Tereny Valfden > Dział Wypraw

Na Igrzyska

<< < (22/27) > >>

Canis:
Canis zdziwił się nieco i roześmiał się nieco.
- Mi usługiwać nie musisz. - zadrwił Canis, i ty jesteś tu gościem, pamiętaj że masz swoje prawa i powinieneś z praw korzystać. - Dziwi mnie że pozwalasz się rozgościć gospodarzowi. Pamiętaj, że to jak my się tutaj zachowujemy, może mieć znaczenie w przyszłości. Trochę rozwagi. - Powiedział Canis. - Folteście, moze raczysz i mnie poinformować jakie plany?

Foltest:
- Nie wiem czy wypada, ale raczej nie, to jest bardzo powiązane z moją rodziną i historią. Nie znamy się zbyt dobrze, może innym razem.

Gunses:
- Moi mili. Po kolei - rzekł Gunses do rozmówców - Folteście, wiesz gdzie zacząć poszukiwania. Miejmy nadzieję, że z wojny zwycięsko wyjdziemy My a Ty wtedy będziesz mógł odszukać tona czym tak ci bardzo zależy. A teraz Ty Canisie, od razu po przyjeździe wezwę do miecza wszystkie Wampiry. Jako takich planów nie mam. Nie wiem z jaką armią przyjdzie nam się mierzyć.

Sado:
I ujrzał pustą komnatę. "Kurwa to nie tu. Nie mam czasu, a z chęcią zaproponowałbym im usunięcie niewygodności politycznych w Varrok, trudno". Idąc cicho wrócił do głównej sali. Bezszelestnie pojawił się obok kompanów i z wymuszonym uśmiechem, bez owijania w bawełnę, zadał pytanie
- Czego nienawidzicie najbardziej?

Foltest:
Foltest przybliżył się do Gunsesa i powiedział szeptem:
- Mój ojciec miał przyjacielę, znali się od maleństwa, po śmierci mego ojca szukał mnie, lecz mnie nie znalazł. Wyruszył do Elanoi, w Myrtanie trudno żyło się elfom. Ów elf zwał się Acidus, pamiętam że często u nas bywał i miał wilka o imieniu Biały Kieł. Ojciec przekazywał swoje plany jemu, bo wiedział że nie wykuje tej broni, ani ich nikomu nie pokaże. Jest dobrym łucznikiem, ba był najlepszy w Mytanie. No ale trzeba by było go odnaleźć. No i nie mógłbym wam oddać potem tego miecza.
- Orków i zdrajców, a przede wszystkim taniego wina. - Rzekł Foltest słysząc słowa Lorda Sado.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej