Tereny Valfden > Dział Wypraw

I wyprawa do Ignis Terra

<< < (34/40) > >>

MooN:
Zakonnik z przygotowaną włącznią Ognistej Salamandry ruszył przez tunel. GGdy był już w sterowni usłyszał słowa wypowiadane przez tajemniczą postać, oraz dwóch wielkich runicznych wojowników. Stanął, oparł się o włącznie i czekał na rozwój wydarzeń.

Isentor:
//Kto, gdzie jest.
sterownia:
- Walar
- Akatosh
- Forneas
- Devristus
- Darkon
- IsentoR
- Biały Wilk

biblioteka:
- Samug

magazyn:
- Altai

//Czarny, metalowy fotel poruszył się i zaczął powoli odwracać. Powstała z niego istota przypominała dracona. Nie posiadała jednak skrzydeł, a jej humanoidalna forma była bardziej zbliżona do smoka ni jeżeliby do człowieka.

- Nic wam nie zrobię, nie bójce się nie mam takiego zamiaru - rzekł.

Altair:
Altair po chwili zamyślenia w magazynie popędził do biblioteki. Po chwili znalazłszy się w sterowni, ujrzał Drakonopodobną postać, szybko zaznajomił się z sytuacją i rzekł:
- Wcześniej kazał nas zostawić - po chwili zwrócił się do istoty - Ashvagresh, Ilxuilish Isoshru Arysh. Przybywamy w pokoju, nie pragniemy rozlewu krwi. Jestem Altair, nekromanta - uczeń naszego przywódcy Isentora. Kim jesteście?

Walar:
Walar zachowując zimną krew rzekł do postaci:
- Kim jesteś? I dlaczego przybyłeś na naszą planetę? - spytał się. Kiedy spojrzał postaci prosto w oczy poczuł się bardzo nieswojo, lecz mimo wszystko oczekiwał na odpowiedź...

Isentor:
//Kto, gdzie jest.
sterownia:
- Walar
- Akatosh
- Forneas
- Devristus
- Darkon
- IsentoR
- Biały Wilk
- Altair

biblioteka:
- Samug

//Istota zbliżyła się nieco do was...
- Jesteśmy? Jestem tutaj tylko ja. To mój statek transportowy. Pochodzę z prastarej rasy zrodzonej ze smoków. Sprzęt wskazał mi, że jesteśmy na planecie naszych potomków - draconów. Mój świat już nie istnieje, jego resztki uderzyły w was. Wytwory naszej cywilizacji trudno zniszczyć. Dlatego też asteroida przywlokła ze sobą nasze statki stacjonujące na orbicie wokół planety, monumentalne budowle i coś czego nie powinna zabierać. Czyste zło, które zniszczyło mój świat. Kostka! Macie ze sobą kostkę dusz!?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej