Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Czy najważniejsza historia w dziejach....

(1/9) > >>

Kirgo32:
Jestem bardzo ciekawy co myślicie o Jezusie. Czy uważacie, że to co mówi Biblia o nim i wszelkie inne przekazy to prawda? Ja osobiście po przeczytaniu książki "kod Leonarda Da Vinci" i kilku innych książek uznałem, że najważniejsza historia w dziejach ludzkości jest nieprawdą. Uważam, że Jezus był zupełnie normalnym człowiekiem. myślę też, że miał żonę i dziecko. Dlaczego? ponieważ w tamtych czasach dorośli mężczyźni musieli mieć żonę, dziecko. Ogólnie rzecz biorąc każdy dorosły mężczyzna musiał mieć rodzinę. Myślę, że żoną Jezusa była Maria Magdalena. O tym mówi wiele różnych zapisków i innych źródeł. W Biblii nowy testament, który zaczyna się od narodzin Jezusa podaje, ze Jezus był synem bożym itd., ale Nowy Testament mógł zostać sfałszowany przez tamtejszego króla, który nie chciał pozwolić aby kościołem rządziła kobieta, czyli Maria Magdalena, której Jezus chciał go oddać. nie ma dowodów ani na prawdziwość Biblii, ani na prawdziwość tego co ja mówię, więc każdy może wierzyć w to co chce.

Taka jest moja opinia. A jak wy uważacie?

PS: Ten kto przeczytał "Kod Leonarda Da Vinci" lub "ÂŚwięty Grall, święta Krew" wie o co mi chodzi.

TomekLP:
Czyli rozumiem ze swoja wiare w chrystusa, a raczej jej brak opierasz na ksiazce. Czlowieku ta ksiazka to fikcja. To tak samo jak bys po przejsciu Gothica zaczal wychwalac innosa. Dla mnie to rzecz totalnie nie zrozumiala wierzyc w coś takiego.

Dementor:
Drogi kirgo32, chcesz wątpić w wiarę w swego stwórcę? Jak patrzyłem na temat, zanim na niego kliknałem, pomyslałem sobie: Oby to nie było to! Otwieram, a to ......jest to! Po cholere zakładac temat, w którym raczej 98% userów wypowie się, ze "kod...." to bullshit i szajs? Autor tej ksiązki jest bardzo odważny, skoro oskarza Boga o małżeństwo itp. Co tam odważny-kretyn, który jak widać nie chodził na religię, czy do kościoła, nie znam nikogo, kto napisałby taką shitowatą książkę, po co zastanawiać się nad czyms, nad czym ÂŻADEN śmiertelnik nie ma pojęcia???
Czytałem, że gdy w kinach doszło do sceny, gdu Belussi mówi komuśtam, że jest córą Jezusa, był TAKI brecht, że wow! Jak można napisać powieśc traktujacą o "zdradzie stanu" przez Jezusa, zdradzie własnych idei, chyba tylko po to, żeby się ośmieszyć!    

PS: Czy tę książkę napisał ten sam autor, którego dziełem jest też "Ewangelia wg Judasza"?

Tidus:

--- Cytat: tomeklp ---Czyli rozumiem ze swoja wiare w chrystusa, a raczej jej brak opierasz na ksiazce. Czlowieku ta ksiazka to fikcja. To tak samo jak bys po przejsciu Gothica zaczal wychwalac innosa. Dla mnie to rzecz totalnie nie zrozumiala wierzyc w coś takiego.
--- Koniec cytatu ---
Popatrz, a wg mnie Biblia jest wyssana z palca...

--- Cytuj ---Drogi kirgo32, chcesz wątpić w wiarę w swego stwórcę? Jak patrzyłem na temat, zanim na niego kliknałem, pomyslałem sobie: Oby to nie było to! Otwieram, a to ......jest to! Po cholere zakładac temat, w którym raczej 98% userów wypowie się, ze "kod...." to bullshit i szajs? Autor tej ksiązki jest bardzo odważny, skoro oskarza Boga o małżeństwo itp. Co tam odważny-kretyn, który jak widać nie chodził na religię, czy do kościoła, nie znam nikogo, kto napisałby taką shitowatą książkę, po co zastanawiać się nad czyms, nad czym ÂŻADEN śmiertelnik nie ma pojęcia??
Czytałem, że gdy w kinach doszło do sceny, gdu Belussi mówi komuśtam, że jest córą Jezusa, był TAKI brecht, że wow! Jak można napisać powieśc traktujacą o "zdradzie stanu" przez Jezusa, zdradzie własnych idei, chyba tylko po to, żeby się ośmieszyć! evilmad.gif paladin8fl.gif

PS: Czy tę książkę napisał ten sam autor, którego dziełem jest też "Ewangelia wg Judasza"?
--- Koniec cytatu ---
A czemu to ma być nie prawdą, napisał książkę jak apostołowie ewangelię, współczesna wizja świata i wizja Boga w tym świecie kontra wizja sprzed 2 tysięcy lat. Prędzej wierze w to co napisano w "ÂŚwiętym Grallu" i kodzie, niż to co w Bibli napisane, dlaczego?, bo książki to obraz świata w którym żyjemy, a to ten jest istotny.

Kirgo32:
1. Ja tego nie opieram jedynie na kodzie.
2. Ta teoria, która znajduje się w tej książce jest o wiele bardziej prawdopodobna niż Biblijna.
3. Wierzę w to co chcę.
4. Biblia została napisana przez osoby trzecie, więc raczej nie jest to bardzo wiarygodne źródło informacji o Jezusie i reszcie świętych.

PS: Dan Brown nie napisał książki "Ewangelie według Judasza".

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej