Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Gust muzyczny
Kapii:
Witam po sporej przerwie ;p Móg gust muzyczny... cóż, najbardziej lubię rocka i utwory, w których słychać gitarę, bo mam manię na punkcie tegoż instrumentu. Podobnie jak Dn Corleone zaciekawiłem się muzyką alternatywną, ale nie Fiszem czy Voo Voo, a Amerykańskim zespołem, czyli Green Day. Głównie album "American Idiot", lecz większość utworów tej grupy mi się podoba. To zasługa głównie giarzysty, Tre Coola, podobnie jak świetny woklal Billie'go Joe Armstronga. Poza tym ostatnio, głównie za sprawą soundtracku z gry Frontlines: Fuel of War (polecam szczególnie utwory "You gonna Kill" i "Closer to Home") zaciekawiłem się szeroko pojętym metalem. Jeszcze niedawno słuchałem "Linkin Park", ale jednak wolę Green'a. Tym, co teraz napiszę nie chcę nikogo urazić, ani wywołać wojny na forum, ale nienawidzę Hip Hopu. Dlaczego się rozpisywał nie będę, jak ktoś chce wiedzieć niech napisze. No myślę, że to wystarczy.
Alkenui:
A ja słucham rocka, takiego starego, funku, disco, jeszcze SKA, no i czasem może jakiejś klasyki sobie zapuszczę :P Wymienię z grubsza: Pink Floyd, The Beatles, Kaizers Orchestra, Sex Pistols (to w sumie punk), Deep Purple, Queen, AC/DC, Electric Lights Orchestra, Madness, Czajkowski, Kool and the Gang
Paweł I:
Ja jestem fanem Gangsta Rap ,który pochodzi z USA i tylko tego słucham czyli:
2Pac,Notorius B.I.G,Dr.Dre,50 Cent.
A jeżeli chodzi o Rap to Eminem
Bela:
Gust muzyczny? Szeroko rozwinięte pojęcie i bardzo trudno mi je uściślić do jednego wybranego gatunku, tudzież grupy wykonawców. Ale co najczęściej brzmi w głośnikach? No z pewnością housowe nuty, piosenki z różnych gatunków, jednak mieszczące się w określeniu "chill". W domu siedząc przed kompem nie toleruję ostrej jebanki jaką jest hardstyle, niektóre techniawki, trance - w tym bryluje na imprezach, chociaż delikatniejsze rytmy też dobrze wkręcają. Ogólnie to nie jest mi znany gatunek muzyki, którego bym nie skosztował, i w którym nie znalazłbym czegoś dla siebie - jestem człowiekiem zajebiście na dźwięki otwartym, więc nie ograniczam się tylko do jednego typu. Spośród ogromu słuchanych wykonawców królują u mnie nie podzielnie klimaty chilloutowe, ponadto reagge (Bob Marley, Indios Bravos), rock (RHCP), i rap (WWO). Reszty szkoda wymieniać, bo się tylko przeplatują w tłumie innych wykonawców - jedni zostając na dłuższą chwilę, inni gubiąc się wśród plebsu (ale pojechałem...)
Oktawian August:
Jestem fanem Gangsta Rapu i West Coast Rapu więc słucham takich wykonawców jak:
1.2Pac(Gangsta Rap i West Coast Rap)
2.Dr.Dre(Gangsta Rap i West Coast Rap)
3.Ice Cube(Gangsta Rap i West Coast Rap)
4.Eazy-E(Gangsta Rap i West Coast Rap)
5.N.W.A(Gangsta Rap i West Coast Rap)
6.The Game(Gangsta Rap)
7.Snoop Dogg(Gangsta Rap i West Coast Rap)
8.Notorious B.I.G miał też pseudonimy Biggie Smalls,Big Poppa(Rap)
9.Ice T(Gangsta Rap i West Coast Rap)
Słucham też Rap Amerykański takich wykonawców jak:
1.Eminem
2.D12
3.Method Man
4.Redman
5.50 Cent
I słucham też Polski Rap ,takich wykonawców jak:
1.Peja
2.Firma
3.Hemp Gru
Nawigacja