Tereny Valfden > Dział Wypraw
Dług
Walar:
- ÂŻe jak?! 500 sztuk złota?! Dam ci jeszcze stówę i wynocha stąd. - mówiąc to, dłużnik dał jeszcze jedną, mniejszą sakiewkę Medivthowi i wypchnął go za drzwi domu, po czym zatrzasnął je z hukiem.
Medivth:
Medivth uśmiechnął się szeroko.
- W zasadzie, to tylko tyle potrzebowałem... - Rzekł, stojąc przed tym samym, murowanym domkiem, wpatrując się w jego drzwi. Po chwili, wzrok swój skierował na obie sakiewki, które w dłoni trzymał - Kierunek: Cyryl! - Uśmiechnął się do siebie, po czym ruszył w stronę swojego zleceniodawcy, by zwrócić mu jego złoto, oraz samemu nagrodę otrzymać, oby jak największą.
Walar:
Wkrótce dotarłeś pod dom Cyryla. Cyryl siedział na ławeczce przed drzwiami. Kiedy tylko zobaczył zbliżającego się Medivtha z dwoma sakiewkami uśmiechnął się szeroko i rzekł:
- Wiedziałem że można będzie na Tobie polegać. - wziął sakiewki od Meda, przesypał trochę złota z jednej do drugiej sakiewki, jedną z nich wręczył Medivthowi i powiedział:
- Oto Twoja nagroda - 80 sztuk złota, więcej nie mogę dać bo sam muszę coś z tego mieć co nie. Następnie wszedł do domku i zamknął za sobą drzwi.
Zadanie wykonane!
Zatwierdzo
Nawigacja
Idź do wersji pełnej