ich wysoką kulturę, coś jak Indianie...

McSloniu:
Ur- Shak na końcu nas zdradza, (w GII) przejmuje władzę po Hosh - Paku. A jego wojowiny chcą nas zabić. Orkowie sa źli ponieważ wyznają boga zła -Beliara.

Azariel:

--- Cytat: McSłoniu w 21 Marzec 2009, 11:41:42 ---Ur- Shak na końcu nas zdradza, (w GII) przejmuje władzę po Hosh - Paku. A jego wojowiny chcą nas zabić. Orkowie sa źli ponieważ wyznają boga zła -Beliara.

--- Koniec cytatu ---
W 3 zdradzają Beliara i przyłączają się do Xardasa.A ludzie nie chcą zabic orków?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej