Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Czy najważniejsza historia w dziejach....

<< < (5/9) > >>

Dementor:
Kirgo, czy ktoś tam-widać, że na religię albo do kościoła nie chodzisz, bo Jezus jest też Bogiem, czyli to on Nas stworzył, ale ludzie są za głupi, żeby zastanawiać się jak to możliwe, więc TY TEÂŻ się nie zastanawiaj.

--- Cytuj ---Nie wiem jak Dementor, ja nie widzę różnicy, bo jest Jeden Bóg w trzech osobach boskich: Ojca, Syna i Ducha ÂŚwiętego.
--- Koniec cytatu ---

Widać, że tylko Airyx jest "sprawiedliwym" w wierze, jako jedyny wie, czym jest Swięta Trójca. Kirgo-szkoda mi Ciebie

Airyx:

--- Cytuj ---Widać, że tylko Airyx jest "sprawiedliwym" w wierze, jako jedyny wie, czym jest Swięta Trójca. Kirgo-szkoda mi Ciebie
--- Koniec cytatu ---

Dzieki, Przyjacielu. Myslę, że i Ty, i ja powiedzielismy już co myślimy w tym temacie i nie ma sensu więcej się udzielać i psuć sobie nerwów. Ja już więcej się nie wypowiadam na ten temat.

Zauber:
Heh, jak dla mnie to w ogóle to cała mania kodu i  Jezusa - tatusia jest głupia.  Ja tam wierzę w Boga i jestem katolikiem i nie zmienią tego książki osób pokroju Dan'a Brown'a, który otwarcie wypowiada wojnę Bogu. A jak wiadomo z Bogiem  wygrać się nie da, więc kim jest ten, kto myśli że da się wygrać z niezwyciężonym? Ze zwycięzcą ,,śmierci piekła i szatana"? Ktoś kto chce wywyższyć się nad Boga jest po prostu niezrównoważony psychicznie i tak brzmi moja opinia o autorze kodu.  A tobie Kirgo radzę iść do spowiedzi. Przyda ci się.
    Ja nawet nie wiem jak w ogóle można mieć takie poglądy? Czy Jezus Chrystus mało wam ofiarował? Mało? ÂŚmierć na krzyżu i cierpienie, miłość nieskończoną i przebaczenie. Daje nam życie wieczne w niebie, w dostatku i w rozkoszy, bez męki i zła więc czego chcieć więcej!?! Można przecież przeżyć tę parędziesiąt lat na ziemi niegrzesząc i czyniąc dobro by potem przez WIECZNO¦Æ( to ogromnie więcej niż życie na ziemi) cieszyć się szczęściem. JA wole wierzyć w Boga bo mi coś obiecał i uważam że ta obietnica jest fair a nawet na moją korzyść, a co macie wierząc w Jezusa - męża i tatusia? NIC! Nic za to nie dostaniecie!

Tidus:
Można też żyć jak się chce i robić to na co ma się ochotę, Chrystus dla ateistów w dużej mierze był po prostu szaleńcem, charyzmatyczny człeczyna, który zrzeszył sobie 12 apostołów i ludzi... nie dopuszczasz myśli, że Boga może nie być, takie książki do Ciebie nie docierają, spływają po tobie, tak więc nie widzę sensu twojej wypowiedzi, nie starasz się zrozumieć tej książki, nie jesteś w żaden sposób otwarty, na dyskusję. Nikt nie ma pewności, czy bóg istnieje, jeszcze mniejszą pewność mamy, że tym bogiem jest Jezus Chrystus. To tylko wiara... zrozumcie wreszcie.

Arkhan:
Kolejny temat po którym pewnie dostane banika od naszego kochanego stróża prawa z Bożej ÂŁaski Zhai'a. Ale jedźmy z tym koksem, już nie z takimi miałem na tym forum do czynienia.    Można powiedzieć że ten przypadek jest mało interesujący. No ale nvm.

--- Cytuj ---Można też żyć jak się chce i robić to na co ma się ochotę, Chrystus dla ateistów w dużej mierze był po prostu szaleńcem, charyzmatyczny człeczyna, który zrzeszył sobie 12 apostołów i ludzi... nie dopuszczasz myśli, że Boga może nie być, takie książki do Ciebie nie docierają, spływają po tobie, tak więc nie widzę sensu twojej wypowiedzi, nie starasz się zrozumieć tej książki, nie jesteś w żaden sposób otwarty, na dyskusję. Nikt nie ma pewności, czy bóg istnieje, jeszcze mniejszą pewność mamy, że tym bogiem jest Jezus Chrystus. To tylko wiara... zrozumcie wreszcie.
--- Koniec cytatu ---

Dokładnie podobnie mógłbym powiedzieć w twoją stronę. Nie dopuszczasz myśli że Bóg istnieje, a każdy taki temat traktujesz z swoimi kolegami jako możliwość pojechania katolikom.

--- Cytuj ---Heh, jak dla mnie to w ogóle to cała mania kodu i Jezusa - tatusia jest głupia. Ja tam wierzę w Boga i jestem katolikiem i nie zmienią tego książki osób pokroju Dan'a Brown'a, który otwarcie wypowiada wojnę Bogu. A jak wiadomo z Bogiem wygrać się nie da, więc kim jest ten, kto myśli że da się wygrać z niezwyciężonym? Ze zwycięzcą ,,śmierci piekła i szatana"? Ktoś kto chce wywyższyć się nad Boga jest po prostu niezrównoważony psychicznie i tak brzmi moja opinia o autorze kodu.
--- Koniec cytatu ---

j/w

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej