Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Czy najważniejsza historia w dziejach....
Tidus:
--- Cytat: Arkhan ---Przykro mi że uraziłem wasze skromne osóbki :(. No ale mamy dziś modę na sukces, w waszym mniemaniu tj. blokować argumenty katolików bo robi się nie przyjemnie prawda? Szczególnie takich krzykaczy jak Arkhan. ÂŻal i ból.
To jest moje ostatnie zdanie jakie wypowiedziałem nt. mojego pro bana od pr0 moderatora i ostatni religijny offtop. Zhai, mój ty kochany robaczku, żeby być forumowym kozakiem jak twoi poprzednicy trzeba mieć twarde siedzenie. Już ci zazdroszczę forumowego piekła
--- Koniec cytatu ---
Ta, może stwierdzisz, że za bluzganie, nie obrazę mnie nie należał Ci się ban, ba warn w tym przypadku też byłby wskazany, właśnie za bluzgi a nie za obrazę. Pozycję na forum to Ja Ci dopiero pokaże mój koffaszku, ateiści mają was tam gdzie słoneczko nie dochodzi zbyt często, prawidłowo, bo wydaje mi się, że do Ciebie można mówić jak do ściany. Elektorat katoli z całą pewnością stoi za tobą, na przykład Lord Arthas, ale masz chłopie armie, wypowiedz mi wojnę od razu, przegram z kretesem.
--- Cytuj ---To chyba jedna z nielicznych inteligentnych osób na tym forum ;f
--- Koniec cytatu ---
Sam tego chciałeś... ty z całą pewnością do tej grupy nie należysz, " żal i ból " to gadają sobie dzieci w przedszkolu jak jeden drugiemu zabawkę zabierze, nie masz argumentu, nie masz racji, a to właśnie Ty w szczególności atakujesz mnie i ateistów.
--- Cytuj ---Większość ateistów wie o wierze katolickiej tylko to co chce wiedzieć. Człowiek nie musi być chrześcijaninem, by być dobrym. Nie widzę tu żadnej sprzeczności, zapytaj się teologów lub po prostu... dorośnij.
--- Koniec cytatu ---
Zaczyna się kwalifikacja na mniejszości i większości... eh, już raz w sataniźmie to było. Dorosnąć to polecam tobie, bo gdy coś nie jest po twojej myśli zaczynasz być agresywny i dziki.
--- Cytuj ---I nie pieprzcie mi tu o Rydzyku
--- Koniec cytatu ---
Tu tylko dowód na piśmie potwierdzający moją argumentację, mam wiele takich na składzie. To forum dyskusyjne a nie jarmark na bazarze.
--- Cytuj ---Poza tym, CO WAS, ateistów obchodzą potrzeby Kościoła gdy nawet do niego nie chodzicie?
--- Koniec cytatu ---
Ano to, że starsze babcie nawet nie wiedzą co czynią wpłacając dary, chociażby dla najświętszego ojca dyrektora który wozi się maybachem.
--- Cytuj ---Czyniący zło Kościół poprzez swoją technikę psychomanipulacji wyciąga od biednych staruszek kasę. n/c dla takich pseudo myślicieli
--- Koniec cytatu ---
n/c dla zadufanych pederastów święcie przekonanych o swojej racji, nie wnoszących nic do dyskusji, agresywnych i przemądrzałych showmanów.
--- Cytuj ---Brakuje tu jeszcze argumentu że księża używają magii w Kościelnych rytuałach, jak to miałem przyjemność przeczytać na innym znanym portalu, o tej samej tematyce.
--- Koniec cytatu ---
Pewnie na radiomaryja.pl/forum gdzie zjawiają się osoby z zaburzeniami psychicznymi, także i wypaczeni sataniści i ateiści.
--- Cytuj ---Nie, Kościół jako organizacja ma potrzeby finansowe.
--- Koniec cytatu ---
Tylko, że klecha to skromny sługa boży, tymczasem otoczenie i wystrój w jakim się porusza jest wart kilka wazy więcej, niż przeciętnego Kowalskiego.
--- Cytuj ---Oczywiście. Księża powinni chodzić po ulicy i żebrać
--- Koniec cytatu ---
Nie mają po co, pieniądze są, tylko coś za dużo chowają do skarpety...
--- Cytuj ---Kościałami były by szałasy z wbitym na środku patykiem przypominającym krzyż
--- Koniec cytatu ---
Nie popadaj w skrajność, kościół często wyposażony jest w bajery, których nie powstydzili by się bogacze.
--- Cytuj ---Natomiast jako Ciało Boże powinna być nadjedzona piętka od bochenka chleba
--- Koniec cytatu ---
Koszt opłatka to akurat sprawa drugorzędna, bo to grosze.
--- Cytuj ---Zastanów się. Kościół (jako budowla) to świątynia Pana, który jednak zasługuje na szacunek.
--- Koniec cytatu ---
On może i zasługuje na szacunek, ale niech najpierw pokaże, że nie modlę się do przedmiotu jakim jest krzyż, dwa świątynia skromnego pana nie musi być warta więcej niż cała infrastruktura na osiedlu, na którym stoi.
--- Cytuj ---Jeżeli uważasz, że biedniejsi ludzie nadal potrzebują pomocy, odwiedź najbliższy kościół i wpłać pieniądze na potrzebujących.
--- Koniec cytatu ---
Wole wpłacić na konto Caritasu, większa pewność, że za tą kasę kupią jedzenie a nie następne nikomu nie potrzebne zdobienie.
--- Cytuj ---Jedną z organizacji zajmujących się biednymi jest Caritas (w kościele np, są umieszczane skrzynki, do których wrzucić można pieniądze przeznaczone na Caritas) lub Misjonarze, którzy podróżują po świecie narażając własne życie, by nauczać oraz dbać o ludzi z biedniejszych krajów
--- Koniec cytatu ---
A czy ktoś im każe, chcą poświęcić życie innym ich sprawa, Ja mam ochotę dobrze się bawić.
--- Cytuj ---Jak chcesz mogę poobrzucać błotem Ciebie. Zostaniesz obrzucany za obrzucanie błotem Katolików, więc zostaniesz obrzucany zasłużenie.
--- Koniec cytatu ---
Tylko, że Ja katolików do gnoju nie przypisywałem.
Arkhan:
--- Cytuj ---Elektorat katoli z całą pewnością stoi za tobą, na przykład Lord Arthas, ale masz chłopie armie, wypowiedz mi wojnę od razu, przegram z kretesem.
--- Koniec cytatu ---
Zapewniam cię że w kwestiach religii nie mam tylko za sobą katolików. Poza tym ja nie potrzebuję żadnej armii by pokazać że o wiedzy teologicznej masz nikłe pojęcie a każdy taki temat to pole do propagandowej popisówy i to nie tylko z twojej strony. Jak to już wspomniał Respev w temacie o Satanizmie, my odpieramy wasze ataki.
--- Cytuj ---Pozycję na forum to Ja Ci dopiero pokaże mój koffaszku
--- Koniec cytatu ---
Oh, ileż już mi to mówiło ludzi z tego forum w innej formie w przeciągu tych dwóch lat tutaj spędzonych. Nie musisz mi nic uświadamiać, tylko prosiłbym o przechodzenie do konkretów w danym temacie.
--- Cytuj ---Dorosnąć to polecam tobie, bo gdy coś nie jest po twojej myśli zaczynasz być agresywny i dziki.
--- Koniec cytatu ---
To że stwarzam pozory dzikiego i agresywnego to w sumie nic nie znaczy jeszcze. Może i jestem krzykaczem bynajmniej nie boję się głośno mówić o swoich poglądach. A to w jakiej formie, to już mnie nie obchodzi. Chcesz ze mną dyskutować? Poproszę o mocne argumenty.
--- Cytuj ---Ano to, że starsze babcie nawet nie wiedzą co czynią wpłacając dary, chociażby dla najświętszego ojca dyrektora który wozi się maybachem.
--- Koniec cytatu ---
A powiedz mi jedną rzecz nawiązując jeszcze do tematu satanizmu. W Polsce mamy modę na tępienie katolicyzmu ze strony ludzi takich jak ty, pomijając oczywiście fakt że ogólnie chrześcijaństwo jest młodszym bratem Judaizmu. Zarzucacie Kościołowi wiele rzeczy, kpicie sobie z Szatana. Wiecie, że obrażacie ÂŻydów i mógłbym was nazwać antysemitami? ( z Muzułmanów pobożnych też).
A nawiązując do jeszcze tego maybacha. Matko, kolejny już wypaczony argument i wałkowany 10000 razy w Dyskusjach Teologicznych. Wyjaśniam, Rydzyk jest z zakonu redemptorystów i powinieneś się dowiedzieć jeśli chcesz wziąć udział w dyskusji jakie redemptoryści mają zasady. Bo przypominam że jest to zakon a nie seminarium diecezjalne. BA różnica jest ogromna, nie tylko w struktórze hiearchicznej ale życiowej, formacyjnej i modlitewnej. To ważne sprawy, o których zapominacie bądź nie wiecie, wrzucając tym samym katolików i ich wydatki do jednego worka. Nawet jeśli babcie dają kasę Rydzykowi, to jest to ich sprawa prawda? Co ciebie to obchodzi? Chciałbyś, żebym pluł się do ciebie bo wydajesz swoje pieniądze na swoje widzimisie? Absurd, nie sądzisz? O to właśnie chodzi...
Poza tym jedna rzecz mnie śmieszy. Wielcy ateiści, wrogowie Kościoła i Boga którego według nich nie ma nagle, stają w obronie zwykłych małych katolików, z zazdrością sapiąc na babcie które płacą na RM, Rydzyka i Redemptorystów. Kolejny absurd?
Zhai kolego, nie każda parafia to redemptoryści zapewniam cię.
--- Cytuj ---n/c dla zadufanych pederastów święcie przekonanych o swojej racji, nie wnoszących nic do dyskusji, agresywnych i przemądrzałych showmanów.
--- Koniec cytatu ---
Jak dotąd nie rzuciłeś mi na stół żadnego mocnego argumentu. Nie dałeś nawet chwili czasu abym poddał refleksji moje argumenty. I żeby nie było, ja nie sądzę że ateiści czy sataniści nie znają religii chrześcijańskich. Pewnie że znają, niekiedy lepiej niż niektórzy katolicy. Nie przeczę temu. Tylko, co im po takiej wiedzy? Myślicie że jesteście ęą, i swoją kozacką wiedzą zagniecie takiego konserwatyste jak Arkh? Chyba w waszych słodkich snach
--- Cytuj ---Tylko, że klecha to skromny sługa boży, tymczasem otoczenie i wystrój w jakim się porusza jest wart kilka wazy więcej, niż przeciętnego Kowalskiego.
--- Koniec cytatu ---
Co cię to obchodzi po raz kolejny się pytam? Czy to jest argument z którym wychodzisz mnie na przeciw? Nie powiem, ambitny.
--- Cytuj ---On może i zasługuje na szacunek, ale niech najpierw pokaże, że nie modlę się do przedmiotu jakim jest krzyż, dwa świątynia skromnego pana nie musi być warta więcej niż cała infrastruktura na osiedlu, na którym stoi.
--- Koniec cytatu ---
Dla ciebie krzyż jest przedmiotem, jednak dla mnie jest to żywy znak Boga na ziemi. Krzyż jest też realną rzeczywistością która została stworzona z Miłości i cierpienia.
--- Cytuj ---Tylko, że Ja katolików do gnoju nie przypisywałem.
--- Koniec cytatu ---
ÂŻaden z zgromadzonych przed monitorami katolików nie jest idiotą i chyba swoją postawą pokazałeś że jest jednak zupełnie inaczej. Jeśli chcesz ze mną dyskutować, i ciągle zarzucać kościołowi Katolickiemu nadmierne Bogactwa pomijając fakt, że tenże Kościół nie dość że większość rzeczy jest POZÂŁACANYCH, to jeszcze przez całe wieki stanowił podporę patriotyczną, ale równocześnie był obiektem komunistycznych spisków i prześladowań, i kiedy nasz Polski naród był prześladowany i pod okupacją i pokładał nadzieje w zbawieniu narodu poprzez Krzyż, to ci szczerze radzę. Oszczędź mi tego przedstawienia. Zapraszam do dyskusji.
Isentor:
--- Cytat: Arkhan ---Jak dotąd nie rzuciłeś mi na stół żadnego mocnego argumentu.
--- Koniec cytatu ---
Ależ ty również nie zapodałeś żadnego mocnego argumentu. On pisze swoje ty swoje żadne z was nie używa mocnych argumentów rzekłbym, że czasem brak żadnych. To, że ty uważasz coś za argument nie znaczy, że jest nim naprawdę.
Arkhan:
--- Cytat: IsentoR ---Ależ ty również nie zapodałeś żadnego mocnego argumentu. On pisze swoje ty swoje żadne z was nie używa mocnych argumentów rzekłbym, że czasem brak żadnych. To, że ty uważasz coś za argument nie znaczy, że jest nim naprawdę.
--- Koniec cytatu ---
Czy jest mocny czy nie niech ocenią inni. Poza tym idąc twoim tokiem rozumowania można powiedzieć że będąc Administratorem można mieć w całkowitym poważaniu uczucia religijne innych, i nic się nie stanie. Ale jeśli podważy się poglądy admina, moda, to jest wielkie halo i ban na temat a argumentacją - bluzgi i wyzwiska .
stefan666:
--- Cytuj ---Popatrz, a wg mnie Biblia jest wyssana z palca...
--- Koniec cytatu ---
Zhai popieram ja nie wierzę bo jak dla mnie jest w tym za wiele sprzeczność a Jezus o ile w ogóle istniał to gość który albo był cholernie sprytny albo ubzdurał sobie że jest synem boga i znalazł wyznawców. Aha ja nie obrażam wiary. ja obrażam nieracjonalność myślenia ;) Po za tym bóg jest taki miłosierny a Sodoma Gomora Potop?Nie można było dać im 2 szansy? A co do potopu naukowcy udowodnili że owego nie było ;)) czekam na wasze argumenty choć już wiem jak będą wyglądać
p.s Jestem Ateistą ;p
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej