Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Ile świata odkryliście w Gothic 3?
Oktawian August:
Ja zwiedziłem cały świat i jest to dla mnie satysfakcjonujące bo wiedziałem gdzie co jest.Najłatwiej zwiedzało się Myrtane i Varant bo jest dobrze ukształtowana, nie ma aż tak trudnych przeciwników i nie było problemu z odkryciem miejsc no i nie było to nudne.Najtrudniej zwiedzało się Nordmar bo są nawet tam silni przeciwnicy ,warunki atmosferyczne (mgła) oraz ukształtowanie terenu gdzie zawsze można było spaść z góry no ale przynajmniej nie było nudno.
Sirius:
Myrtana calusieńka, mogę namalować własną mapę :P Odkryłem wszystkie bajery typu kryjówka Toma, jaskinie z posągami etc ;P Nordmar i Varant nie przypadły mi do gustu, bo są zbyt monotonne... śnieg śnieg śnieg, piasek piasek piasek :P
Grało się ciekawie, no i jeszcze raz się zagra jak wyjdzie Quest Pack po polsku :P
kronos1194:
Heh a ja miałem fajne przypadki. Przeszedłem G1 i G2NK nie raz ale G3 jak dotąd nie udało mi sie a dlaczego z prostych przyczyn mam pecha bo jak pierwszy raz grałem dużo odkryłem prawie całą Myrtanę i cały Nordmar ale zepsuł mi się nagle system od tak nie udało mi się uratować zapisów za drugim razem porobiłem tak durne rzeczy że sam z własnej woli zacząłem od nowa dalej nie pamiętam co się działo wiem że za 5 razem same usunęły mi się save od tak nic nie wgrywałem żadnego patcha nic wyłączam kompa włączam na drugi dzień odpalam G3 a tu saveów nie ma to mnie tak wkurwiło że przez dłużysz czas nie sięgałem po G3 dla ścisłości mam oryginał więc to nie z winy pirata :p bo nie którzy tak mówili. Pamiętam że próbowałem 7 razy i nie udało mi się lecz pamiętam te 3 tylko wątki dlaczego nigdy nawet nie dochodziłem do połowy gry właśnie dziś po raz kolejny przeszedłem G2NK i jutro zaczynam grać w G3 no do 8 razy sztuka :P Pamiętam że za 7 razem poszedłem odwrotnie zwiedziłem całą Myrtanę i pół Varantu. Ale jeśli chodzi o to gdzie było najnudniej to na Varancie na pewno cały czas ta pustynia czasem miałem wrażenie że stoję w miejscu na szczęście patrzyłem na mapę :p ale nadrabia tą nudność muzyka jak się wsłucha w jej dźwięki czas leci szybciej co do Myrtany jest najciekawsza i najłatwiejsza no i najładniejsza ma też super klimat co podkreśla muzyka w tle ale najtrudniej jest zdecydowanie w Nordmarze gdyż jest sporo bestii trudnych i co najgorsze te góry z których łatwo przez nieuwagę spaść i zabić się a później tylko pozostaje wczytaj :| nadrabia to oczywiście świetna muzyka ale to i tak nie zmienia faktu że przynajmniej mi łatwo było się zgubić wśród gór. Czyli Varant to nudna i trudna kraina, Myrtana najciekawsza najładniejsza i najłatwiejsza kraina a Nordmar to najtrudniejsza kraina lecz wszędzie jest genialna muzyka czyli świadczy to o tym że w G3 jest najlepsza muzyka ze wszystkich Gothiców i ogólnie gdyby nie to G3 byłby całkowicie do bani. :)
Rikka Malkain:
Ja nie chwaląc się (no i się pochwaliłem...) Zwiedziłem CAÂŁY świat Gothic3 z resztą w Gothic2 i Gothic1 też. Najciekawiej było Nordmarze wszędzie niebezpieczeństwa, tu potworów tam potwór tam znowu jakiś ork tu rozpadlina! Po prostu rewelacyjnie, masa zwierzyny nie lubię bawić się w myśliwego, ale tam można zdobyć wiele fajnych trofeum. No i misje, oraz nagrody też są fajne, a Nordmarczycy to moja ulubiona gildia .
Myrtana też była okey, ale jeśli chodzi o muzykę znacznie wolę tą z Nordmaru(mojej ulubionej krainy) super się ją przemierzało.
Varant był najnudniejszy jeśli chodzi o zwiedzanie wszędzie to samo! Oprócz miast i takich ważnych miejsc jak na przykład ÂŚwiątynie Pradawnych, to najfajniejszą ciekawostką ( właściwie jedną z bardzo bardzo niewielu) była jaskinia na samym końcu Varantu w której pochowany jest wielki wojownik Haran Ho i dzięki będącemu niedaleko Nefariusowi można się w środku nauczyć potężnego zaklęcia Eksplozja Lodu.
Kaazmir1:
i najlepiej się zwiedzało Varant a najtrudniej Nordmar , bo wszędzie te kratery , rozpadliny i co dwa kroki orkowie i Ogry.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej