Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Tolerancja
Serail:
--- Cytuj ---mój ty mistrzu, mentorze
--- Koniec cytatu ---
Cii, Nostress ma 18 lat i jest dojrzały!
--- Cytuj ---Poza tym pozera robisz na razie z siebie ty, pisząc tak zajebiście pr0 i w ogóle. Jesteś luzak i ziomek. Żółwik, mastah!
--- Koniec cytatu ---
Coo? ;/ Przecież to my próbujemy zrobić z siebie coolerskich ziomów i niggas, bo chcemu pokazać swoją odmienność! Każdy to wie.
--- Cytuj ---Dobra, wytłumaczę, dla mało rozumnych. Otóż, gdzie ty kurwa matole masz napisane, chociażby w biblii, że facet z facetem nie może się pierdolić? Nigdzie
--- Koniec cytatu ---
No żesz pierdole...Zgadzam się z Orzeszkiem! Powiem więcej. Gdzie w biblii czy innym tekscie kościelnym jest napisane, że nie wolno się onanizować, gdzie jest napisane, że seks dla przyjemności (a nie w celach rozpłodowych, lecz z zabezpieczeniem) jest grzechem? Nigdzie! To i wiele innych rzeczy wmawia nam Kościół! Jeśli się mylę, to wyprowadźcie mnie z błędu.
--- Cytuj --- a więc przykładowa Marysia która zdradzi męża z innym żonatym facetem, już automatycznie ma wypierdalać z KK i nie może być katoliczką, bo "nie przestrzega zasad religii katolickiej".
--- Koniec cytatu ---
Więcej! Nie pamiętasz, aby dzień święty święcić? Wypierdalaj z ekipy! Nie czcisz ojca swego i matki swojej? Wypierdalaj z kościoła! Etc, itd.
--- Cytuj ---Nie wmawiaj ateistom że bóg istnieje, jeśli w niego wierzysz to zostaw to dla siebie. ok?
--- Koniec cytatu ---
Nie może, wszakże wg. Kościoła każdy wierząc jest apostołem i zawsze musi nieść dobrą nowinę oraz nawracać niewiernych. Teraz mówię zupełnie serio, takie coś jest w podręcznikach religii do gimnazjum. ;]
PS.
Taki zbieg okoliczności. :D
Oktawian August:
--- Cytat: Peanut w 10 Czerwiec 2009, 20:54:50 ---"bug jezt dla lamusuf"
--- Koniec cytatu ---
No i co obrażasz Boga nie wierzysz w niego to przynajmniej go nie obrażaj!.
--- Cytat: Peanut w 10 Czerwiec 2009, 20:54:50 ---Dobra, wytłumaczę, dla mało rozumnych. Otóż, gdzie ty kurwa matole masz napisane, chociażby w biblii, że facet z facetem nie może się pierdolić? Nigdzie. Natomiast jest napisane, że przykładowo nie można cudzołożyć - a więc przykładowa Marysia która zdradzi męża z innym żonatym facetem, już automatycznie ma wypierdalać z KK i nie może być katoliczką, bo "nie przestrzega zasad religii katolickiej"..
--- Koniec cytatu ---
Teraz wytłumacze tym co nie myślą.Durniu jeżeli nie chodzisz do koscioła to nie pisz głupot ok!.Bo grzechem jest to że facet z facetem sie pierdoli.Kościół Katolicki zabrania tego i potepia,uznają to za grzech wiec ja też to uznaje jestem wiary Katolickiej i nic mnie nie zmusi żebym zboczył z tej ścieżki.
EDIT:
--- Cytat: Serailo w 10 Czerwiec 2009, 21:08:24 ---Nie może, wszakże wg. Kościoła każdy wierząc jest apostołem i zawsze musi nieść dobrą nowinę oraz nawracać niewiernych. Teraz mówię zupełnie serio, takie coś jest w podręcznikach religii do gimnazjum. ;]
--- Koniec cytatu ---
Islam nazywa tych co nie wierza w ich religię niewiernymi a nie Kosciół Katolicki.Tu się z tobą zgodzę że każdy Katolik ma nieść dobrą nowinę.
Ci@cho:
"Bo grzechem jest to że facet z facetem sie pierdoli."
Czemu? Przecież jak wyżej kolega napisał tego nie ma w bibli.
"Durniu jeżeli nie chodzisz do koscioła to nie pisz głupot ok!"
On tylko napisał co o tym myśli. Głupoty piszesz narazie tylko ty.
"Kościół Katolicki zabrania "
Na jakiej podstawie?
"No i co obrażasz Boga nie wierzysz w niego to przynajmniej go nie obrażaj!."
Jak byś czytał uważnie to byś zobaczył że on wcale nie obrażał tej waszej wiary.
"Nie może, wszakże wg. Kościoła każdy wierząc jest apostołem i zawsze musi nieść dobrą nowinę oraz nawracać niewiernych. Teraz mówię zupełnie serio, takie coś jest w podręcznikach religii do gimnazjum. ;]"
Bo to prawda...
I z tematu sie zrobila wojna religijna...
Serail:
--- Cytuj ---Islam nazywa tych co nie wierza w ich religię niewiernymi a nie Kosciół Katolicki.Tu się z tobą zgodzę że każdy Katolik ma nieść dobrą nowinę.
--- Koniec cytatu ---
Toć bym miał ksiązke od religii to bym ci przytoczył fragment...
--- Cytuj ---Bo grzechem jest to że facet z facetem sie pierdoli.Kościół Katolicki zabrania tego i potepia,uznają to za grzech wiec ja też to uznaje jestem wiary Katolickiej i nic mnie nie zmusi żebym zboczył z tej ścieżki.
--- Koniec cytatu ---
Mhm, powiedz mi tylko, czy w biblii było napisane, że homoseksualizm to grzech? Ja nie znam takowego fragmentu, a zdaje mi się, że zwykle mówią o tym księża, a oni nie tworzą doktryn kościoła, prawda?
--- Cytuj ---I z tematu sie zrobila wojna religijna...
--- Koniec cytatu ---
Jak "w dyskusjach teologicznych", "satanizmie", "dyskusji o komuznimie", "zażalenaich do zarządu", czy "które drzewo w Gothicu jest naładniejsze?"... Taka już nasza mentalność forumowa.
Oktawian August:
--- Cytat: Serailo w 10 Czerwiec 2009, 21:31:20 ---Mhm, powiedz mi tylko, czy w biblii było napisane, że homoseksualizm to grzech? Ja nie znam takowego fragmentu, a zdaje mi się, że zwykle mówią o tym księża, a oni nie tworzą doktryn kościoła, prawda?
--- Koniec cytatu ---
Nie ale Kościół Katolicki uważa to za grzech który mozna wyleczyć bo jest to choroba.
--- Cytat: Caldwell w 10 Czerwiec 2009, 21:29:47 ---Czemu? Przecież jak wyżej kolega napisał tego nie ma w bibli.
--- Koniec cytatu ---
Ale Kościół Katolicki to potępiają.
--- Cytat: Caldwell w 10 Czerwiec 2009, 21:29:47 ---Głupoty piszesz narazie tylko ty.
--- Koniec cytatu ---
Własnie ty piszesz głupoty
--- Cytat: Caldwell w 10 Czerwiec 2009, 21:29:47 ---Na jakiej podstawie?
--- Koniec cytatu ---
Na takiej co mówi Kościół Katolicki
--- Cytat: Caldwell w 10 Czerwiec 2009, 21:29:47 ---I z tematu sie zrobila wojna religijna...
--- Koniec cytatu ---
Prawda
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej