Strefa moddingu gier Gothic > Dyskusja o modyfikacjach
Golden Mod - weekend z modem
Isentor:
--- Cytat: zelazko ---Jeszcze coś. Gdzie mogę tego moda sciagnac i te spolszczenie? Na stronie tawerny jakos tego znaleźć nie moglem może po prostu musze kupić większe okulary. Za pomoc dziekuje z gory albo będę musial pobawic się na google.
--- Koniec cytatu ---
Dodałem kilka minut temu link w newsie (na samym dole). Jest to archiwum, modyfikacja od razu wraz ze spolszczeniem.
Arkhan:
I znowu zdumiewające odkrycie! Idąc tym samym tropem, kopiując savy do rosyjskiej wersji moda, zauważyłem że mikstury zwiększające statystyki są popsute. Dla prostego przykładu mikstura siły w rosyjskiej wersji dobrze działa a w polskiej nic nie dodaje. Jeśli chodzi o zręczność to zamiast dodawać zręczności dodaje... many! A jak mamy miksturę many typu Esencja Ducha to ona dodaje zręczności! I wynika z tego że znów autor spolszczenia coś sknocił ponieważ w rosyjskiej wszystko poprawnie działa. No chyba że mój komputer jest opętany.
kjarno:
Przepraszam , ale czy może mi ktoś powiedzieć jak wykonać misje Gilbert ? I jeszcze gdzie jest Pacho przed atakiem na wolną kopalnie ? Thorus mówi mi chyba , że ma mnie on tam zaprowadzić (nie wiem bo tekst po angielsku w tym miejscu jest) ?
Arkhan:
--- Cytuj ---Przepraszam , ale czy może mi ktoś powiedzieć jak wykonać misje Gilbert ? I jeszcze gdzie jest Pacho przed atakiem na wolną kopalnie ? Thorus mówi mi chyba , że ma mnie on tam zaprowadzić (nie wiem bo tekst po angielsku w tym miejscu jest) ?
--- Koniec cytatu ---
Misja Gilbert polega na tym żeby dowiedzieć się co tytułowy Gilbert ukradł Thorusowi za starych czasów. Zaczynamy ją u samego Gilberta - zabijamy go i bierzemy wszystko co ma w ekwipunku. Następnie lecimy do SO popytać ludzi - jak pamiętam informacji udzielą nam Gravo, Grim, Thorus. Kiedy ich popytasz, idź do Rączki (ten od zręczności) i on ci powie że znaleziony klucz jest od jakiś drzwi. Dowiesz się również że Gilbert strzegł kuźni. Rozwiązanie jest proste - po zostaniu członkiem któregoś z obozu lecisz do kuźni i stojąc przodem do Skipa skręcasz w prawo. Zamknięte drzwi otwierasz kluczem Gilberta i przeszukujesz zawartość kufrów. Gdy znajdziesz pierścień Thorusa oddajesz mu go i zadanie zaliczone.
Co do Pacho to nie wiem, ale czy on przypadkiem nie siedzi na przeciw drugiej bramy Starego Obozu przed wejściem na Teren Orków?
Neroalex:
mi się wcale ten mod nie podoba nie ma nwed prawa nazywac się modem pfu pfu pfu ruski smiec
najlepsze Mroczne Tajemnice
pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej