Tereny Valfden > Dział Wypraw
Wilcze skóry dla Cyryla
Eregrin:
"W KOĂCU" - pomyślał sobie Arthas. No dobra, oprawiam wilczki... Naciąłem na brzuchu skórę i zdjąłem ją od zadu do głowy przy jednym. po chwili, zrobiłem to tak samo z pozostałymi dwoma. "COSIK BRZYDKIE TE WILCZKI".
Myśląc to, poszedłem dalej...
//Zabieram 3 skóry Wilka///
Walar:
//Lekko kulejąc lewą nogą w końcu doszedłeś na skraj lasu na południowy - zachód od Efehidonu. Nagle z lasu zaczynają dobiegać głośnie ryki, a po chwili z gęstwiny leśnej wybiega rozwścieczony cieniostwór i pędzi prosto na Arthasa.
Cieniostwór
Opis: ÂŻyjący samotnie dość spory (wielkości byka) drapieżnik. Występuje głównie w lasach i jaskiniach. Bardzo niebezpieczny dla niedoświadczonych wojowników.
Walka: atak rogiem, atak łapą, przewrócenie, atak zębami
Technika: Na początku cieniostwór stara się przewrócić swoją ofiarę swoimi wielkimi łapami, następnie atakuję ją rogiem lub zębami. Jego bardzo twardy róg może przebić prawie każdy żelazny pancerz, oraz niektóre, gorzej wykonane pancerze mithrilowe.
Atrybuty: ukrywanie się, duża siła
Trofea: skóra cieniostwora, 4x pazury cieniostwora, 4x kły cieniostwora, róg cieniostwora, 6l. krwi cieniostwora
Eregrin:
Kiedy Arthas, zauważył Cieniostwora dobył swojego zatrutego ostrza. Potykając się z powodu swej rannej nogi, podszedł do zwierza, który pędził na niego, na odległość dobrych 10 m. Zszedł mu z drogi (Poszedł w bok). Mieczem walnął w kierunku jego łapy, z całej siły.
Walar:
// Rozpędzony cieniostwór nie zdążył skręcić ani zatrzymać się. Wpadł prosto na miecz Arthasa, który podciął go w biegu. Cieniostwór przewrócił się i przekoziołkował kilka metrów do przodu. Jednak nic poważnego mu się nie stało. Zerwał się szybko na nogi i znowu biegnie w stronę Arthasa.
Eregrin:
- Tylko nie ty - pomyślałem sobie. Mieczem, odczekałem na odpowiedni moment. Gdy już bestia była ode mnie bardzo dobre 7 m, zszedłem mu z drogi, starając się go trafić mieczem w łapy z całej siły... (Zrobiłem tą samą czynność)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej