Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Tolerancja
Szarleǰ:
--- Cytuj ---Powiem ci więcej, KK to największy przekręt w dziejach ludzkości.
--- Koniec cytatu ---
Niee, największym przekrętem było jak wierzono jeszcze w mitologię, znaczy tam gdzieś w Grecji. Tam to mieli pomysły, np chodzili do wyroczni, tam palono jakimiś marihuanami i innymi takimi ziółkami co potem faze sie po nich ma i wpajali że gość jest w królestwie Hadesu w podziemiach, widzieli trójgłowe psy i takie tam. To było dopiero coś. Na paranormalne.pl znalazłem kilka artykułów, które udowadniają, że cała biblia jest właściwie ściągnięta ze starych pism Egipskich, przykładowy Jezus - wszystkie jego dokonania były już opisane w pismach Egipskich 3000 lat przed jego narodzinami. Tylko że z czasem ludzie są coraz mądrzejsi i nie można już tak ich robić w chuja, dlatego potrzebna była np inkwizycja by siłą zmuszać do wiary w boga i podporządkowaniu się KK, z czego 'duchowni' mieli same korzyści, przykładowo za rozgrzeszenie trzeba płacić było. No jaja jak chuj.
I tak reasumując całą tą dyskusje - dlatego właśnie, całego zasranego KK nie toleruje.
Serail:
--- Cytuj ---Niee, największym przekrętem było jak wierzono jeszcze w mitologię, znaczy tam gdzieś w Grecji. Tam to mieli pomysły, np chodzili do wyroczni, tam palono jakimiś marihuanami i innymi takimi ziółkami co potem faze sie po nich ma i wpajali że gość jest w królestwie Hadesu w podziemiach, widzieli trójgłowe psy i takie tam. To było dopiero coś.
--- Koniec cytatu ---
Ale starogreckie wierzenia nie prztrwały do naszych czasów i po drugie bóstw z Olimpu nie wyznawali przez 2000 lat miliardy ludzi...
--- Cytuj --- Na paranormalne.pl znalazłem kilka artykułów, które udowadniają, że cała biblia jest właściwie ściągnięta ze starych pism Egipskich, przykładowy Jezus - wszystkie jego dokonania były już opisane w pismach Egipskich 3000 lat przed jego narodzinami.
--- Koniec cytatu ---
Do jednego z takich artów dałem wczoraj link w tym topic.
--- Cytuj ---No jaja jak chuj.
I tak reasumując całą tą dyskusje - dlatego właśnie, całego zasranego KK nie toleruje.
--- Koniec cytatu ---
A mnie w dodatku wkurwia ciemnogród...
Isentor:
--- Cytat: Peanut w 12 Czerwiec 2009, 21:11:27 ---Niee, największym przekrętem było jak wierzono jeszcze w mitologię, znaczy tam gdzieś w Grecji. Tam to mieli pomysły, np chodzili do wyroczni, tam palono jakimiś marihuanami i innymi takimi ziółkami co potem faze
--- Koniec cytatu ---
Nie palili zioła. Na gazie lecieli. W tych wszystkich miejscówkach wyroczni odnaleziono złoża gazu. A po gazie też ma się niezłe fazy. Z resztą kto tam wie czego jeszcze dodawali do kadzidła. <_<
Sirius:
Dużo jest przykładów, jak nasza religia zerżnęła coś z innych...
Aureole świętych były w Egipcie
Bóg naczelny przedstawiony jako dziadziunio był już w Grecji jako Zeus
Narodziny Mitry były 25 Grudnia, tak jak naszego Jezuska
Sam pomysł że Bóg jest ,,u góry" a diabeł na dole jest już normalnie komiczny, jak u Greków...
Przykładów jest więcej, ale morał wyciągnijcie sobie sami... czy my nie mamy to samo co w innych religiach, tylko że pod zmienioną nazwą, a może wszystkie religie mają rację?
Nam pozostaje się tylko domyślać :/ Nasze małe móżdżki wymyśliły Boga i diabła po to, żeby mieć na kogo zwalić winę, albo żeby wytłumaczyć sobie otaczający nas świat... Tylko czy teraz ten Bóg jest nam jeszcze potrzebny ?
Robben:
Wszystko ładnie i pięknie, ale co ma religia do tego tematu? Wiem, że się wywiązała dyskusja o religii przez tych całych gejów, ale to nie jest temat do tego. Przenieście się najlepiej do dyskusji teologicznych. To tyle ode mnie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej