Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Paladyni czy Wodny Krąg
None:
Oczywiście, że Wodny Krąg. Od początku gry fascynowała mnie ta organizacja. W dodatku znajduje się w niej większość dawnych przyjaciół bohatera. No i magowie wody prowadzą ciekawe badania, a także wykopaliska, nie to co magowie ognia.
Araxsos:
Ja stawiam na Wodny Krąg ponieważ :
1. Wodny krąg pomaga po cichu i skutecznie
2. Ja wiem czy paladyni pomagają ?? Co to za pomoc zabierać bidnym farmerom żarełko <rycerz>
Danthe:
Wodny krąg gdyż: nikt nie wie o ich istnieniu, mają fajowe zbroje, mogą nosić takie bronie jakie lubią, nie mają własnej siedziby, kiedy jest się w wodnym kręgu można dołączyć do innej gildii.
Mohamed Khaled:
Wodny krąg. Dlaczego? A dlatego że wodny krąg pomaga bardziej. Działa w mroku, i po cichu.
Paladyni też są spoko. Są gotowi oddać życie za obywateli (także króla), lecz jak ktoś tu napisał: "Co to za pomoc zabierać biednym farmerom żarełko <rycerz>" Niby tacy mądrzy, waleczni, sprawiedliwi a zabierają biednym jedzenie. Zdecydowanie wodny krąg, który jest może i słabszy od paladynów, lecz mają ten swój urok <papież>
Nocturn:
--- Cytat: Connor w 29 Grudzień 2012, 22:55:22 ---Paladyni też są spoko. Są gotowi oddać życie za obywateli (także króla), lecz jak ktoś tu napisał: "Co to za pomoc zabierać biednym farmerom żarełko <rycerz>
--- Koniec cytatu ---
Hmmm... A więc paladyni mają zajmować się rolnictwem?
1. Wsie zawsze zapewniały wyżywienie miastom (również współcześnie).
2. W grze usłyszałem ciekawe zdanie typu: "Wojna zawsze spoczywa na barkach wieśniaków" - łączy się z punktem 1.
3. Taka hierarchia, rolnicy zapewniają żywność, rzemieślnicy tworzą narzędzia (i nie tylko), wojownicy walczą, itd.
4. Paladyni może i są aroganccy, ale zasługują na jakiś szacunek. Swojej rangi nie dostali tak po prostu, za nic.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej