Tereny Valfden > Dział Wypraw

Tereny wokół Tartaku

<< < (2/8) > >>

Eregrin:
- Poprostu się przejdź w okół trtaku - i to wszystko... Idź najlepiej kawałek na północ stąd, zób kółeczko wokół tartaku i to wszystko... Tych nędznych bestyjek, na pewno nie będzie od groma... Kilka wilków, może dziki, ale ja nie jestem tak do końca pewnyh, co do nich (dzików). No ruszaj już!

Vitnir:
No dobra, pójdę na północ i zatocze koło, myślę że te dziki to zwykłe dziki, a nie jakieś poczwary - odpowiedziałem. Wyjąłem miecze, aby być przygotowany na każdy atak i ruszyłem na północ, miejąc nadzieje, napotkać te niebezpieczeństwa, z którymi nie mogą dać sobie rady drwale.

Eregrin:
Po dłuższej wędrówce, napotykasz dwa wilki, które są ranne [mają wolniejszy atak] i pędzą w twoją stronę. Odległośc: 50m

Proszę bardzio: Wilczek ;p;p

Opis: ÂŻyjące w watahach drapieżniki, okryte złą sławą z racji zażartości i sprytu. Występują pojedynczo w parach lub sforze od 7 do 16 osobników. W dowolnych lasach, górach, równinach i wzgórzach.

Walka: ugryzienie, przewrócenie, wręcz (zasięg 1.5m)

Technika: Wilki zwykle stosują taktykę odwracania uwagi wroga - część sfory to właśnie czyni, podczas gdy reszta otacza ofiary i atakuje ją z flanki.
Przewracanie - Wilk, któremu uda się ugryźć przeciwnika (udane trafienie), może próbować go przewrócić, nie wykonując ataku dotykowego ani nie prowokując okazyjnego ataku. Jest to akcja darmowa. Jeśli próba się nie powiedzie, przeciwnik nie może próbować przewrócić wilka.

Atrybuty: ciche poruszanie, nasłuchiwanie, tajniki dziczy, ukrywanie, zauważanie, finezja w broni (ugryzienie)

Trofea: skóra wilka, 4x wilcze pazury, 2x wilcze kły, 5l wilczej krwi

Vitnir:
Nie miałem zamiaru atakować, chciałem się bronic, z doświadczenia wiem, że wilki bardzo rzadko atakują w tak małej grupie. Przygotowałem się do odparcia ataku, patrzałem na biegnące cele, jednak co trochę oglądałem się na boki, aby nie spotkała mnie żadna niespodzianka.

Eregrin:
//Wilki w tym czasie, rozdzieliły się. W aktualnej chwili Są już ok. 7 metrów od ciebie... Zaczynają na Ciebie skakac - Jeden skacze na Cirebie z prawej, zaś drugi - z lewej.Co robisz?!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej